קרוב ל-250 צעירים הגיעו אמש (שבת) לגשר המיתרים במסגרת המחאות נגד המשטרה בעקבות מותו של אהוביה סנדק לפני כעשרה חודשים. כוחות משטרה גדולים הגיעו לאזור כדי להפריד בין המוחים לבין הכביש - אך ללא הצלחה. פחות משעה לאחר הגעתם לאזור, הכניסה לירושלים נחסמה. 21 מתפרעים נעצרו.
בהודעת המשטרה נמסר כי חלק מהמפגינים יידו אבנים והשתמשו בגז פלפל, וכי ארבעה שוטרים נפצעו באורח קל. נזק נגרם לשתי ניידות. ynet העביר שידור ישיר מההפגנה.
על אף ניסיונות המשטרה להדוף את המפגינים, שלושה צעירים פרצו כבר בהתחלה לכביש והתבצרו על גג אוטובוס שהמתין עם נוסעים בצומת. כוחות יס"מ שהגיעו למקום הצליחו להוריד אותם, אלא שבתום הידברות מפגינים נוספים ירדו אל הכביש והמכת"זית המשטרתית פיזרה אותם.
חבר הכנסת איתמר בן גביר מהציונות הדתית הגיע למקום והתקבל בקריאות "ראש הממשלה הבא". בן גביר אמר כי הגיע להפגנה כדי לשמור על המפגינים מפני האלימות המשטרתית, כלשונו.
אחרי קרוב לחצי שעה של חסימת הכביש, המשטרה כרזה למפגינים שהיא פותחת את הכביש לתנועת מכוניות - ומי שלא יפנה את הכביש תופעל נגדו המכת"זית. את הכביש המוביל לבירה חסמה המשטרה כבר בגינות סחרוב כדי לכוון את התנועה לכבישים חלופיים.
גם בשבוע שעבר הגיעו עשרות צעירים לגשר המיתרים והתפרעו במקום. המפגינים חסמו את הכניסה והיציאה מירושלים לכביש 1, יידו רימון הלם, אבנים וחפצים שונים לעבר השוטרים, ואחד מהם אף נפגע בראשו. 14 מפגינים נעצרו בחשד להפרת סדר ותקיפת שוטרים. באזור הורגשו עומסי תנועה כבדים במיוחד בעקבות המחאה. למקום הגיעה גם מכת"זית של המשטרה כדי לפזר את המפגינים ופרצו עימותים קשים בינם לבין השוטרים.
באחרונה פנתה משפחתו של סנדק לפרקליט המדינה עמית איסמן בדרישה לזרז את ההחלטה בתיק החקירה בנוגע למות בנם. במכתב פורטו קשיי המשפחה וכן סתירות שהתגלו במהלך חקירת המקרה. במכתב, שנשלח באמצעות עו"ד אריאל עטרי מארגון חוננו, נטען כי "מלכתחילה היו למשפחה חששות לגבי טוהר החקירה שעברה בין חוקרי מח"ש לחוקרי המשטרה, במקום שבו היה קיים חשש מובנה לזליגת מידע לשוטרי ימ"ר ש"י. ואולם, דומה שאין חולק שהשוטרים המעורבים מסרו, מלכתחילה, גרסה שהסתירה את פגיעתם ברכב ורק בהמשך נולדה גרסה מאוחרת, שונה".
פורסם לראשונה: 21:42, 06.11.21