משלחת של 30 שגרירים צעירים מישראל, בגילי 18-17, ביקרה בימים האחרונים במרוקו כאורחת של המכון הדיפלומטי במדינה. במסגרת הביקור, שאורגן על ידי משרד החוץ והמרכז הישראלי למנהיגות צעירה, קיימה המשלחת מפגש ראשון מסוגו עם בני נוער מרוקנים, עימם מצאו "שפה משותפת" ושוחחו על קידום המודל המרוקני לדו-קיום וסובלנות.
השגרירים הצעירים התקבלו בחום רב על-ידי שורה של גורמים, ובהם: חברי פרלמנט צעירים, האקדמיה הדיפלומטית של משרד החוץ המקומי, ובמיוחד נוער מקומי מתיכון "מיימונידס" בעיר קזבלנקה וסטודנטים מהאוניברסיטה הבינלאומית בבירה רבאט.
עדי רבינוביץ', שגרירה צעירה מרמת גן, סיפרה כי "הביקור אפשר לנו לחזק את היחסים בין ישראל למרוקו באמצעות החשיבות של הקשר הבין-אישי של הנוער הישראלי והמרוקני דרך שירים, חיבוקים ודיאלוג משותף". גיל מילמן מגני תקווה, הוסיף: ''לא ידענו שהנוער המרוקני מדבר את אותה השפה כמונו למרות כל השוני בינינו''.
אחד משיאי הביקור נרשם באירוח רשמי-ממלכתי של המשלחת במאוזוליאום של המלכים חסן השני ומוחמד החמישי בבירה. במהלכו, הניחו השגרירים הצעירים זרים כחול-לבן על הקברים וכתבו בספר הזהב הוקרה לאבות האומה המרוקנית שהגנו על הקהילות היהודיות מאז תקופת השואה. ביקור זה אף סוקר בטלוויזיה הממלכתית במדינה.
מלבד בבירה, ביקרו הצעירים גם בקהילות היהודיות בערים טנג'יר, מרקש וקזבלנקה וחגגו עימם את חג הפורים. בין היתר, הם הגיעו לבית האבות היהודי בקזבלנקה וחילקו לדיירים הקשישים במקום משלוחי מנות ושימחו אותם.
בסיום הביקור, המכון הדיפלומטי במרוקו בראשות חאבק אבלאטי, והמרכז הישראלי למנהיגות צעירה הצהירו על שיתוף פעולה עתידי, תוך דגש על חילופי משלחות נוער.
ינון חדד, שגריר צעיר משוהם, שיתף: "מאוד התרגשנו מהמפגש עם הקהילות היהודיות ומהיחס של המקומיים כלפי האתרים והמורשת היהודית כאן במרוקו". דיאנה ברודובסקי, שגרירה צעירה מאשדוד, הוסיפה: "חווינו חוויה מיוחדת במינה כשנתבקשנו לעטות כיסוי ראש בהתאם לכללי הטקס הרשמי של הנחת הזרים במוזוליאום'".