כתב האישום נגד בועז אנקרי, שהיה רב סרן בפיקוד העורף והודח מצה"ל, מייחס לו עבירות של הטרדות מיניות, מעשים מגונים ומעשי סדום כלפי שלוש חיילות ששירתו תחתיו. שנתיים אחרי שהוגש כתב האישום, ובמסגרת הסדר טיעון שעליו צפוי לחתום אנקרי, ייגזר עליו עונש מקל במיוחד: בין חצי שנה לשנת מאסר בפועל. אלא שאת הסדר הטיעון הזה, שיסגור את הפרשה שנחשפה ב-ynet וב-"ידיעות אחרונות", הגיש שופט מגשר מטעם בית הדין הצבאי, בהליך סגור וחשאי. עדיין לא ברור אם הוא יחתום על העסקה, וכן לא ניתנה חוות דעתה של הפרקליטות הצבאית.
משפטו של אנקרי ידע לא מעט דחיות. אחרי שאחת המתלוננות אזרה אומץ להקליט אותו ובכך גרמה לו להודות במעשים, הוחמר כתב האישום נגדו. שוב ושוב, הוא הגיש בקשות שונות לבית הדין כדי לדחות את משפטו, ואף נעתר על ידי השופטים הצבאיים. בינתיים, במשך תקופה ארוכה, הקורבנות חיכו שייעשה צדק.
החודשים הפכו לשנים, ורק עכשיו, לפני שהחל שלב ההוכחות, התגבשה בחשאי עסקת טיעון שעוררה את זעמן. כתב האישום, שהכיל תחילה 21 סעיפים של עבירות מין - יכווץ, חלק מהעבירות יימחקו, ואנקרי יודה ויישלח לתקופת מאסר של שישה חודשים עד שנה בכלא הצבאי. "רק על חלק מהעבירות בכתב האישום הוא אמור, לפי החוק, להישלח לשנים בכלא, קל וחומר על הרשעה מלאה בכל כתב האישום, שמגובה בראיות", אמרה ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" אחת המתלוננות, "זו סטירה מזלזלת, טראומה נוספת אחרי שהשתיקו אותנו בפרקליטות הצבאית עם המריחה הזו".
המעשים המיוחסים לאנקרי, כיום בשנות ה-40 לחייו, בוצעו לכאורה בחיילת בדרגת רב טוראי ובשתי קצינות ששירתו תחתיו. לפי כתב האישום, אנקרי החמיא לקורבנות שלו בתיאורים מיניים, העניק לחלקן הקלות וניסה לשכב איתן. חלק מהתקיפות המיניות בוצעו כאשר אחת החיילות, שנזקקה לסיוע בתנאי השירות שלה בגלל רקע סוציו-אקונומי, ישנה במזרן על הרצפה בבסיס. באחת הפעמים אף דרש ממנה, לפי כתב האישום: "תגידי שאת החיילת שלי, הזונה שלי".
בסביבת המתלוננות התרשמו שבפרקליטות הצבאית מתנגדים להצעה, אך לא באופן נחרץ, ויהיו מוכנים להתפשר על חודשיים נוספים של מאסר. "מדובר בעבריין מין סדרתי ומסוכן", טען עורך הדין של אחת הקורבנות, עידן דביר, בפנייתו לפרקליטות, "היקף מעשיו כלפי מרשתי כלל לא נכנס לכתב האישום, כך שבפועל הוא פגע הרבה יותר ולאורך שנים. הפגיעה של אנקרי בקצינה שאני מייצג עמוקה ורק מחמירה, וכל אלו לא באים לידי ביטוי בהצעה לעסקה. יש לדחות את ההצעה על הסף".
מדובר צה"ל נמסר: "ההליך מתנהל בפני בית הדין הצבאי, והוגשו במסגרתו מספר בקשות מקדמיות. בד בבד, נערך הליך גישור בין הצדדים, בפני נשיא בית דין צבאי מחוזי, במסגרתו הביא המגשר בפני הצדדים הצעות שונות לשם הגעה להסדר טיעון. התביעה הצבאית נמצאת בקשר עם נפגעות העבירה ועדכנה אותן בהצעות השופט המגשר. חלק מהנפגעות גם קיבלו מענים תמיכתיים וליווי לבחירתן מגורמי הסיוע ביוהל"ם". גורמים צבאיים הוסיפו: "הליך הגישור עודנו מתנהל ולא סוכם עונש כלשהו בין הצדדים".
סנגוריו של אנקרי, אל"ם במיל' אשר הלפרין וסרן אמיר גונמן, מסרו בתגובה: "הליך הגישור המתקיים בבית הדין הצבאי הוא חסוי ואיננו מתכוונים להתייחס לדברים הנאמרים בגישור או להצעה כזאת או אחרת שעלתה".