דובר צה"ל עדכן כי הצבא יאפשר למשפחות השכולות בכללן לשמוע את הקולות האחרונים שמתועדים ברשת הקשר הצה"לית, אך רק עד "טרום בוקר טבח 7 באוקטובר", בהתאם להתקדמות התחקירים שמתקיימים בצה"ל. "אם המשפחות יהיו מעוניינות בכך, ובתיאום עם צה"ל, כל בקשה להעברת תיעוד קולות אלו לידי המשפחות השכולות תעבור את הליך האישור הנדרש לכך, כפי שמתבצע בכל בקשה מסוג זה", נכתב בהודעת צה"ל - אך זו לא מרצה כלל את המשפחות שאיבדו את היקר להן מכול.
כך למשל, בני משפחתו של סגן יוחאי דוכן ז"ל, מפקד מחלקה בגדוד 13 של גולני שנפל בקרב בחמ"ל במוצב נחל עוז באותה שבת, פנו לצה"ל לבקשת הקלטותיו - אך דורשים גם את הקלטות הקרב ההרואי שבו נפל. בשיחה עם ynet אמר יהודה, אחיו של יוחאי, כי גם עכשיו, אחרי הודעת צה"ל, "ממשיכים למרוח אותנו".
לדבריו, "אנחנו מצפים לשמוע את כל ההקלטות, כולל ההקלטות של שעות הקרב עצמו, לא רק 'טרום בוקר 7 באוקטובר'. אנחנו יודעים בוודאות שישנן הקלטות של הלוחמים במהלך הקרב. אנחנו דורשים מצה"ל לשחרר לנו את כל ההקלטות של יקירינו ולהפסיק למרוח אותנו".
הוא ציין כי הצבא מתייחס למשפחות כאילו "עושים לנו טובה". "אף אחד לא עושה לנו כאן טובה, אחרי שנה ושלושה חודשים מגיע לנו לשמוע את יוחאי. לא הגיוני שנצטרך להיאבק בשביל הדבר המינימלי הזה, ובמיוחד לא בעת הזו ששקיפות ואמת אמורים להנחות את כלל גורמי הצבא יותר מתמיד. המאבק לשמוע את הקול של יוחאי הוא בעיקר בשביל להבין מה היה שם, להבין את ההקשר הרחב של הקרב בחמ"ל בתוך מה שקרה במוצב באותה שבת קשה".
הוא ציין כי אחד הדברים שחורים לו מאז אותה שבת הוא העובדה שהמוצב בנחל עוז נתפס כסמל להפקרה ב-7 באוקטובר. "המון סיפורים סיפרו על החמ"ל", אמר, "שהם מאוד מסולפים וחד-צדדיים". לטענתו, "עם ישראל לא יודע מה היה במוצב נחל עוז. אף אחד לא הופקר, אח שלי היה שם ונהרג בניסיון להגן עליהן. אני חי את זה מאז אותה שבת, ואני רוצה שכולם ידעו מה היה שם באותו היום".
"אנשים חייבים להבין שהמוצב הותקף באופן משמעותי, שהיה קרב מטורף, שבו לוחמי גולני לחמו כמו אריות. בין הלוחמים אחי, שחיסל מחבלים שחדרו למוצב. בזכות הלחימה העיקשת של הלוחמים, ששילמו בחייהם – המחבלים חוסלו ולא המשיכו בטבח הנורא. המדינאים שלנו וסגל הפיקוד הבכיר כשלו, אין ספק. היה שם מחדל עצום, וכולם - התצפיתניות והלוחמים גם יחד - הם הקורבנות שלו.
"אבל ברגע שיצאו ההקלטות – נוכל בתור משפחות שכולות להציג את הנרטיב האמיתי, לשנות את הנרטיב השגוי שנתפס כיום לפיו התצפיתניות הופקרו למותן ולחטיפתן, ולא הייתה כלל לחימה. צריך לתקן את העוול שנעשה לחללים, הלוחמים הגיבורים שנלחמו שם עד טיפת הדם האחרונה, ולנו המשפחות השכולות".
הוא ציין כי כמו משפחות התצפיתניות שנפלו באותו מוצב, ומנהלות מאבק ארוך לקבלת הקלטות הקשר, הוא רוצה לשמוע הכול - גם את הדברים שאולי יהיו קשים לאוזן. "בנוסף ללמידה על הקרב, אני גם מאוד רוצה לשמוע את יוחאי, למרות שברור לי שיהיו קולות לא פשוטים להאזנה. לא נסתפק בהקלטות המצומצמות שצה"ל הציע לנו, נדרוש לשמוע גם את הקרב עצמו – ללא עריכה והשמטות – אני יודע שאשמע שם את אחי".