רגע לפני השבעת הממשלה השישית של בנימין נתניהו, מלך ירדן עבדאללה השני, שלו יחסים עכורים למדי עם רה"מ המיועד, מזהיר את ישראל מניסיון לשנות את הסטטוס-קוו בהר הבית - מצב שעלול לדבריו להוביל להסלמה ואולי אף לאינתיפאדה שלישית. "יש לנו קווים אדומים", הצהיר בריאיון שפורסם הערב (יום ד') ברשת CNN. "אם מישהו רוצה להיכנס לעימות איתנו, אנחנו די מוכנים", הוסיף.
"אני תמיד מעדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה, אבל יש לנו קווים אדומים מסוימים ואם אנשים רוצים לחצות את הקווים האדומים האלה - נתמודד עם זה", הוסיף המלך. הוא הזהיר כי אם תפרוץ אינתיפאדה שלישית, היא תוביל "להתמוטטות מוחלטת של החוק והסדר, שלא הישראלים ולא הפלסטינים ייהנו ממנו". בריאיון, שברשת האמריקנית ציינו כי נערך במהלך החודש החולף אך כאמור הוא פורסם רק הערב, הדגיש עבדאללה כי לאזרחים בישראל יש את הזכות לבחור את מי שהם רוצה שיוביל אותם. "כולנו מוכנים ללכת קדימה, נעבוד עם כל אחד וכל ממשלה, כל עוד נוכל לקרב אנשים", אמר.
במקביל לפרסום הריאיון ב-CNN, שר הביטחון בני גנץ הודיע הערב כי רגע לפני סיום כהונתו מחר הוא שוחח עם יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס. בשיחה, כך נמסר, "עמד גנץ על חשיבות הקשר שהתפתח בין מערכת הביטחון הישראלית והדרג המדיני לבין הרשות הפלסטינית, ואמר לו כי הוא רואה חשיבות עליונה בהמשך השמירה על ערוץ פתוח ועל התיאום הביטחוני והאזרחי, שמשרת את ביטחונם של הפלסטינים והישראלים כאחד ומאפשר רווחה כלכלית ואזרחית".
גנץ הוסיף בשיחה כי "מהלכים בינלאומיים נגד ישראל כמו זה שמבקשת הרשות הפלסטינית לקדם באו"ם, יפגעו בסופו של יום גם בציבור הפלסטיני, ובעיקר יגביהו את החומות ויקשו בעתיד על קידום תהליך מדיני בין הצדדים".
בריאיון עצמו הוסיף המלך הירדני כי הוא "דואג" מהאפשרות של ניסיון לשנות את הסטטוס-קוו בהר הבית, כשברקע מינויו של איתמר בן גביר לשר לביטחון לאומי. בן גביר, נזכיר, קרא לא אחת לאפשר ליהודים להתפלל בחופשיות בהר הבית, והצהיר כי מינויו לתפקיד הבכיר לא ימנע ממנו לעלות בעתיד לאתר. יצוין כי בקווי היסוד של הממשלה, עליהם בן גביר חתם, נכתב כי יישמר הסטטוס קוו ב"מקומות הקדושים" - אבל הר הבית לא הוזכר במסמך במפורש.
עבדאללה נשאל בריאיון על עמדותיו של בן גביר, וסיפק תשובה מתחמקת מעט: "אני לא חושב שהאנשים האלה נמצאים תחת המיקרוסקופ הירדני בלבד. הם תחת המיקרוסקופ הבינלאומי. אני חייב להאמין שיש הרבה אנשים בישראל שמודאגים גם הם כפי שאנחנו מודאגים".
למרות המתיחות הניכרת מדבריו, המלך עבדאללה התקשר בחודש שעבר לנתניהו ובירך אותו על הניצחון בבחירות. יו"ר הליכוד ומלך ירדן היו בתקופה ארוכה של מתיחות ונתק לפני שנתניהו עזב את לשכת ראש הממשלה, וזו הייתה השיחה הראשונה ביניהם בשנים האחרונות, כשהפגישה האחרונה ביניהם התקיימה ב-2018.
