בדמדומי ימי ממשל ביידן, הוא משנה את המדיניות כלפי אוקראינה: ממשל ביידן הסיר על האיסור דה-פקטו על אנשי צוות אמריקניים להיות מוצבים באוקראינה. האמריקנים החליטו לאפשר לאנשי צוות טכני להגיע לאוקראינה, במטרה לסייע לתקן מערכות נשק אמריקניות, במיוחד מטוסי F-16 וסוללות פטריוט להגנה אווירית. כך אמר ל-CNN גורם המעורה בנושא.
המדיניות החדשה, שאושרה מוקדם יותר החודש - לפני הבחירות לנשיאות - תאפשר לפנטגון לספק לחברות אמריקניות חוזים לעבוד באוקראינה, לראשונה מאז פלישת רוסיה ב-2022. לא ברור אם הנשיא הנבחר דונלד טראמפ ימשיך במדיניות זו לאחר שיושבע לתפקיד, ב-20 בינואר. טראמפ אמר במהלך הקמפיין שאם ייבחר הוא יוכל לסיים את המלחמה בין רוסיה לאוקראינה "תוך 24 שעות".
גורם ביטחוני אמריקני אמר כי האישור ניתן "במטרה לסייע לאוקראינה לתקן ולשמר ציוד צבאי שמסופק לה על ידי ארצות הברית ובנות בריתה". לדבריו, אותם אנשי צוות יוצבו הרחק מקווי החזית, ולא יילחמו בכוחות הרוסיים. הוא הודה גם שארצות הברית החליטה לקדם את התוכנית כי הטיפול במערכות שסיפקה ארצות הברית, ובמיוחד מטוסי ה-F-16 וסוללות הפטריוט "דורש מומחיות טכנית".
בשיחה הראשונה לאחר הבחירות בין טראמפ לנשיא אוקראינה זלנסקי, השתתף במפתיע גם האיש העשיר בעולם, בעלי טסלה ורשת X (טוויטר לשעבר) אילון מאסק. ב-Axios, שם דווח על כך לראשונה, צוין כי מאסק היה נוכח בשיחה במשך כ-25 דקות. הדבר מחזק את הטענה שמאסק הוא אולי האיש המשפיע ביותר על טראמפ.
טראמפ העביר את הטלפון למאסק במהלך השיחה ביניהם, והוא שוחח עם זלנסקי קצרות. במהלך השיחה הודה זלנסקי למאסק על הלוויינים שסיפק לאוקראינה דרך חברת סטארלינק שבבעלותו. לפי הדיווח בסוכנות הידיעות הצרפתית, מאסק אמר כי ימשיך לספק אינטרנט לווייני לאוקראינה.
בשיחה אמר טראמפ לזלנסקי כי ימשיך לתמוך באוקראינה, אבל לא פירט. בהודעה שפרסם זלנסקי, הוא בירך את טראמפ וצוותו על הניצחון בבחירות: "הייתה שיחה מצוינת. הסכמנו לקיים דיאלוג הדוק ולקדם את שיתוף הפעולה. מנהיגות חזקה ובלתי מעורערת של ארצות הברית - חיונית לעולם ולשלום צודק".
מאסק הואשם לא פעם כמי שתומך ברוסיה. הוא הציע תוכנית שלום שמומחים הגדירו כפרו-רוסית ולאחרונה, דווח ב"וול סטריט ג'ורנל" כי היה בקשר קבוע עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מאז 2022 - ולפחות באחד המקרים הם דנו גם בסטארלינק. לפי אותו דיווח, פוטין ביקש ממאסק לא להפעיל את המערכת הלוויינית מעל טייוואן, כ"טובה" למנהיג סין שי ג'ינפינג. מאסק הכחיש זאת.
השיחה עצמה בין טראמפ לזלנסקי הגיעה על רקע החשש בקייב ובאירופה מהשלכות חזרתו של טראמפ לשלטון, בין היתר על רקע האיתותים ששיגר לאורך הקמפיין על כך שיפעיל לחץ על אוקראינה - אולי באמצעות הפסקת הסיוע הצבאי - על מנת לאלץ אותה להסכים לפשרות כואבות בהסכם מול רוסיה לסיום המלחמה.
טראמפ לא פירט מעולם כיצד בכוונתו לקדם במהירות הסכם שכזה, אבל ניצחונו כבר מעורר כנראה תקווה מסוימת ברוסיה לשינוי כיוון לטובת הקרמלין - והנשיא ולדימיר פוטין בירך את טראמפ על ניצחונו והעריף עליו שבחים. היום התייחס לסוגיה סגן שר החוץ הרוסי סרגיי רייבקוב, והוא אמר כי מוסקבה פתוחה לשמוע את תוכניתו של טראמפ לסיום המלחמה.
"רוסיה מוכנה לשמוע את רעיונותיו של טראמפ בנוגע לאוקראינה, בתנאי שאלו רעיונות שעוסקים בהתקדמות לעבר הסדר, ולא רעיונות בתחום של הזרמת כל סוגי הסיוע למשטר בקייב", אמר רייבקוב בריאיון לסוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס. הוא הוסיף כי מוסקבה מחליפה עם וושינגטון מסרים על אוקראינה דרך "ערוצים סגורים", אך לא פירט אם הקשרים הללו נעשים מול ממשל ביידן היוצא או עם אנשי הממשל הנכנס של טראמפ.