פארק שעשועים בפנסילבניה שהמוטיב המרכזי בו הוא הדמויות מתוכנית הטלוויזיה "רחוב סומסום" נאלץ אמש (רביעי) לפרסם התנצלות פומבית שנייה, בעקבות סרטון שזכה לסיקור נרחב בארה"ב ושבו נראה אחד העובדים, בתחפושת של הדמות "רוזיטה" מתוכנית הילדים, מסרב ללחוץ את ידיהן של שתי ילדות שחורות קטנות או לתת להן חיבוק.
את הסרטון, שאורכו תשע שניות, פרסמה באינסטגרם ביום שבת ג'ודי בראון, אמה של אחת הילדות. בתחילתו נראית "רוזיטה" נותנת כִּיף לילד לבן ולאישה לבנה, אבל אז, כשהיא ממשיכה בדרכה ומתקרבת אל שתי הילדות השחורות, היא מסמנת להן בידה "לא" – וחולפת על פניהן. ידיהן המושטות של שתיים לחיבוק ולכִיף נותרות תלויות באוויר – במראה שצבט את לבם של רבים.
לסרטון, שצולם במהלך צעדה בפארק השעשועים Sesame Place סמוך לפילדלפיה, צירפה האם את הכיתוב: "לעולם לא אדרוך שוב ב-Sesame Place". מאז פרסומו הועלו לרשת סרטונים נוספים מהפארק, שבהם נראית לכאורה "רוזיטה" מתעלמת מילדים שחורים המבקשים לחבקה – אבל ניגשת לחבק ילדים לבנים.
עורך הדין המייצגת את משפחת בראון, בייבורי לה-מאר, מסר כי המשפחה מזועזעת מהאירוע ומהפגיעה שנגרמה לילדות. גם עורך הדין בן קראמפ, שבארה"ב ידוע כמי שמייצג משפחות של שחורים שבניהם או בנותיהם נורו למוות, לדבריהן שלא בצדק, על-ידי כוחות הביטחון, גינה את המעשה, ואמר כי התנהגות העובד שבתוך הבובה הייתה "מגעילה" ו"לחלוטין שוברת לב".
בהודעה ראשונית שפרסם בעניין ביום ראשון מסר פארק השעשועים Sesame Place שהפארק ועובדיו דוגלים בהכלה ובשוויון על כל צורותיהם, וציין כי לעתים נאלצים העובדים המפעילים את הבובות לדחות בקשות לחיבוקים משום שהתחפושות מקשות עליהם להביט מטה ולראות דברים המתרחשים קרוב לפני הקרקע. "העובד שהיה בתוך הבובה של רוזיטה לא התכוון להתעלם מהילדות, והוא מרוסק מאי-ההבנה שנוצרה", נמסר בהודעה. לדברי הפארק, סביר להניח שהעובד שהיה בתוך הבובה לא ראה את הילדות.
תגובתו של פארק השעשועים לא ריצתה את כולם: גולשים רבים הביעו זעם ברשת, והיו ביניהם אף מי שקראו להחרים את המקום. ביום שני נאלץ הפארק לפרסם הודעה שנייה, ובה התנצל שוב והבטיח שהוא נוקט צעדים כדי לוודא שהתנהלותו תהיה טובה יותר בעתיד. בין השאר הבטיח לקיים סדנאות הכלה לעובדיו. למשפחותיהן של הילדות הציע החזר כספי מלא על הביקור – וכן ביקור פיצוי בחינם.
הסרטון ושתי ההודעות של הפארק עוררו תגובה חריפה ברשתות החברתיות, ועורך הדין של משפחת בראון, לה-מאר, אמר שהתגובה הזו סייעה להפנות זרקור ל"קיומן של הבעיות הללו": "אפרו-אמריקנים רבים נוטים לגלות פסיביות רבה, כי למרבה הצער אנחנו רגילים להתמודד עם סוג כזה של גזענות במרחבים שונים", אמר.
דודתה של אחת הילדות, לזלי מאק, עובדת בסדנאות למניעת גזענות, ובשנת 2020 נבחרת לרשימת 100 הנשים הכי Woke בארה"ב. בסלנג אמריקני Woke הוא כינוי לאדם בעל מודעות גבוהה לענייני גזענות וצדק חברתי. כעת היא אומרת שבכוונת משפחתה לתבוע את פארק השעשועים.
Sesame Place הוא פרק שעשועים רשמי של "רחוב סומסום" זה יותר מארבעה עשורים. הוא נפתח ב-1980. "היית מצפה מארגון מכובד כמו 'רחוב סומסום' ומ-Sesame Place לעמוד על העקרונות והערכים שאותם הם מתיימרים לקדם", אמר עורך הדין לה-מאר. "במקום זה, מה שהמשפחה נתקלה בו היה חברה שגילתה את פרצופה האמיתי, ולא התייחסה ברצינות לנזק שהיא גרמה".