הממשלה אישרה היום (ראשון) כצפוי בישיבתה השבועית את הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו להאריך את כהונתו של נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, בשלושה חודשים עד ל-12 בדצמבר או עד למינוי נציב קבוע אחר, לפי המוקדם מבין השניים.
בחודש שעבר אישרה הממשלה את הצעתו של נתניהו לקביעת הליך חדש למינוי נציב שירות המדינה, שבמסגרתו הוא יבחר בנציב, חרף התנגדות היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה - והוא החל בחיפושים אחר מועמד.
גורמים בכירים כבר אז אמרו כי הם לא שוללים שכהונת הרשקוביץ תוארך ביותר משלושה חודשים, והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אף הציע לנתניהו בישיבת הממשלה כי אם היועמ"שית תצליח בסופו של דבר לסכל את המינוי, יש להאריך את כהונת הנציב הנוכחי בשנה נוספת.
מאחורי הקלעים יש גרסאות סותרות לגבי גישתו של נתניהו כלפי הרשקוביץ, ולכן היה ספק אם הוא אכן מעוניין בהארכת כהונתו. לפי גרסה אחת, בבלפור לא מרוצים מתפקודו של הנציב למרות שנחשב "יס מן", אך לפי גרסה אחרת, נתניהו "למד לחיות איתו", והוא נחשב לרע במיעוטו. באחרונה נבחנה בלשכת רה"מ מועמדותה של החשבת הכללית באוצר לשעבר, מיכל עבאדי, לתפקיד הנציבה. אולם, זט הודיעה שהיא אינה מעוניינת בתפקיד.
היועמ"שית, נזכיר, קבעה כי ראש הממשלה לא יכול למנות בעצמו את נציב שירות המדינה, ושיש לשמור על הנוהל של בחירת הנציב על-ידי ועדת איתור. בעקבות הצעת נתניהו, תוקנה החלטת הממשלה ממרץ 1999 בנוגע לוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים בראשות נשיא בית המשפט העליון בדימוס השופט אשר גרוניס, כך שבאופן חד-פעמי יתווסף לרשימת התפקידים הנבדקים על-ידי הוועדה תפקיד נציב שירות המדינה.
המשנה ליועמ"שית גלי בהרב-מיארה, עו"ד גיל לימון, כתב בשמה לממשלה, והבהיר כי ההצעה "איננה הולמת את אמות המידה המשפטיות המהותיות בנוגע למינוי בעלי תפקידים בכירים; הוגשה בניגוד להחלטת הממשלה הקודמת שהטילה על הייעוץ המשפטי לממשלה את התפקיד של גיבוש מנגנון מינוי חדש לתפקיד זה, ובהתעלם מחוות דעת משפטיות מקצועיות שהונחו בפני הממשלה, כחלק מיישום החלטת הממשלה הקודמת, מבלי שהוצגו טעמים מקצועיים לכך".