בתום שבועות של תכנון והערכות, החלו הבוקר (יום ב') אנשי אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון ושירות בתי הסוהר בעבודות לפרויקט מיגון כלא גלבוע - ארבעה חודשים אחרי ששישה אסירים פלסטינים נמלטו ממנו.
במסגרת העבודות שצפויות להימשך כמה שבועות, הוזרם חומר בינוי ייחודי למילוי ועיבוי החללים מתחת לקרקע במתחם הכלא. חומר המילוי הוכן מראש על ידי מהנדסי משרד הביטחון ומומחי בינוי. עם השלמת עבודות ההכנה, הגיעה לכלא שיירת מכליות שהזרימו כ-1,200 קו"ב של חומר מילוי לנקודות תורפה שונות שאותרו במבנה הכלא ובתשתיות.
חברי ועדת הבדיקה הממשלתית לבריחת האסירים הביטחוניים נדהמו במהלך שמיעת העדויות לגלות כי מתחת לכלא קיימת "עיר תחתית" שנבנתה על קלונסאות. קציני וסוהרי שב"ס סיפרו בוועדה על החלל הענק שאפשר את בריחת ששת האסירים דרך ירידה לבור בתא המקלחת באגף 2, ומשם בהליכה שפופה לכיוון מנהרה לכיוון הצד החיצוני של חומות הכלא.
בנייתו של כלא גלבוע הסתיימה ב-2004, ובמהלכה נפתחו חמישה אגפים של אסירים ביטחוניים ושני אגפים של אסירים פליליים. באותה העת קיבל הכלא את הכינוי "הכספת" מתוך תחושה שלא ניתן יהיה להימלט ממנו. חברי ועדת הבדיקה, שנחשפו לכך שבניית הכלא נעשתה בשיטה של הנחת פלטות בטון יצוקות על קלונסאות, העירו בעוקצנות כי מדובר ב"כספת עם הרבה חורים".
כבר ב-2014 סוכל ניסיון בריחה מכלא גלבוע. אחרי המקרה הקודם הותקנו במתחם בית הסוהר אסלות במקום שירותי "בול פגיעה" כדי למנוע בריחה עתידית, אך שש שנים לאחר מכן ניצלו ששת האסירים הפלסטינים את נקודת התורפה בחללים מתחת לכלא וברחו אל מחוץ לחומות. תוך שבועיים כל האסירים נלכדו.