מפגש מרגש: מאות תלמידי ומורי תיכון קריית חמ"ד אמית בשדרות הגיעו מכל רחבי הארץ ונפגשו היום (רביעי) בירוחם, לראשונה מאז שפונו מהעיר בעקבות "השבת השחורה" ב-7 באוקטובר - לאחר יותר מחמישה שבועות שבהם רובם ראו זה את זה רק מבעד למסכים.
המפגש התקיים בירוחם מאחר ששדרות מוגדרת כ"עיר אדומה" ופיקוד העורף אוסר לקיים בה פעילות חינוכית. התלמידים התרגשו לפגוש את חבריהם, ושמחו לראות מורים שגויסו בצו 8 והצליחו להשתחרר לכמה שעות כדי להיפגש איתם.
התלמידים מפוזרים עם משפחותיהם ב-180 בתי מלון ברחבי הארץ ורבים אחרים מתגוררים בבתים של קרובי משפחה. כ-250 מהם לומדים בארבעה מרכזי לימוד גדולים שהקימו עיריית שדרות, רשת אמית ומשרד החינוך באילת, ים המלח, ירושלים ותל אביב, וכ-250 תלמידים שהתפנו באופן עצמאי עם משפחותיהם לבתי קרובי משפחה לומדים בבתי ספר ברחבי הארץ.
היום הם הגיעו כאמור ליום מיוחד של מפגש, שיח והפוגה שארגנו עיריית שדרות ורשת אמית בישיבת "אמית בלבב שלם" ומדרשיית "אמית קמה" בעיר בירוחם השקטה כדי להיפגש, להתחבק, לדבר ולטעום מההווי הכיתתי שעבורם נעצר בחטף מאז חג שמחת תורה.
ההתרגשות הייתה גדולה, ובכל פעם שהגיע אוטובוס ממקום אחר בארץ החיבוקים וההתלהבות גדלו - מורים עם תלמידים, תלמידים עם תלמידים, מורים עם מורים - כולם הרגישו צורך לחזק, להתחזק ולשתף במה שעבר עליהם בחודש האחרון.
יותר מ-400 תלמידים הגיעו לירוחם ב-14 אוטובוסים מכל הארץ. רובם נמצאים כאמור במלונות באילת, בים המלח, בתל אביב ובירושלים, שם מתגוררות מאות משפחות משדרות והאזור, אך יש לא מעטים שנמצאים עם המשפחה באזורים אחרים בארץ. את היום פתחו התלמידים במפגש של כל מסלול בבית הספר באולם הספורט, שבו שיחקו משחקי "הפגה" ואכלו ארוחת בוקר.
"שמחתי לפגוש את החברים", אמר אורי טימסית מכיתה י"ב שהגיע מאילת. "אנחנו שוהים במלון נפטון, ואיתנו באילת יש קבוצה לא קטנה של חברים שמתנדבים וגם לומדים, אבל הרוב מפוזרים בכל הארץ. אנחנו לומדים בזום בכל בוקר ונפגשים במלבן של הזום, אבל הזום לא דומה למציאות. כשהמדינה במלחמה אתה רוצה להיות עם החברים, לחזק ולהתחזק, ולכן המפגש הזה כל כך חשוב".
דביר אדרי, חברו הטוב של אורי, נמצא במלון דן פנורמה בתל אביב. ביחד עם החברים מהכיתה הם חגגו עם נהוראי עמר, שנמצא כעת בים המלח, את קבלת רישיון הנהיגה. "התחלתי ללמוד בשדרות, אבל בגלל המצב עשיתי את הטסט בערד. מזלי שהמורה לנהיגה שלי ירד גם הוא לים המלח ולא לאילת, אחרת הייתי בבעיה", סיפר נהוראי.
דן צימבליסטה נמצא גם הוא בים המלח ואיתו רק שלושה חברים מהכיתה. כבר יותר מחודש שהוא לא פגש את נריה עומסי, חברו לכיתה, שמתגורר באופקים. נריה סיפר לדן מה עבר עליו ב-7 באוקטובר: "אני גר כמה בתים ליד רחל מאופקים, כך שבחג שמענו הכול. שמענו את קולות הנפץ והיריות בעיר. אנשים מבית הכנסת שלנו נפלו. אנחנו רוצים לנשום קצת שגרה, אבל רק אחרי שהמלחמה תיגמר בניצחון".
אחרי המפגש של כלל המסלולים נכנסו התלמידים לכיתות. בהרכב הזה הם לא היו כבר יותר מחודש וחצי, מאז יום הכיפורים. הם ישבו במעגל שיח ושיתפו, כל אחד שם על השולחן זיכרון אחד מהתקופה האחרונה.
מנהל בית הספר, אסף בן דוד, הסתובב בין הכיתות ובין התלמידים והתרגש לראות כל אחד מהם. "היום הזה הוא כמו סוג של ניצחון", אמר. "זו סיטואציה כמעט בלתי אפשרית כשהתלמידים שלך מפוזרים בכל הארץ. אנחנו לומדים בזום וביחד עם עיריית שדרות, רשת אמית ומשרד החינוך גם פתחנו בתי ספר אזוריים ומרכזי למידה בכל מקבץ מלונות לפי אזורים - אבל מפגש כזה מחיה את התלמידים ואת המורים. אנחנו זקוקים לשגרה מנחמת ומחזקת והיום הזה הוא התחלה, לשאוב כוחות להמשך עד הניצחון של מדינת ישראל מול מבקשי נפשה".
"יש לנו מורים ותלמידים שחוו מציאות קשה", המשיך בן דוד. "איבדנו שלושה אבות של תלמידים - קובי פריינטה, אדיר שלמה ושמואל סמצאו - וגם את החיילת דנית כהן, אחות של תלמידים שלנו. וגם את שילה כהן, קצין צה"ל ובנה של רותי כהן חברתנו לצוות, ואת ניראל, בנה של אסנת זיני חברתנו לצוות - שניהם בוגרים וקרובים של חברי קהילת בית הספר. אלו מכות קשות, ולא פחות מכך הרושם הקשה של היום השחור שעבר על כולנו והצלקות שלו, אבל המפגש הזה הוא התחלת תיקון. לשגרה יש כוח ריפוי. לביחד יש עוצמה והוא מעניק חוסן, ואנחנו עושים הכול כדי למצוא דרכים יצירתיות להוסיף מפגשים כאלו, לצד הלמידה בכל אזור".
בסיום היום, לאחר מפגשים, התאספו כל התלמידות והתלמידים בהיכל התרבות של ירוחם למפגש סיכום והופעה של בניה ברבי. ראש העיר שדרות, אלון דוידי, בירך את התלמידים ואמר: "אנחנו בתל אביב ובים המלח, באילת ובירושלים, אנחנו בכל מקום - אבל הלב בשדרות ועם הניצחון נחזור אליה".