תיעוד מטריד: אלוף-משנה במיל' גבע ראפ, המזוהה עם ארגונים דתיים המתנגדים לשירות נשים בצה"ל וכן עם הרב צבי טאו, הטיף אתמול (ראשון) לטירונים וטירוניות כשעלה לשאטלים של צה"ל - שלאזרחים אין גישה אליו. "ביחידות מעורבות צריך הרבה שמירת עיניים" אמר. כעת מתברר כי מדובר בתופעה שמתרחשת מידי יום ראשון. בצה"ל סירבו להגיב על השאלה אם כניסת האזרחים מאושרת על-ידם.
ראפ הוא דמות המוכרת בקרב המגזר החרד"לי כמי שייסד את ארגון "פנים אל פנים", כמזוהה עם ארגון "חותם" ועם מפלגת נעם ואף כמקורב לרב טאו, המתנגדים לשירות המעורב בצה"ל. עמדתו בדבר שירות נשים ברורה, אלא שאת הדברים שטח אתמול ראפ דווקא בפני טירונים וטירוניות מיחידות מעורבות. ראפ עלה לשאטל בירושלים שצה"ל מפעיל, בחניון שאליו אין גישה לאזרחים, כך שלא ברור כיצד הגיע למקום.
בשיחה עם הטירונים והטירוניות מחיל הגנת הגבולות והאיסוף קרבי, אמר: "ביחידות מעורבות צריך הרבה גבורה, שמירת עיניים ושמירת נגיעה כדי שכל אחד בסוף יזכה לבנות בית נאמן בישראל". ראפ איחל להם "לעבור בשלום את השירות" והוסיף: "תזכו להביא הרבה חיים לעולם. בצבא אתה מוסר את הנפש להציל פצוע אחד, במשפחה אתה יכול להביא שישה-שבעה-שמונה".
מיכל שטייניץ, שבתה הייתה באותה הסעה לבסיס סיירים, נחרדה מהתיעוד. "הבת שלי הייתה מזועזעת, וגם אני כמובן", שיתפה. "את אבא שלה לא הכניסו למתחם שיעזור לה עם התיקים אבל לראפ נתנו לעלות לאוטובוס, וזאת לא הפעם הראשונה. בכל יום ראשון עולים לשטאלים כל מיני אנשים שלא ברור מי אישר אותם, אם זה חרדים שמחלקים ספרוני הלכות בצניעות, או אנשים כמו אדון ראפ שמטיף לחיילים והחיילות". שטייניץ הוסיפה: "פנו אלי אימהות שהעבירו תיעודים לצבא עם מקרים דומים בחניונים בראשון לציון ובתל אביב, במתחם שאפילו הורים לא יכולים להיכנס אליו".
לדברי האם, בתה נפגעה מהדברים שנאמרו: "היא אמרה לי שהרגיש לה כאילו היא סוג ב', שהיא לא צריכה להיות על האוטובוס הזה, אלא צריכה להישאר בבית ולהביא שבעה או שמונה ילדים. ההתייחסות אליהן כאל רחם זה דבר שלא ייעשה. יש פה אפליה מגדרית שזועקת. יש לה ולחיילות נוספות זכות להיות חופשיות מהדתה". היא הוסיפה: "הגשתי כבילה, אבל עוד לא קיבלתי תשובה ואני לא היחידה. יש אימהות שהתלוננו כמה פעמים לצה"ל, אבל שום דבר לא נעשה".
בארגון "בונות אלטרנטיבה" החליטו בעקבות התיעוד והעדויות לפנות ליחידת יוהל"ם (יחידת יועצת הרמטכ"ל לענייני המִגדר) ולראש אכ"א, והבהירו כי "התופעה הזו היא פסולה ופוגענית כלפי החיילים ובעיקר החיילות, אשר מקיימות משימה לאומית ומאתגרת, כשהמטרה העומדת לנגד עיניהן היא להיות לוחמות בצבא הגנה לישראל ולהגן על מולדתן".
בארגון הוסיפו כי "כל אמירה כלפיהן הרומזת שהשירות המשותף הוא פסול ושעליהן להתמקד בגידול הילדים מהווה חלק מתפיסה חשוכה שאין לה מקום במציאות, לא כל שכן באופן שעל פניו עושה רושם שנמצא בתמיכת הגורמים הצבאיים הרשמיים". במכתבן ביקשו "לגדוע את התופעה הפסולה וההרסנית הזו באיבה, ולוודא שאף חיילת לא תעבור את שעברו החיילות שנחשפו לשיח המזוהם והמקטין".
על אף פניות חוזרות ונשנות, בצה"ל לא הגיבו על הדברים, כמו גם על כמה שאלות, בהן אם לראפ ולגורמים נוספים יש אישור לעלות לשאטלים הצה"ליים ואיך מתכוונים בצבא להתמודד עם התופעה.