ניצב-משנה אבישי מועלם, מפקד ימ"ר ש"י, נעצר הבוקר (חמישי) פעם נוספת בחשד לשיבוש מהלכי חקירה ושימוש לרעה בכוח משרתו. על פי החשד, בעת שהיה מושעה מתפקידו, פנה מועלם לפקודה שלו וביקש ממנה להוציא חומרים מהמערכות המשטרתיות ולהעבירם אליו.
מועלם הובא לדיון בבית משפט השלום בירושלים, שם ביקשה מח"ש לשחררו בתנאים מגבילים. לפני הדיון, אמר כי מדובר ב"חקירה פוליטית". בין השאר ביקשו במח"ש להרחיק את מועלם לתקופה ממושכת מהמשטרה, אחרי שהעריכו כי "החקירה תסתיים בעוד כחודשיים. נותרו ליחידה פעולות חקירה רבות". עוד אמרו במח"ש כי מעורבים נוספים בפרשה ייחקרו באזהרה בקרוב. החשד התגלה אחרי שהפקודה דיווחה על פנייתו של מועלם למשטרה, ומשם הועבר המידע למח"ש.
בדיון בבית המשפט אמרה נציגת מח"ש כי "לפני מספר ימים מחלקת משמעת במשטרה הוציאה אותו לחופשה כפויה. הוא מודע לאיסורים והמגבלות שהוטלו עליו". מועלם, כך הסבירה הנציגה, שוחרר ב-5 בדצמבר בתנאים מגבילים ובהם בין היתר מעצר בית עד ל-12/12 ואי יצירת קשר עם העדים המעורבים, לצד הרחקה ממתקנים משטרתיים עד 31 בדצמבר ואיסור על כל שימוש במחשב ואינטרנט או מדיית מחשב אחרת.
היום ביקשו במח"ש לעגן כאמור בצו את תנאי הרחקתו עד תום החקירה, בעוד כחודשיים, אך בית המשפט קבע כי "קיים קושי לקבל את העמדה שעצם פנייתו מקימה חשד לשיבוש הליכי חקירה", ועל כן צו ההרחקה יהיה תקף עד 9 בינואר. עם זאת, נאסר עליו ליצור קשר עם שוטרי מחוז ש"י. "ככל שבכוונת המבקשת לעתור להארכת תנאים אלו עליה לפנות בבקשה מתאימה", נכתב בהחלטת השופט.
נציגת מח"ש הוסיפה: "הוא מפקד בעצמו על יחידת חקירות. אין ספק שהוא מכיר ויודע מה מותר ומה אסור, מהי חקירה ומהו שיבוש. למרות זאת, הוא מנסה להקטין את האירוע ואת ההבנה שלו בנושא הזה - והניסיונות שלו לקבל חומרים מסוווגים שנוגעים לחקירה שמתנהלת נגדו מהווה התעלמות בוטה מהאיסורים שהוטלו עליו. הוא לא יכול לנהל חקירה במקביל באופן עצמאי ולא לקבל חומר מודיעני ולהחזיקו מחוץ למתקן משטרתי. מועלם ניסה לשדל אדם אחר".
מועלם טען בדיוק כי פנה לרל"שית שלו שתכין לו את כל החומר של הפשיעה הלאומנית בקלסרים, לקראת חזרתו לעבודה. לדבריו, יש לכך פרוטוקולים שקיימים בפרקליטות ואצ"ל מפכ"ל המשטרה, וכי הוא עמד בתנאים שהוצבו לו.
סנגורו של מועלם, עו"ד אפרים דמרי, מסר: "כשחקירת מח״ש ועוד מתחילתה אינה חקירה פלילית אלא פוליטית מובהקת, לעולם לא יתעורר חשד לשיבוש חקירה פוליטית. מח"ש יודעת שהגיעה למבוי סתום ולכן שינתה כיוון ועברה לחקור בעסקי המשפחה לאחר שקודם נכשלה גם בחקירת הטרדה כביכול. כיום היא שולפת עילה חדשה דמיונית ובלתי קיימת. די ומספיק. בושה וחרפה. מרשי היה לוחם אמיץ ומקצועי ובמהרה יחזור למלא את ייעודו".
בתום הדיון בבית המשפט, אמר עו"ד דמרי: "המעצר שביצעה מח”ש הוא בלתי חוקי, ובית המשפט לא הותיר ספק בכך כשהעביר ביקורת חריפה ו'גלגל אותם מכל המדרגות'. מדובר בחקירה פוליטית והמטרה להלך אימים על אבישי מועלם, שמקורו בהיעדר בסיס ממשי לפרשה. התיק, שהחל כחקירת שוחד, הולך ומתפורר מיום ליום, והמגדל שבנו סביבו קורס".
מועלם חשוד בפרשה כי נמנע ממעצר של פעילי ימין קיצוני החשודים בטרור יהודי לבקשת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, כדי לזכות לקידום ממנו, ולצד זאת - גם הדליף לכאורה מידע מודיעיני ללשכת השר.
חשד נוסף שעלה בחקירה אודותיו הוא שמועלם נמנע משליחת אנשי משטרה לדרישת שב"כ למעצר מעורבים באירועי התפרעויות של פעילי ימין קיצוני. על פי החשד, נציב שב"ס קובי יעקובי, שנחקר בחשד להפרת אמונים ושיבוש מהלכי חקירה, היה זה שעדכן את נצ"מ מועלם בכך שמתנהלת נגדו חקירה סמויה. חשד נוסף המיוחס לו הוא התערבות בסבב המינויים במשטרה.
מועלם נעצר לראשונה לחקירה בתחילת חודש דצמבר. במשך יותר מחודשיים ניהלו במח"ש חקירה סמויה בנושא, עד שהיא הפכה לגלויה עם מעצרם לחקירה של מועלם ומפקד שב"ס רב-גונדר קובי יעקובי, שנחקר בחשד שעדכן את מועלם על החקירה הסמויה שניהלה מח"ש.
פורסם לראשונה: 09:56, 02.01.25