ארגון המתמחים הודיע אמנם על עיכוב בהגשת מכתבי ההתפטרות, אבל המחאה בשטח נמשכת: כ-400 סטודנטים לרפואה וכמה מתמחים הפגינו בצהריים (יום א') ברחבת הסינמטק בתל אביב כחלק מהמאבק מול ההחלטה להמשיך את העסקת מרבית המתמחים בשעות תורנויות ארוכות. בהמשך חסמו המפגינים לזמן קצר את צומת עזריאלי ואת הרחובות קפלן ואבן גבירול לכיוון צפון. ynet העביר את ההפגנה בשידור חי.
המשתתפים במחאה צעקו: "או קיצור או שביתה", "או שמקצרים, או ששובתים, משרד הבריאות הם שקרנים" ו-"או קיצור או מלחמה". לפני כן הודיעו המתמחים כי דחו ביממה את הגשת מכתבי ההתפטרות.
ערן דותן, מתמחה שהשתתף בהפגנה, ציין: "אנחנו אומרים היום לשר הבריאות: קיצור תורנויות עכשיו. אנחנו לא נוותר, אם אתה חושב שהבעיה שלך היא 2022, אתה תפגוש את המתמחים ב-2023, 2024 וכן הלאה".
ד"ר אורי רוזן, שאף הוא השתתף בהפגנה, אמר: "10 שנים ניצלו אותנו סתם בגלל קיבעון מחשבתי של 'ניצלו אותנו אז גם אתכם ננצל', 10 שנים אני מטפל באנשים בשעה ה-16".
בהפגנה השתתפה גם ד"ר איריס אדלר. לדבריה, "אם אתם עכשיו לא תקומו ותעשו מעשה עוד עשר שנים אתם תהיו במקום שלנו. אני התפטרתי לפני חודשיים ואני לא חושבת שמגיע לי כל הכבוד. אני פה כדי שאתם לא תצטרכו להתפטר כמוני. המתמחים והמתמחות הולכים לעשות בימים הקרובים צעד חשוב והם עושים את זה בעיקר בשבילכם. אנחנו עושים את הצעד הזה בשבילכם".
הבוקר הודיעו בארגון המתמחים "מרשם" כי סטודנטים לרפואה ברחבי הארץ לא יגיעו ללימודים. במקביל, מנהיגי המחאה הודיעו כי משהים את הגשת מכתבי ההתפטרות האישיים למחר בשעה 13:00 בצהריים.
בארגון אמרו כי "לבקשת גורמים במשרד הבריאות, הוחלט לדחות את הגשת מכתבי ההתפטרות ב-24 שעות. במשרד הבריאות התחייבו לחזור עד הערב עם הצעה לפתרון המשבר. אנחנו הבהרנו שההצעה מבחינתנו חייבת לכלול את הרחבת המתווה כבר ב-2022".
נציגי המוחים הודיעו לפני שבועיים על מסירת מכתב ההתפטרות שעליו חתמו 2,500 מתמחים. בהודעה שנמסרה סמוך ללשכת הבריאות של מחוז תל אביב ציינו המוחים כי תוכנית החומש לקיצור תורנויות המתמחים של משרדי הבריאות והכלכלה לא מקובלת עליהם.
יו"ר "מרשם", ד"ר ריי ביטון, אמרה בתחילת השבוע בריאיון לאולפן ynet כי היא וחבריה לא מתכוונים לחזור בהם מההתפטרות ההמונית שעליה הצהירו בעקבות ההחלטה להמשיך את העסקת רובם בשעות תורנויות ארוכות. "אנחנו מחכים לאיזושהי פריצת דרך ולשיח אמיתי בינינו לבין משרד הבריאות שמבושש לבוא. לצערי, אנחנו צריכים להמשיך עם המהלך בכל הכוח", אמרה ד"ר ביטון.
פרופ' חזי לוי, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות וכיום מנהל בית החולים ברזילי באשקלון, אמר הבוקר בריאיון לאולפן ynet בהתייחסו לנושא: "אני חושב שנכון לקצר את התורנויות האלה. זה לא הדור שלי, שעשינו 36 שעות ברצף. יחד עם זאת, אני רוצה לומר לכם המתמחים, הרכבת עזבה את הרציף, יש שרה שכבר חתמה על צו, יש שר בריאות נלהב שהבטיח לעשות את זה ויש משרד בריאות ובתי חולים שרתומים לנושא. אנא מכם, תבחרו בדרך של שיח והסדרה נכונה של אירוע מכונן זה ולא תחת לחץ ושביתות ונטישת חולים.
"הדבר הזה מורכב. זה לא דבר שאפשר להגיד 'בואו נקצר תורנויות'. זה אומר כמה תקנים, איך תהיה ההתמחות, איך מסדירים את השכר שלהם, זה אומר הרבה דברים שצריך לעשות כדי לעמוד במצב שאומר החל ממרץ 2022 ב-12 מקצועות ב-10 בתי חולים מתחילים לקצר תורנויות. אני חושב שזה נכון. זה צריך להיעשות בשיח ותשומת לב, אבל לא בדרך של שיח רגוז, התפטרות ונטישת החולים".