במשטרת מחוז תל אביב נערכים בכוננות מוגברת להפגנות הצפויות בצומת קפלן בסוף השבוע הקרוב - כולל היום (חמישי) ב"ערב התנגדות" בעיר - ומתכננים מלבד מכת"זיות, גם להשתמש במי בואש, ברימוני הלם ואף ברימוני גז מדמיע - מתוך מטרה לצמצם את החיכוך הפיזי בין שוטרים למפגינים וכדי להרחיק מפגינים מנתיבי איילון.
למרות הפציעות השונות של מפגינים מרימוני הלם, במשטרה מתעקשים כי זהו "אמצעי בטוח ויעיל" לפיזור הפגנות, שאינו גורם לטענתם לפציעות משמעותיות. בשלב זה, במחוז לא מתכוונים להכניס את השימוש באלות.
את ההפגנה הערב בצומת קפלן צפויים לאבטח מאות שוטרים, ובמוצאי שבת יגיעו למקום כ-800 שוטרים - בהם לוחמי מג"ב ויס"מ. קצין בכיר במחוז תל אביב אמר בשיחה עם ynet כי "מפגינים זה דבר לגיטימי, היה שם קומץ של מפרי סדר שראו בשוטרים כ'אויבים' ובאו מוכנים ומתודלקים לחיכוך עם המשטרה. לא ראינו דבר כזה במשך 30 שבועות של הפגנה, זו הייתה עליית מדרגה של ממש".
כאחד הלקחים של ההפגנה האחרונה, הורו במחוז תל אביב לשוטרים ולכוחות היס"מ שיעבדו בהפגנה במוצ"ש, להגיע עם מצלמות גוף, וזאת לאחר שבהפגנה האחרונה כוחות היס"מ שהיו בשטח ונגדם עלו טענות לאלימות מופרזת, לא היו עם מצלמות גוף, מה שעוד יותר הקשה על המשטרה להדוף את הביקורת נגדה.
מי שצפוי לעבוד כרגיל בהפגנה במוצאי השבת הקרובה הוא סגן-ניצב יאיר חנונה, מפקד יס"מ תל אביב, שתלונות נגדו על אלימות קשה כלפי מפגינים הוגשו למח"ש. חנונה טרם זומן לחקירה במח"ש - ובמשטרה מעניקים גיבוי מלא למפקד היס"מ.
ניצב-משנה יחיאל בוהדנה, מפקדו הישיר של סנ"צ חנונה, אמר היום בריאיון ל-ynet Live כי הוא מעניק לו גיבוי ישיר - ושיבח אותו על ש"עשה עבודתו נאמנה כשהגיע לטפל בהפרת סדר. אני גאה בקצין הזה. הוא קצין ערכי, מקצועי ונחוש. מי שאמור לחקור אותו זה לא אני, אלא מח"ש, ומהסיבה של חשש לשיבוש ראיות אנחנו לא שואלים שאלות בעניין ורק מגבים אותו באופן מלא".
במשטרה מתכוונים, כדבר שבשגרה, להציב משאיות בירידות לאיילון כדי למנוע מהמפגינים לרדת לנתיבי איילון ולחסום אותם ולהציב שוטרים רבים בפרצות השונות לאורך הכביש, אך גם במשטרה מודים כי אין אפשרות לחסום באופן הרמטי את הפרצות השונות בכביש שמאפשרות למפגינים לרדת לאיילון ולחסום אותו.
סיון תהל, רכזת חופש המחאה באגודה לזכויות האזרח מסרה בתגובה: "במקום שהמשטרה תיקח אחריות על האלימות האכזרית והבלתי נתפסת ששוטרים הפעילו בהפגנות האחרונות, היא מפזרת איומים על שימוש בגז מדמיע. תפקיד המשטרה הוא בראש ובראשונה לשמור על ביטחונם ושלמות גופם של המפגינים. גז מדמיע הוא אמצעי מסוכן שאין לו מקום בפיזור הפגנות. מדובר באמצעי חסר הבחנה, שיכול לגרום לפגיעה ממושכת במערכות גוף שונות ואף יכול לסכן את חייהן של אוכלוסיות בסיכון - ילדים, קשישים ואנשים עם מחלות רקע".
בפלטפורמת "אלימות" טענו כי לאחרונה חלה עלייה דרסטית במקרי האלימות וחומרתם. בין השאר נטען כי בחודש יולי דווחו 565 אירועים, בהם 286 אירועי אלימות משטרתית. ביחס לחומרת הפציעות, אומרים במיזם כי 65% מהפציעות שדרשו טיפול במיון נגרמו מאלימות משטרתית, ובהתאם גם 56% מהפציעות שדרשו אשפוז.