קטאר קראה למאות אזרחים שחיים בחו"ל לחזור לארצם כדי להתגייס לשירות החובה שלהם בצבא, ולאבטח את האצטדיונים שיארחו את המונדיאל. כך לפי גורם קטארי, ומסמכים שהגיעו לידי רויטרס.
בין האזרחים שנקראו לחזור לקטאר נמצאים גם דיפלומטים שמייצגים את המדינה בחו"ל, ובימים רגילים לא היו נקראים לדגל מכיוון שתפקידם נחשב לעבודה חיונית. גיוס הדיפלומטים מדגיש את האתגרים הלוגיסטיים הנשקפים למדינה הקטנה, שתארח בנובמבר את אחד מאירועי הספורט הגדולים בעולם – שיימשך 29 ימים.
בקטאר חיים 2.8 מיליון איש – מתוכם רק 380,000 הם בעלי אזרחות קטארית. המדינה מצפה ש-1.2 מיליון מבקרים יגיעו אליה במונדיאל. כדי להתמודד עם ההמונים ולאבטח כראוי את האירוע טורקיה הסכימה לסייע לקטאר, ותשלח אליה 3,000 שוטרים שיתגברו את הכוחות המקומיים. במסגרת ההסכם בין הצדדים תשלח אנקרה גם 50 חבלנים ו-80 כלבי גישוש.
משנת 2014 חלה בקטאר חובת גיוס לצבא לגברים בני 18 עד 35. הם נדרשים לקחת חלק ב"שירות לאומי" – חובה שמי שיחמוק ממנה עלול להישלח לשנת מאסר ולשלם קנס של 50,000 ריאל קטארי (כ-49,000 שקל). השירות הוא למעשה טירונות שנמשכת ארבעה חודשים, שבה המתגייסים עוברים אימונים בבסיסים של הצבא הקטארי.
מחזור המתגייסים הנוכחי נדרש להתייצב בתחילת ספטמבר - פחות משלושה חודשים לפני משחק הפתיחה של המונדיאל – בבסיס מצפון לדוחא. גורם קטארי אמר כי למתגייסים נאמר שהם יסייעו לניהול השוטף של המשחקים וכי מדובר ב"חובתם הפטריוטית". הגורם אמר כי "רוב האנשים היו שם בגלל שהם חייבים – הם לא רוצים להסתבך בצרות". עם זאת, לצד המתגייסים יש גם מתנדבים.
המתגייסים נדרשים להתייצב בבסיס חמש פעמים בשבוע, שם הם עוברים הכשרה על-ידי אנשי מחלקת הביטחון המקומית שאחראית על אבטחת המשחקים. הם לומדים כיצד לשלוט בהמונים שיצטופפו בתורים מחוץ לאצטדיונים, לערוך סריקות על גופם ולחפש אלכוהול, סמים וכלי נשק.
הגורם הקטארי אמר כי בנוסף הם לומדים איך לפנות לאוהדים "עם שפת גוף חיובית, כשהם ממוקדים ועם חיוך", וכן לציית לכללי זכויות האדם המקובלים בעולם ולהימנע מאפליה כלשהי. הטירונות כוללת תרגילי סדר של ארבע שעות ברחבת המסדרים.
לפי הגורם ששוחח עם רויטרס, במחזור המתגייסים הנוכחי יש עובדים בגופים קטאריים מרכזיים - כמו משרד החוץ וחברת האנרגיה הממלכתית - שלרגל השירות הוצאו לחופשה בתשלום. הם צפויים לחזור לתפקידיהם בתום הטורניר.
בתגובה לפרסום אמרה ממשלת קטאר שתוכנית "השירות הלאומי" שלה תימשך כרגיל במהלך המונדיאל. לדבריה גם במחזורי גיוס קודמים נשלחים החיילים לסייע לניהולם השוטף של אירועים המוניים.
משחק הגמר של המונדיאל יתקיים באצטדיון לוסייל, שנבנה במיוחד לקראת הטורניר ובו 80,000 מקומות. החודש הוא אירח לראשונה משחק לעיני יציעים מלאים: אוהדים שעזבו את האצטדיון בתום המשחק בין זמאלק המצרית לאל-הילאל הסעודית נאלצו להמתין במשך שעות בתורים לרכבת התחתית, ולמארגנים נגמרו המים כבר במחצית.
במהלך המונדיאל ישתנו ההגבלות הנוקשות על מכירת אלכוהול במרחב הציבורי, וקטאר תאפשר להגיש בירות בקרבת האצטדיונים כמה שעות לפני המשחקים. באצטדיונים עצמם לא ימכרו משקאות אלכוהוליים.