גורם מדיני בכיר התייחס אחר הצהריים (שלישי) להערכות שראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן צפויים להיפגש בשולי עצרת האו"ם בספטמבר, והבהיר כי בשיחה שהתקיימה אמש בין השניים "ביידן אמר לנתניהו כמה פעמים שהוא מצפה לפגוש אותו בחדר הסגלגל". השיחה בין המנהיגים, שנערכה כארבעה חודשים לאחר שיחתם האחרונה, התקיימה לפני המראתו של נשיא המדינה יצחק הרצוג לוושינגטון - שמאז כבר נחת לקראת פגישתו עם ביידן ונאומו בפני הקונגרס האמריקני.
בלשכת ראש הממשלה אמרו לאחר השיחה כי נתניהו הבהיר למעשה בשיחה שישלים את האישור הסופי של ביטול עילת הסבירות. עם זאת, בהודעת דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ון קירבי, נכתב כי "ביידן הדגיש את החשיבות לקדם אותה בהסכמה הרחבה ביותר האפשרית. הערכים הדמוקרטיים תמיד היו והם חייבים להישאר סימן ההיכר של יחסי ארה"ב-ישראל". קירבי אמר כי השיחה בין השניים והפגישה הצפויה בסתיו - אין משמעותן שהממשל האמריקני מודאג פחות מהמהפכה המשפטית.
קירבי הוסיף כי ביידן ונתניהו "דיברו על מגוון נושאים עולמיים ואזוריים, והנשיא הדגיש את מחויבותו הבלתי ניתנת לערעור לביטחונה של ישראל. הוא גינה את מעשי הטרור האחרונים נגד אזרחים ישראלים. השניים דנו בשיתוף הפעולה בין שתי המדינות בנוגע לאיראן, כולל באימונים צבאיים, והדגישו כי השותפות בין ארה"ב וישראל היא הבסיס למניעת נשק גרעיני מאיראן".
קירבי הדגיש גם את חשש הממשל מפני "הגידול המתמשך בהתנחלויות" שאותו מובילים לדבריו גורמים בממשלה, אך בירך על נכונות ישראל "לשפר את המחייה הפלסטינית ולהכיר בצעדים של הרשות הפלסטינית בג'נין ובאזורים אחרים בגדה המערבית".
בתשובה לשאלה אם ביידן תומך במחאות, שכמה מהן התקיימו גם מול מבנה שגרירות ארה"ב בתל אביב, ענה קירבי: "המסר שלו הוא אותו מסר שאמר בצורה פומבית מאז שהנושא עלה. אנחנו מאמינים במוסדות הדמוקרטיים ורוצים לראות את ישראל ממשיכה להיות דמוקרטיה חיונית ככל הניתן, וזה אומר קידום תוכניות, רפורמות ושינויים בצורה המבוססת על פשרה, בקונצנזוס הרחב ביותר".
ביידן ונתניהו ייפגשו ככל הנראה בספטמבר, עם הגעת ראש הממשלה לנאום בעצרת האו"ם. בלשכת נתניהו הגדירו את השיחה "חמה וארוכה", והוסיפו: "במוקד השיחה עמדו חיזוק הברית האיתנה בין המדינות; בלימת האיומים מצד איראן וגרורותיה והרחבת מעגל השלום האזורי; והמשך המאמצים לרגיעה ויציבות ביהודה ושומרון".