החלטת אגף ייעוץ החקיקה במחלקה הפלילית של משרד המשפטים, שלפיה יש "לתת זמן הטמעה" למערכת החדשה שנועדה לחסום אמצעי תקשורת בלתי מורשים בבתי כלא, מעכבת את הפעלת החסימות בבתי הכלא הביטחוניים בישראל. במייל שנשלח מהמחלקה הפלילית נטען: "יש לערוך פיילוט ולבחון את השפעותיו".
המייל, ששוגר למספר גורמים, בהם גם נציגים ממשרד התקשורת, מסביר כי "בישיבה שהתקיימה עלתה שאלת הצורך בתיקון חקיקה. נוכח חלוף הזמן מאז אושר לקדם את ההוראה בכפוף לקידום תיקון חקיקה, נבקש להבין קודם כל במישור הפרקטי – האם אכן ביצוע חסימות שירותי נדידה וחסימת מספרי רט"ן יביא לפגיעה רק בטלפוניה או שמא יש אפשרות לפגוע גם במכשירים אחרים, דוגמת רחפנים".
בנוסף, עו"ד נירית להב-קזינו, שחיברה את המייל, טענה כי יש להפעיל את המערכת בהדרגה, ותחילה במתקן כליאה אחד, "מבודד יחסית". לאחר מכן ייבחנו השפעותיו - "ואז נחליט איך להתקדם". גורם במשרד התקשורת אמר כי המחלקה הפלילית מערימה קשיים, וציין כי "בעבר אישרו להפעיל חסמי תקשורת מדגם מסוים, אבל הטכנולוגיה מתקדמת בקצב שלה והיא פחות אפקטיבית. אישרנו הפעלה של מערכת חדישה, שיכולה למנוע תקשורת סלולרית של אסירים כמעט באופן מוחלט".
גורם במשרד הביטחון הוסיף כי "כל עיכוב בהפעלת המערכת מסכן חיי אדם". הוא אמר כי "המצב שבו מצויה המדינה השתנה, ואנחנו מקיימים קשרים הדוקים עם שב"ס. התלקחות בבתי הכלא יכולה להתרחש בכל דרך. מה יקרה אם אסירים שיצליחו להחדיר טלפונים יוציאו שיחות לבתי כלא אחרים ויחליטו על התקוממות? או חמור מכך - יכווינו פיגועים. כל הערמה של קשיים בירוקרטיים עלולה ליצור מצב מסכן חיים".
השיטה, שבה חוסמים את אמצעי התקשורת של האסירים הביטחוניים עם העולם החיצון, אינה חדשה. אחרי טבח 7 באוקטובר פורסם ב-ynet כי החשמל באגפים הביטחוניים נותק, כך שלא יוכלו להטעין את הטלפונים הניידים שברשותם ולהכווין פיגועים - כפי שהזהיר הגורם הביטחוני.
שנה לפני כן סוהרים בכלא קציעות תפסו טלפונים ניידים, סכינים יפניות ומברגים בחיפושים שערכו באגף של אסירי פת"ח. החיפושים החלו בעקבות ראיונות לכלי תקשורת פלסטיניים שעשה אסיר ביטחוני מתוך הכלא באמצעות טלפון נייד שהוברח לכלא.
ממשרד המשפטים נמסר כי "הנושא נדון במשרד לפני מספר שנים והוסכם על קידום חקיקה. המשרד לביטחון לאומי לא פעל לקידום החקיקה במהלך התקופה שחלפה, ורק לפני כשבועיים התקיים דיון בעניין ההוראה והועברו הערות מטעם משרד המשפטים, אליהן טרם התקבלה התייחסות. אין בסיס לטענות בדבר עיכוב מצד המשרד בטיפול בנושא חשוב זה".