היחסים בין ישראל לירדן בשנות שלטונו של נתניהו ידעו עליות ומורדות, ואחד משיאי המשבר ביחסים היה כאשר הוא נאלץ לבטל במרץ 2021 את ביקורו באיחוד האמירויות לאחר שבעמאן מנעו את טיסתו לשם, וזאת בתגובה לביטול ביקורו בהר הבית של יורש העצר הירדני עקב מחלוקת על סידורי האבטחה במקום. נתניהו הגיב אז בזעם והנחה להודיע לירדן שהמרחב האווירי של ישראל סגור לכל טיסה מירדן ואליה.
תקרית נוספת התרחשה ביולי 2017, בשגרירות ישראל בעמאן. אז מאבטח ישראלי הרג שני אזרחים ירדנים בדירה במתחם שגרירות ישראל - לאחר שאחד הירדנים, נער בן 17, דקר את המאבטח. התקרית גרמה למשבר דיפלומטי חסר תקדים. הרשויות הירדניות דרשו את המאבטח הישראלי זיו מויאל לחקירה, על אף אמנת וינה בדבר יחסים דיפלומטיים שאוסרת על קיום חקירה נגד עובד נציגות דיפלומטית, ולא הסכימה לתת לו לחזור לשטח ישראל.
כתוצאה מהמתיחות הונחו עובדי השגרירות לא לצאת מהשגרירות. קצין הביטחון והסגל הדיפלומטי הפכו לנצורים בבניין השגרירות. ראש השב"כ דאז נדב ארגמן נסע לעמאן והצליח לפתור את המשבר, אלא שאז נתניהו קיבל את פניו של המאבטח זיו מויאל בלשכת רה"מ ואף פורסם סרטון וידאו של הפגישה עם המאבטח, מה שעורר כעס רב בעמאן.
על רקע המשבר הזה נאלצה ישראל להסיר את המגנומטרים שהציבה בכניסה להר הבית בגלל פיגוע טרור שבוצע ימים קודם לכן, שבו שלושה מחבלים מוסלמים ערבים-ישראלים הרגו שני שוטרים ישראלים. בתגובה סגרה ישראל את הר הבית ליומיים, ביצעה בו סריקות ולאחר מכן פתחה אותו מחדש, כאשר בכניסות אליו הוצבו גלאי מתכות. הערבים סירבו לקבל את הצבת גלאי המתכות והמופתי של ירושלים הוציא פתווה שאסרה על המוסלמים לעבור דרך גלאי מתכות כדי להתפלל בהר הבית. שבוע לאחר מכן פרצו מהומות בירושלים, ושלושה פלסטינים נהרגו במהלכן.
לאחר משבר המגנומטרים ב-2017 נתניהו התחייב בכתב שישראל מחויבת לסטטוס-קוו בהר הבית והבטיח שישראל תמשיך לאכוף את מדיניותה לפיה "מוסלמים יתפללו בהר הבית, ולא מוסלמים יבקרו שם". לשכת רה"מ הודיעה אז בשם נתניהו כי "אנו מקבלים בברכה תיאום בין הרשויות בישראל לבין הווקף הירדני, על מנת להבטיח שמבקרים ומתפללים יפגינו כבוד ואיפוק כלפי קדושת המקום. "נפעל ביחד כדי להפחית את המתח, להפסיק את ההסתה ולטרפד את האלימות".
בתוך כך, נביל אבו רודינה, דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, אמר היום כי הכרזתו של נתניהו על הקווים המנחים של ממשלתו הימנית, באמצעות חיזוק ההתנחלויות בגדה המערבית, מנוגדת לכל ההחלטות הבינלאומיות ובראשן החלטה מספר 2334 של מועצת הביטחון של האו"ם, אשר מאשרת כי ההתנחלויות בשטחים הפלסטיניים הכבושים, כולל מזרח ירושלים - כולן בלתי חוקיות.
אבו רודינה הוסיף כי הצהרות אלו מהוות הסלמה מסוכנת ושיהיו לה השלכות על האזור. "ממשלת הימין הישראלית החדשה חייבת להבין שללא ציות להחלטות הלגיטימציה הבינלאומית כלום לא יושג, ולא יישאר שום יישוב על אדמות מדינת פלסטין העצמאית", הוא אמר.