בימים האחרונים נחשפה פרשה ביטחונית שמעוררת סימני שאלה בנוגע להתאמתם של גורמים המועסקים בתפקידים רגישים במערכת הביטחון. במסגרת החקירה נעצר אלי פלדשטיין, הדובר שעבד מטעם ראש הממשלה אף שלא עבר סיווג ביטחוני, בחשד לעבירות ביטחוניות חמורות, מה שהציף מחדש את הדיון סביב הקריטריונים להעסקת עובדים בתפקידים מסווגים ורגישים.
1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה אלימות אונס תקיפה מינית
אילוסטרציה אלימות אונס תקיפה מינית
צל כבד על המינוי הרגיש. אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
ל-ynet נודע כעת על אירוע נוסף שמעלה שאלות, הפעם סביב איש שב”כ המשמש כאחד מאנשי היחידה לאבטחת אישים, שמאבטחת סמלי שלטון ובהם ראש הממשלה. למרות כתב אישום חמור שהוגש נגדו לאחרונה, המאבטח ממשיך לשרת בתפקידו. בכתב האישום נטען כי הוא היה מעורב בשני אירועי תקיפה, באחד מהם תקף אדם ובמקרה נוסף, לפי סעיף האישום, התקיפה הובילה לחבלה של ממש. שני האירועים התרחשו במסגרת עבודתו הקודמת, אך ישנן עדויות נוספות להיסטוריה בעייתית בהתנהגותו.
מקורות המעורים בפרטים מסרו כי לפני מספר שנים, המאבטח אף נתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול - אירוע נוסף המטיל צל כבד על שירותו בתפקיד רגיש כל כך. השארתו בתפקיד למרות האישומים מעוררת שאלות באשר לשיקולים במיון מועמדים ובבחינת עברם האישי והמקצועי.
משירות הביטחון הכללי נמסר: "הטיפול בעניינם של עובדי שירות הביטחון הכללי נעשה בהתאם לחוק ובכפוף להנחיות נציבות שירות המדינה".