ערעור דרמטי הוגש הבוקר (ג') לבית המשפט המחוזי בלוד בפרשת מחדל העוברים, יומיים לאחר שבית הדין לענייני משפחה הורה על העברתה של התינוקת סופיה מהמשפחה המגדלת להוריה הביולוגיים. לצד הערעור, הוגשה גם בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין.
בכתב הערעור שהגיע לידי ynet, טוענים עורכי הדין גלית קרנר, מומחית ברשלנות רפואית, ויונתן קניר, מתמחה בדיני משפחה, כי העברתה של סופיה להוריה הביולוגיים היא "מעשה פסול ומקומם". השניים מייצגים את המשפחה המגדלת והאם היולדת, שלרחמה הוחזר בטעות העובר של ההורים הגנטיים.
1 צפייה בגלריה
סופיה התינוקת מפרשת החלפת הביציות באסותא
סופיה התינוקת מפרשת החלפת הביציות באסותא
התינוקת סופיה
(באדיבות המשפחה)
"ההורים שילדו את סופיה ומגדלים אותה לא הסכימו מעולם שמאן דהוא ייקח אותה מהם", נכתב בערעור. המערערים מבקשים לעכב הן את שינוי המרשם של זהות ההורים והן את ההעברה הפיזית של התינוקת.
הביקורת על פסק הדין מתמקדת בכמה היבטים: התעלמות לכאורה מטענות כבדות משקל, מניעת הגשת חומר ראייתי חשוב, ודחיית ראיות משמעותיות. המערערים גם מותחים ביקורת על חוות הדעת המקצועית שהוגשה בהליך ועל הבסיס והבדיקות שקדמו לעריכתה.
לטענתם, הסכמת ההורים המגדלים לבצע בדיקות גנטיות לא העידה על כוונה לוותר על הורותם. "מדובר בתביעה שעניינה מראשית שלילת הורות, הורות של אם יולדת, שאין לה אח ורע בעולם המשפט", מדגישים עורכי הדין. יש לציין כי על פי פסק הדין, העברת התינוקת אמורה להתבצע תוך 60 ימים, אלא אם בית המשפט יקבל את בקשת המערערים.
פרשת החלפת העוברים באסותא התפוצצה בספטמבר 2022, כשבדיקה גנטית גילתה כי אין קשר גנטי בין בני זוג לעובר שנשאה האישה ברחמה לאחר טיפולי פוריות באסותא ראשון לציון. המקרה החריג חשף תקלות והתנהלות רשלנית במעבדת המרכז הרפואי, שהובילו להחזרת עובר לא נכון לרחם האישה. התינוקת סופיה נולדה, וכעבור כשנה וחצי אותרו הוריה הגנטיים, שדרשו את העברתה לחזקתם.
לא התקבלה תגובת עורכי דינם של המשפחה הגנטית.