הנשיא יצחק הרצוג התייחס הבוקר (יום רביעי) באזכרה לשמעון פרס למשבר סביב המהפכה המשפטית, ואמר כי "מדינת ישראל נמצאת תשעה חודשים בעיצומו של משבר חוקתי שמטלטל באופן חריף את הכלכלה, ובמיוחד את הביטחון של המדינה". באזכרה משתתפים בין היתר גם שופט בית המשפט העליון יוסף אלרון, שהעמיד את עצמו כמועמד לנשיאות העליון בשבוע שעבר, ושר ירושלים ומסורת מאיר פרוש כנציג המדינה.
הרצוג, שדיבר יום אחרי ההצהרות של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, שציננו את האופטימיות מהמגעים בין הצדדים, הוסיף כי "אין דרך להידברות ללא הקשבה וכבוד. אנחנו חייבים להבין שאם צד אחד ינצח וצד אחד יפסיד, כולנו נפסיד".
הנשיא אמר כי "אנו חייבם לפתור את המשבר המסוכן בין רשויות השלטון, ולקבוע את האיזון הנכון והבריא ביניהן". לדבריו, "יש לשמור על החברה הישראלית וחובה לשמור על הדמוקרטיה הישראלית - המבוססת על שלטון חוק שכולל כמובן ציות מלא לפסיקות בית המשפט".
הרצוג הוסיף: "אלה ימים של חשבון נפש – וכולם צריכים לחשוב טוב-טוב על ההשלכות של המעשים שלנו. אני שב וקורא לנבחרי הציבור, 'זה הזמן לגלות אחריות, להביט למציאות בעיניים, ולפעול בכל דרך כדי להגיע להסכמה רחבה'. אני יודע – זה קשה. אבל זה זמן להושיט יד, וזה הזמן להיענות להושטת יד, ולנסות.
"הרוב המכריע של הציבור מייחל לסיים את המשבר הזה, להעיף את המחלוקת הזאת מסדר היום, ולהתחיל להתעסק ביחד בדברים החשובים באמת. במיוחד בימים האלה, כשהקיטוב והפילוג בשיאם, ונדמה שלחלקנו קשה לדמיין עתיד משותף ומלא תקווה - אני מאמין שעלינו לאמץ את התפיסה ששמעון פרס תמיד הביא עימו: שגם בשיא החרדות צריך להתבונן בקור רוח ולמצוא דרך לצאת מהמשבר בהידברות. אני קורא לכולנו ללמוד את השיעור הגדול הזה משמעון פרס, ובמיוחד בעת הזאת, לזכור: מדינת ישראל חזקה מכל משבר, החברה הישראלית חזקה מכל משבר".
בתו של פרס, פרופ' צביה ולדן, אמרה בטקס כי "אבא לא העלה בדעתו שמ-400 בחורים שתורתם אומנותם - נגיע לחצי עם שלא עובד". היא הוסיפה כי בשיחה שקיימה עם אביה הוא "הביע חרדה נוראה ממלחמת אחים, ואמר כי אצלנו זה לא יקרה אף פעם. הוא לא העלה על בדל דעתו שיישמע בארצנו שיח מתנשא על בדלנות, הוא לא העלה שהיחסים בתוכנו יידרדרו למקום קשה כל כך". נכדתו של פרס, מיקה אלמוג, שהופיעה לטקס עם חולצת מחאה נגד המהפכה המשפטית עם הכיתוב "אין פשרה על דמוקרטיה", הניפה גם שלט שעליו נכתב: "אני נאבקת גם בשבילך סבא".
גם בנו של פרס ויו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות, חמי פרס, דיבר בטקס האזכרה במלאות שבע שנים לפטירת אביו, הפותח את סדרת האירועים לציון 100 שנים להולדתו שייערכו בחודשים הקרובים בארץ ובעולם. הוא אמר כי "עלינו להתעשת ולהבין שלישראל שתי מסילות – זו היהודית וזו הדמוקרטית. צו השעה מחייב אותנו לחיות ביחד, להיות שניים ולא אחד. נמשיך ללכת בדרכך אבא, גם אם לא בנעליך".