מאז הקמתה ב-1922, לשכת העיתונות הממשלתית (לע"מ) תיעדה את ההיסטוריה המצולמת של ישראל בעשרות מיליוני תצלומי סטילס ואלפי שעות סרטי ווידאו, זאת בנוסף לטיפול בעשרות אלפי עיתונאים ישראלים וזרים במהלך מאות אירועים, בעתות שלום ובעתות מלחמה. לציון 100 שנים להקמת הלשכה, מנהלי לע"מ לדורותיהם התכנסו היום (שני) למפגש ייחודי, והלשכה פרסמה סרטון לרגל האירוע, שבו מופיעות תמונות מכל עשור של המדינה. צפו בסרטון שבפתח הכתבה.
לאחר הליך בחירה מדוקדק מתוך עשרות מיליוני התצלומים ואלפי שעות חומרי הגלם בווידאו, נבחרו יותר מ-185 אלף תמונות לאוסף התצלומים הלאומי, וכ-15 אלף קטעי וידאו נערכו מתוך כ-7,000 קלטות שצולמו. החומרים שנבחרו להיכלל באוסף מתעדים אירועים מכוננים בהיסטוריה הישראלית, בהם שחרור ירושלים במלחמת ששת הימים, משפט אייכמן, קרבות מלחמת יום הכיפורים והסכמי השלום עם מצרים.
ד"ר אפרים לפיד, לשעבר מפקד גלי צה"ל וחוקר היסטוריה ציונית-יהודית, סקר באירוע את תולדות הלשכה, שהוקמה במקביל ללשכת המודיעין והעיתונות הממשלתית של הממשל הבריטי בתקופת המנדט. ההסתדרות הציונית הקימה את הארגון בירושלים כ"לשכת העיתונות היהודית", במטרה לקיים קשרים עם העיתונות מטעם התנועה הציונית.
ראש הלשכה לשעבר, פרופ' מירון מדזיני, שליווה את לע"מ במשך כ-15 שנים וחגג לאחרונה 90, בירך בשם מנהלי הלשכה לדורותיהם ואמר כי "השתדלנו להציג את פניה היפות של המדינה, והיינו עדים להיסטוריה בעשייתה".
מנהל לע"מ הנוכחי, ניצן חן, אמר כי "אנו עומדים על כתפי העבר עם פנינו להווה המתחדש, וללשכת עיתונות ממשלתית שתהווה כתובת עבור התקשורת הזרה בישראל בכל המובנים. אנשינו בעבר ובהווה הם אלה שעושים את הלשכה למה שהיא, מקצועית, טכנולוגית, מסורה, מחויבת וצופה פני עתיד".
ראש הממשלה יאיר לפיד בירך את אנשי לע"מ ומסר כי "ממקומי כראש הממשלה, אני רואה כי ללשכת העיתונות הממשלתית אין תחליף. לאורך כל שנות המדינה הלשכה שימשה כציר מרכזי בין הממשלה לבין התקשורת הישראלית והבינלאומית. בארכיון לע"מ נמצאת ההיסטוריה הצילומית של מדינת ישראל".
נשיא המדינה יצחק הרצוג מסר גם הוא ברכות: "לא ניתן לספר את ההיסטוריה של העם היהודי ב-100 השנים האחרונות ללא לשכת העיתונות הממשלתית. אני מכיר את לע"מ כגוף מקצועי מאוד שמלווה אותנו יום יום".