שר החוץ יאיר לפיד נפגש אמש (רביעי) עם שר החוץ היפני, טושימיצו מוטגי. השניים שוחחו על ההתמודדות עם מגפת הקורונה בשתי המדינות, על המשך שיתוף הפעולה הכלכלי ביניהן ועל תרומתה החשובה של ממשלת יפן לפרויקט פארק התעשייה החקלאי ביריחו, של הרשות הפלסטינית.
"המטרה שלנו להמשיך ולחזק את היחסים של ישראל עם יפן", אמר לפיד למקבילו. "סיכמנו על תמיכה הדדית בארגונים בינלאומיים וקידום סחר לחיזוק הכלכלה הישראלית", הוסיף. שיתופי הפעולה הכלכליים בין ישראל ליפן - שבשנה הבאה ימלאו 70 שנה ליחסים בין שתי המדינות - רחבים כבר עתה, ובשנים האחרונות אף נרשמה עלייה דרמטית במספר החברות היפניות בישראל.
מוקדם יותר נפגש שר החוץ היפני עם ראש הממשלה נפתלי בנט ועם נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג. במסגרת ביקורו המדיני ביקר מוטגי במוזיאון יד ושם בירושלים, שם הניח זר באוהל יזכור, ובכותל המערבי, שם קיבל שם הסברים מרב הכותל שמואל רבינוביץ'.
הנשיא הרצוג הודה למוטגי על אירוח המשחקים האולימפיים בטוקיו. "אזרחי יפן צריכים לדעת שהעולם הסתכל על מדינתם בגאווה ובהערכה רבה", אמר לו. "יתר על כן, אנו אסירי תודה על כך שבאולימפיאדת טוקיו הוזכר והונצח לראשונה טבח הספורטאים הישראלים במינכן בשנת 1972". הרצוג הוסיף: "אנו מקווים להמשיך את שיתוף הפעולה בין ישראל ליפן בתחומי הכלכלה והתחממות כדור הארץ".
שר החוץ היפני בירך את הרצוג על כניסתו לתפקיד. "עבור יפן, ישראל היא שותפה חשובה החולקת עמנו ערכים בסיסיים כגון חירות, דמוקרטיה, זכויות אדם ושלטון החוק", אמר לו. "ברצוני לחזק עוד יותר את יחסינו הבילטרליים. כמובן אני רוצה גם לברך את ישראל על הצלחת הספורטאים הישראלים שזכו במדליות באולימפיאדה". בסוף הפגישה הגיש מוטגי להרצוג צילום מקורי המנציח את פגישתו של אביו, הנשיא לשעבר חיים הרצוג, עם הקיסר הירוהיטו במהלך ביקורו ביפן.
שגריר ישראל המיועד לטוקיו גלעד כהן, שמשמש כיום כסמנכ"ל משרד החוץ לענייני אסיה והפסיפיק, התלווה לשר היפני במהלך ביקורו, ביחד עם שגרירת ישראל ביפן יפה בן ארי. "יפן היא הדבר הבא מבחינת האסטרטגיה הישראלית באסיה", אמר כהן. "הכלכלה השלישית בעולם, ההשקעות מאז ביקורו הראשון של מוטגי בישראל בשנת 2014, אז כשר הכלכלה, עלו פי 50. מעל 90 חברות יפניות פתחו משרדים בארץ, אנחנו מקווים שקו הטיסות של אל על יפתח שוב לקראת האביב (ופריחת הדובדבן), יש שיתוף פעולה מדיני, כלכלי ועוד. יפן חשובה אסטרטגית לישראל וישראל חשובה ליפן במזרח התיכון. הסכמי אברהם מבטלים את החשש מ'החרם הערבי' ומעניקים הזדמנות מדהימה לעתיד".