הגיע לוושינגטון לפני נתניהו: ראש האופוזיציה יאיר לפיד נפגש היום (שלישי) עם בכירי הבית הלבן ויועציו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, בהם עמוס הוכשטיין, היועץ המיוחד לענייני אנרגיה, וברט מקגורק, השליח המיוחד של ביידן למזרח התיכון. לאחר הפגישה יצא מקגורק בראש משלחת לסעודיה, שם ייפגש עם משלחת פלסטינית.
במהלך הפגישות הביע לפיד את התנגדותו לאפשרות שארה"ב תסכים לתוכנית גרעין סעודית במסגרת שיחותיה עם הממלכה על הסכם עם ישראל. "דמוקרטיות חזקות לא מסכנות את האינטרסים הביטחוניים שלהן בשביל לפתור בעיות פוליטיות", אמר. בסביבת ראש הממשלה בנימין טוענים כי דווקא ההתנגדות של לפיד נובעת מפוזיציה פוליטית.
ראש האופוזיציה אמר לאמריקנים כי הוא מודאג מאפשרות של העשרת אורניום על אדמת סעודיה במסגרת. לדבריו, זה יסכן את ביטחון ישראל. האמריקנים ניסו לשכנע את לפיד לתמוך בהסכם עם סעודיה, לאחר שככל הנראה הבינו שהתנגדות שלו עלולה להיות מכשול בדרך להגעה להסכם.
ביקורו של ראש האופוזיציה בוושינגטון מגיע בזמן שראש הממשלה בנימין נתניהו עדיין ממתין להזמנה רשמית לפגישה עם ג'ו ביידן - ייתכן שבבית הלבן בהמשך החודש, עם הגעת נתניהו לעצרת הכללית של האו"ם בניו יורק.
בהמשך היום יבקר לפיד בבניין הסנאט ויערוך פגישות עבודה עם קבוצת סנאטורים, וכן ייפגש עם שגריר ישראל בארה"ב, מייק הרצוג. מלשכתו נמסר כי "שורת הפגישות מתקיימות במסגרת ביקור מדיני אותו עורך לפיד בוושינגטון ומטרתו לחזק את יחסי ישראל עם ארה"ב".
על פגישותיו עם יועצי ביידן נכתב כי "במסגרת הפגישה עם השליחים המיוחדים נידונו סוגיות אזוריות שונות הנוגעות למזרח התיכון והמפרץ. לפיד הדגיש את הערכים המשותפים של ישראל וארה"ב כדמוקרטיות חזקות וביקש כי ישמרו על האינטרסים הבטחוניים של ישראל בכל הסכם עתידי, כפי שהוא פעל כשר חוץ וכראש ממשלה". בתום הפגישות היום ימריא לפיד בחזרה לישראל.
בשבוע שעבר הגיע לארה"ב שר הביטחון יואב גלנט - ונפגש בניו יורק, ולא בוושינגטון בשל האיסור של נתניהו, עם השליח המיוחד מקגורק - והציג לו רשימת שאלות שגובשה על ידי מערכת הביטחון - ברקע המגעים עם סעודיה לעסקת שתכלול בין השאר נורמליזציה עם ישראל. במרכז השאלות: ענייני מערכת הביטחון מול סעודיה, שבראשם העיסוק בהסדרי הביטחון סביב העשרת הדלק הגרעיני לצרכים אזרחיים, מתוך הבנה שזה מה שעומד בבסיס הדרישה הסעודית.
במערכת הביטחון ביקשו להבין בין השאר מה יהיו מנגנוני הפיקוח על הגרעין הסעודי, ואילו ערבויות יש שלא יסבו אותו לצבאי. האמריקנים הציגו את התפיסה שלהם באשר להסכמים המתגבשים במכלול התחומים, לרבות הנושא המדיני והנורמליזציה עם ישראל. הם מבינים את החיוניות והחשיבות של מערכת הביטחון גם להמשך השיח וגם להשפעה על דעת הקהל בישראל ובארה"ב. גורמי ביטחון אומרים כי יש חשיבות שהדבר ייעשה עוד לפני הצגת כל הדרישות הסעודיות וגיבוש העמדות בישראל.