ראש הממשלה בנימין נתניהו ניסה הערב (שבת) להסביר את ההחלטה של קבינט המלחמה בראשותו לאפשר הכנסה של שתי משאיות דלק מדי יום לרצועת עזה, למרות ההצהרות מתחילת המלחמה שלפיהן טיפת דלק לא תיכנס לרצועה. במסיבת עיתונאים עם שר הביטחון יואב גלנט ועם השר בני גנץ הסביר נתניהו כי ישראל נתונה ללחץ דיפלומטי כבד, וכי אף שאת חלקו הגדול הצליחה להדוף עד כה, כדי להמשיך ליהנות מגיבוי מדיני בינלאומי עליה להיעתר לחלק מהבקשות. ynet העביר את האירוע בשידור ישיר.
במסיבת העיתונאים אמר נתניהו כי אחד הדברים המאפשרים את ההישגים שרושמת ישראל במלחמה הוא "כיפת ברזל מדינית", וכי לאחר 43 ימים של לחימה קשה הגיבוי הבינלאומי אינו דבר מובן מאליו. אחרי שהזכיר את הסיוע הצבאי הרב ששלחה ארה"ב לישראל אמר: "גם בתוך ארה"ב וגם ברחבי העולם מופעלים לחצים הולכים וגדלים נגדנו בשבועות האחרונים". נתניהו ציין לחצים שונים שאותם הדפה ישראל עד כה, בהם הדרישה שלא להיכנס לרצועת עזה, לעיר עזה ולבית החולים שיפא: "לחצו עלינו גם להסכים להפסקת אש מלאה – סירבנו, והבהרתי שנסכים רק להפסקת אש זמנית, ורק תמורת החזרת חטופינו".
ראש הממשלה נתניהו אמר כי הוא מבהיר למנהיגי העולם שישראל תילחם עד לניצחון, שיכלול את מיטוט החמאס ואת השבת החטופים הביתה, אך לצד זה אמר כי אי אפשר לבסס ניצחון צבאי בלי גיבוי מדיני, וכי הקבינט מתעקש על האינטרסים הביטחוניים של ישראל מול התנגדות קשה. בשלב זה הסביר נתניהו כי הסיוע ההומניטרי לעזה נחוץ לצורך המשך התמיכה הבינלאומית בישראל, וכי בלי סיוע כזה - גם ידידיה הטובים יתקשו לתמוך בה לאורך זמן, ולישראל יהיה קשה מאוד להמשיך במלחמה עד הסוף: "לכן כשצה"ל והשב"כ המליצו יחד לקבינט לקבל את הבקשה האמריקנית לאפשר כניסה מוגבלת של שתי מכליות דלק ביום לדרום הרצועה, קבינט המלחמה הסכים פה אחד".
נתניהו ניסה להדגיש כי כמות הדלק שתוכנס לרצועה היא כמות חירום מינימלית שמטרתה להפעיל משאבות מים וביוב, ושבלעדיה צפויה התפשטות מיידית של מגפות, שעלולה לפגוע גם בחיילי צה"ל ובאזרחי ישראל. הוא טען: "לא מדובר בשינוי מדיניות אלא במענה נקודתי מוגבל כדי למנוע התפשטות מגפות".
להחזיר כמה שיותר חטופים, גם בשלבים
באשר למשא ומתן על החזרת החטופים אמר נתניהו כי יש שמועות לא מבוססות רבות בנוגע לעסקה, וכי רבים מהפרסומים אינם נכונים. "אני רוצה להבהיר – עד לרגע זה לא הייתה עסקה, אבל אני רוצה להבטיח – כשיהיה לנו מה לומר, נדווח לכם על כך", אמר למשפחות החטופים. כשנשאל אם הייתה הצעה רצינית לעסקת חטופים שהוא עצמו החליט למנוע, ואם עמדתו היא שיש להתעקש על שחרור כל החטופים או להתפשר על המספר שחמאס מוכן לשחרר, השיב ראש הממשלה שלא הייתה הצעה או עסקה על הפרק, ושהוא אינו יכול להרחיב בעניין: "אנחנו רוצים להשיב את כל החטופים, ועושים את המאמץ המרבי להביא כמה שיותר מהם, גם אם זה ייעשה בשלבים. קיבלנו (שרי קבינט המלחמה - ynet) החלטה משותפת, פה אחד".
נתניהו שב ואמר במסיבת העיתונאים כי אין מקום לשלטון של הרשות הפלסטינית ברצועה אחרי שישראל תיסוג ממנה. דבריו באו ממש בשעה שבה נשיא ארה"ב ג'ו ביידן פרסם מאמר ב"וושינגטון פוסט", ובו כתב כי רצועת עזה והגדה המערבית צריכות להתאחד תחת גוף שלטוני אחד, שבסופו של דבר יהיה הרשות הפלסטינית אחרי שתופח בה רוח חיים. כשנשאל על הדברים במאמרו של ביידן אמר נתניהו: "אני חושב שהרשות הפלסטינית במתכונתה הנוכחית איננה מסוגלת לקבל את האחריות לעזה. אחרי שנלחמנו ועשינו את כל הדבר הזה נמסור להם את הרצועה? אבו מאזן, חודש וחצי אחרי הטבח הנורא ביותר שעשו ליהודים מאז השואה, מסרב עדיין לגנות. שרים בכירים שלו חוגגים את מה שהיה. הרשות שלו משלמת לרוצחים ולמשפחות שלהם. אתם יודעים יפה מאוד איך הם מחנכים את ילדיהם. אם לא חל שינוי בדבר הזה, מה עשינו? הרי הם היו שם. ראינו מה קרה. הם קיבלו את הרצועה (אחרי ההתנתקות - ynet). נו אז מה קרה? הם חוסלו וסולקו כעבור כמה חודשים, פחות משנה אם אינני טועה, ועלה החמאס. חייב להיות כאן שינוי. זאת הדעה שלי, ואני יכול גם לעמוד בה".
