פרקליט המדינה הנחה את התביעה לא להסכים להליכי גישור בתיקים הנוגעים לעבירות נגד ביטחון המדינה בהם מעורבים נאשמים בשליחותה של איראן. כך נודע ל-ynet, לאחר שסנגורו של מוטי (מרדכי) ממן מאשקלון, שנאשם בעבירות של מגע עם סוכן חוץ וכניסה למדינת אויב ללא היתר, ביקש לקבל מהפרקליטות הצעות ענישה שהיו עשויות להוביל לסיום התיק.
מוטי ממן בבית המשפט
(צילום: אילנה קוריאל)

ממן בן ה-72, כזכור, נאשם בכניסה פעמיים לאיראן, שם קיים לפי האישום פגישות עם סוכני מודיעין מקומיים, איתם דן באפשרות ביצוע פעולות טרור בשטח ישראל על רקע רצון משטר האייתוללות לנקום את חיסולו של איסמעיל הנייה בטהרן.
סנגורו של הנאשם מאשקלון מסר כי הצדדים ניהלו פגישה בפרקליטות המחוז, במהלכה ביקש לקבל את הצעות הענישה עבור מרשו, אך נענה בסירוב. הוא טען כי "לא נתקלתי בסיטואציה כזו מעולם. שמענו שכל דבר דורש את אישור פרקליטות המדינה ופרקליט המחוז. יש תיק שמתנהל של נאשם בריגול שהוצע לו הסדר לאחרונה. חברי אומר כי לא מציעים הסדר בגלל שקוראים לו מוטי ממן".
נציג הפרקליטות עו"ד מיכאל כהן השיב כי ב-22 לאוקטובר ניתנה ההנחיה, ומטעם הפרקליטות נמסר כי "פרקליט המדינה הנחה שלא להסכים להליכי גישור בתיקים הנוגעים לביצוע עבירות ביטחון על ידי נאשמים בשליחותה של איראן".
ההנחיה מגיעה לאחר שורה של תיקים בהם נאשמים ישראלים במגע עם מדינת אויב. רק לקראת סוף חודש אוקטובר האחרון הגישה פרקליטות מחוז חיפה כתב אישום נגד שבעה חשודים בסיוע לאויב בזמן מלחמה ובמסירת ידיעה לאויב. מדובר בעבירות שהעונש המקסימלי עליהן יכול להגיע למאסר עולם, והמשמעות של ההנחיה היא שהפרקליטות תנהל את התיקים האלה עד תום, ולא צפויה להגיע להסדר טיעון. שלב ההוכחות בתיקים יתנהל כסדרו במטרה לחתור להרשעה ולענישה מחמירה בעקבותיה.
2 צפייה בגלריה
אנה ברנשטיין  ולדיסלב ויקטורסון
אנה ברנשטיין  ולדיסלב ויקטורסון
אנה ברנשטיין וולדיסלב ויקטורסון, נאשמים בריגול עבור איראן ושיתוף פעולה עם סוכן איראני
(צילום: יובל חן)
2 צפייה בגלריה
שלושה תושבי בית צפאפא בירושלים נעצרו על ידי לוחמי שב"כ בחשד לריגול עבור איראן
שלושה תושבי בית צפאפא בירושלים נעצרו על ידי לוחמי שב"כ בחשד לריגול עבור איראן
מעצר חשודים בריגול עבור איראן
פרט לממן, כתבי אישום הוגשו כאמור גם נגד שבעה חשודים בריגול - וכן נגד ישראלים נוספים. השבעה, ישראלים שעלו מאזרבייג'ן, חשודים שקיימו במשך שנתיים קשר עם גורמים ברפובליקה האיסלאמית. בין היתר, הם חשודים בצילום ואיסוף מידע על בסיסים ומתקנים צבאיים, ובהם בסיסי חיל האוויר בנבטים וברמת דוד, מחנה הקריה בתל אביב, אתרי סוללות כיפת ברזל, תחנת הכוח בחדרה ותשתיות אנרגיה נוספות. כמו כן, הם קיבלו מהמפעילים מפות של אתרים אסטרטגיים, ובהם בא"ח גולני, שבו נהרגו ארבעה חיילים מתקיפת כטב"ם. לפי החשד, הם העבירו את המידע המודיעיני לאיראן.
הפרשות הללו מטרידות את מערכת הביטחון, ובכיר בשב"כ אמר כי מדובר בניסיון שיטתי של טהרן לפגוע בבכירים בישראל. "על פי המידע שהצטבר במערכת הביטחון, מדענים, ראשי עיריות, כמו גם בכירי מערכת הביטחון ובכירים ישראלים נוספים מהווים יעדים לפגיעה על-ידי גורמים איראנים", אמר.
"⁠המפתח להתמודדות עם זה הוא קודם כל ענישה חמורה שתרתיע. שאנשים יבינו שזה בגידה, פגיעה בביטחון המדינה, שירות בשביל האויב בזמן מלחמה", הוסיפו גורמים בשב"כ. הם אמרו כי "נכון לבחון סנקציות מנהליות וכלכליות לאותם אזרחים ישראלים שמשתפים פעולה עם איראן - בכלל זה שלילת אזרחות, חילוט כספים ורכוש".