אלפי מפגינים מחו אתמול (שבת) מול בניין הפרלמנט בעיר אוטווה בקנדה. הם הפגינו נגד חובת החיסונים שחלה על מגזרים מסוימים במדינה, וחסמו רחובות במרכז העיר.
בהפגנה השתתפו מאות נהגי משאית. הנהגים הגיעו לאוטווה מרחבי קנדה, למחאה בשם "שיירת החירות". מחאת הנהגים הייתה בעקבות חובת חיסונים שהטילו החודש קנדה וארה"ב על נהגי משאית שעוברים את הגבול בין המדינות – הגבול הארוך ביותר בעולם (כ-9,000 ק"מ).
"אני לא יכול להמשיך לעבוד - בגלל שאני לא יכול לחצות את הגבול", אמר צ'אבה, נהג משאית מהעיר ווינדזור בקנדה. "אני מסרב להתחסן", הוא הוסיף, וטען שהחיסונים מסוכנים. פיליפ, איש עסקים בן 31, הגיע למחאה מפרובינציית קוויבק שבמזרח קנדה. "חובת החיסונים הופכת אותנו לחברה חדשה שמעולם לא בחרנו בה", הוא טען. "אני רוצה שכל זה ייפסק. הצעדים האלה לא-מוצדקים".
לנהגי המשאית הצטרפו אלפי מפגינים נוספים, שזועמים על מדיניות הקורונה של ראש הממשלה ג'סטין טרודו. המפגינים הניפו את דגלי קנדה, ושלטים שבהם דרשו "חירות", וקראו בגנותו של טרודו. התקשורת הקנדית דיווחה שראש הממשלה ומשפחתו הועברו מביתם ונלקחו למקום מסתור בבירה. טרודו נדרש לשהות בימים אלה בבידוד, מכיוון שאחד מילדיו נדבק בקורונה.
באוקטובר, ערב הבחירות, הודיע ראש הממשלה טרודו על חובת חיסונים לעובדים פדרליים. בשבוע שעבר אמר טרודו שנהגי המשאית שמוחים נגדו מייצגים "מיעוט קטן וקולני מהשוליים". שיעור המחוסנים בקנדה הוא מהגבוהים בעולם: 77% מהאוכלוסייה מחוסנת בשתי מנות. מתוך נהגי המשאית שבמסגרת עבודתם חוצים את הגבול כ-90% מחוסנים. בנוסף ראש הממשלה של פרובינציית קוויבק, שלאחרונה הציע להטיל מס על תושבים לא מחוסנים, זוכה לאהדה רבה.
ההפגנה באוטווה לא גלשה לאלימות, אך עוררה גינויים קשים: כמה מהמפגינים השוו את חובת החיסונים לפשיזם, והניפו שלטים עם צלבי קרס. חלק מהמפגינים הגיעו לאנדרטת המלחמה הלאומית של קנדה, ורקדו על קבר החייל האלמוני במהלך המחאה נגד הגבלות הקורונה.