נתניהו נשאל גם על אמירותיהם של שרים וח"כים בליכוד שלפיהן אחרי המלחמה עליו לפנות את המקום, והשיב: "אני שומע דברים אחרים. זה לא חשוב, כי אנחנו לא עוסקים בפוליטיקה, אבל אני שומע תמיכה רחבה בשלוש המטרות שהצבתי (למלחמה). בזה, אני חייב להגיד, אני זוכה לתמיכה רחבה מאוד". אחר כך נשאל על כך שלפי סקרים רוב הציבור תומך בהליכה לבחירות, ואם בתום המלחמה עליו לבקש מחדש את אמון הציבור בקלפי. הוא השיב: "אני נדהם. חיילינו נלחמים בעזה, חיילינו נופלים בקרב, משפחות החטופים בסיוט ענק, וזה מה שיש לכם לעשות? יהיה זמן לפוליטיקה. וכרגע הציבור מאוחד בדבר אחד, להשיג את שלוש המטרות".
גלנט וגנץ ביקשו בלי פוליטיקה: "עכשיו מלחמה"
אחרי נתניהו דיבר שר הביטחון גלנט, ואמר כי בימים האחרונים עבר צה"ל לשלב השני של התמרון ברצועה: "כוחות צה"ל נשארו בצד המערבי, אבל הם מתמרנים גם מזרחה. התוצאות של העניין הזה ניכרות לעין. חמאס מוכה באופן קשה. הוא מאבד מפקדות, מנהרות ובונקרים. המפקדים שלו נפגעים בכל הרמות, מהמח"טים עד הטרוריסטים בשטח. אלפי מחבלים נהרגו בשבעות האחרונים ובימים האחרונים. אנחנו מגיעים לכל המקומות הרגישים לחמאס, ופוגעים בהם".
השר גלנט אמר כי אין שום פעולה שצה"ל מהסס לנקוט, וכי בכל יום שעובר פוחתים המקומות שבהם יכולים מחבלי חמאס להסתובב: "מי שהיה בצד המערבי של העיר עזה מבין זאת היטב וכבר פגש את עוצמתו הקטלנית של צה"ל, מי שנמצא בצד המזרחי מבין זאת הערב ויבין זאת בימים הקרובים, וגם מי שנמצא בדרומה של רצועת עזה יבין זאת בקרוב".
גלנט הדגיש את מחויבותו להחזרת החטופים: "יש לנו מחויבות עליונה לילדים, לנערים ולנערות, לחיילות ולחיילים, להורים, למבוגרים, לכולם. אני מסתכל עליהם כאילו היו בני משפחתי. נעשה כל מאמץ על מנת להשיב אותם". בהמשך מסיבת העיתונאים נשאלו גלנט ונתניהו אם בכירי חמאס היושבים בקטאר הם יעד לחיסול, והשיבו כי כל אנשי החמאס בני מוות, בכל מקום. גלנט אמר: "עבורי אין הבדל בין מחבל שמסתובב עם קלצ'ניקוב ומדים מנומרים לבין מחבל עם חליפה בשלושה חלקים במקום אחר בעולם. כולם בני מוות".
גלנט נשאל גם על הקריאות להקים ממשלת אחרת כעת בראשות אדם מהליכוד שאינו נתניהו, והשיב: "אני חושב שהעיסוק בעניינים פוליטיים בשעה הזאת גורם לפיצול ולמורך לב. הדבר הזה הפוך ממה שאנחנו צריכים לעסוק בו, ואני מציע לכולנו, כולל אתכם, להתמקד רק במטרות המלחמה".
השר גנץ אמר ופתח את דבריו בהדגשת הגיבוי שהוא נותן לרמטכ"ל, לראש השב"כ ולראש המוסד: "כל עם ישראל מאחוריכם. המערכה מתרחבת, והיא תסתיים רק כשנבטיח את הביטחון ונשיב את הבנים הביתה". גנץ אמר כי המלחמה תימשך בעוצמה רבה, וכי רק אחרי תקופת לחימה נוספת יהיה שקט וביטחון: "ייקח כמה זמן שייקח. אנחנו נחושים". גם גנץ רמז לצורך בגיבוי בינלאומי: "אנחנו צריכים לגייס את הניסיון והאחריות שלנו ולהיות שקולים וחכמים. חבריי ואני הצטרפנו לממשלה ולקבינט כי בעת הזו נדרשות החלטות קשות ויש לקבל אותן".
בהקשר הפוליטי נשאל גם גנץ על קריאתו של יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד להקים ממשלה חלופית בראשות איש ליכוד שאינו נתניהו, והשיב: "כל חיי מדינת ישראל עמדה לפניי בכל הרמות, ומכאן המסקנה מלחמה עכשיו ופוליטיקה אחר כך".