בנו של שליט לוב לשעבר מועמר קדאפי נרשם היום (א') כמועמד בבחירות לנשיאות, שאמורות להיערך בדצמבר. סייף אל-איסלאם קדאפי בן ה-49 הגיע בלבוש מסורתי למשרדים של ועדת הבחירות בעיר סבחה בדרום לוב, הגיש את מועמדותו ואמר שאללה יקבע את דרכה של המדינה.
סייף אל-איסלאם קדאפי הוא אחד האישים הבכירים ביותר שצפויים להתמודד על הנשיאות בלוב. הבחירות ב-24 בדצמבר אמורות להיות הבחירות הישירות הראשונות לנשיאות המדינה - שיאו של תהליך שהחל בשנה שעברה על-ידי האו"ם, במטרה לשים סוף למלחמת האזרחים במדינה הצפון-אפריקנית. ארגוני זכויות אדם הביעו חשש שהבחירות לא יהיו הוגנות וחופשיות. בכינוס בינלאומי שנערך בסוף השבוע בפריז סוכם להטיל סנקציות על גורמים שינסו לשבש את ההצבעה.
לוב עברה טלטלות בלתי פוסקות מאז מהפכת האביב הערבי ב-2011 – השנה שבה הודח השליט קדאפי אחרי יותר מ-40 שנה בשלטון, ונרצח על-ידי ההמון. בשנים האחרונות התחוללה בה מלחמה בין כוחות הממשלה בטריפולי, שקיבלה את תמיכת האו"ם והקהילה הבינלאומית, לכוחות ממזרח לוב בראשות הגנרל חליפה חפתר – שהקימו ממשלה בבנגאזי. אשתקד נבלמה התקדמות הכוחות מבנגאזי בבירה טריפולי. שני הצדדים סיכמו מאז על הפסקת אש ועל הקמת ממשלת אחדות זמנית.
ברשימת המועמדים בבחירות לנשיאות נמצאים בין השאר גם הגנרל חפתר, ראש ממשלת לוב עבד אל-חמיד אל-דביבה ויו"ר הפרלמנט אקילה סאלח. למרות תמיכתם של הפלגים בלוב ושל המעצמות הזרות בקיום הבחירות בחודש הבא, טרם ברור אם הן אכן יתקיימו. הצדדים היריבים בלוב מתעמתים ביניהם על כללי הבחירות, וטרם סיכמו על כללים שיקבעו מי רשאי להתמודד.
הפרשנים מעריכים שקדאפי לא צפוי להיות מועמד מוביל בבחירות. אזרחים רבים זוכרים את עידן מועמר קדאפי כתקופה אפלה. להערכת הפרשנים סייף אל-איסלאם ובכירים לשעבר בשלטון, שבמשך תקופה ארוכה לא לקחו חלק בהנהגת המדינה, יתקשו לגייס תמיכה משמעותית.
סייף אל-איסלאם התחנך בלונדון ומדבר אנגלית שוטפת. בתקופת שלטונו של אביו ממשלות רבות לא התייסו לסייף בתור איום של ממש, ואף ראו בו דמות "ידידותית למערב". במהפכת 2011 סייף העדיף להתייצב לצד אביו ומקורביו, ולוותר על הקשרים שטיפח עם גורמים במערב. "אנחנו נלחמים כאן בלוב, ואנחנו נמות כאן בלוב", אמר אז לסוכנות הידיעות רויטרס.
מועמר קדאפי נתפס באוקטובר 2011 על-ידי כוחות האופוזיציה בסמוך לעיר הולדתו, סירת. כמה ימים לאחר מכן נתפס סייף אל-איסלאם על ידי לוחמים באזור ההררי זינטאן, כשניסה לחצות את הגבול לניז'ר. ב-2015 התנהל נגדו משפט בטריפולי, שבמהלכו הופיע בשיחת ווידאו ממעצרו בזינטאן. בית משפט בטריפולי גזר עליו עונש מוות בגין פשעי מלחמה, כולל הרג מפגינים במהפכת 2011. קדאפי, שבנוסף מבוקש על-ידי הבית הדין הפילי הבינלאומי, צפוי להיעצר אם יגיע לטריפולי.
למרות עונש המוות שנגזר עליו בטריפולי, ב-2017 שחררו המורדים את סייף מהכלא בזינטאן. ביולי האחרון, אחרי כמה שנים שבהן לא היה ברור היכן הוא נמצא, העניק סייף ראיון נדיר לניו יורק טיימס ואמר שהוא מתכנן קאמבק פוליטי, ומעוניין להחזיר ללוב את "האחדות" שאבדה.
למועמר קדאפי היו שמונה ילדים, רובם מילאו תפקיד משמעותי בשלטונו. מועתסם קדאפי נהרג בזמן הלינץ' שנעשה באביו. שני בנים אחרים, סייף אל-ערב וחמיס, נהרגו גם הם בזמן המהפכה. אל-סעדי שוחרר בספטמבר אחרי יותר משבע שנים בכלא בבירה לוב, אחרי שהוסגר מניז'ר השכנה.