אחד מהמנהיגים שעליהם הוטלו סנקציות בבריטניה ונכסיהם הוקפאו הוא מחמוד א-זהאר, ממייסדי חמאס. בנוסף הוחלט להעניש את עלי בארכה, ראש מערך קשרי החוץ של חמאס, שהגן בפומבי על הטבח והצדיק את חטיפת האזרחים. ברשימה נמצא גם אכרם אל אג'ורי – סגן מזכ"ל הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני, שהיה מעורב במתקפת הטרור הרצחנית של חמאס נגד ישראל. אל אג'ורי, שפועל מסוריה, הוא מנהיג פלוגות אל-קודס – הזרוע הצבאית של הארגון.
הסנקציות של בריטניה מכוונות אל דמויות מפתח ברשת שמימנה את חמאס, וכוללת דמויות שפועלות בלבנון ואלג'יריה. הצעדים מראים שאנשים המקושרים אל חמאס לא יוכלו לברוח מאחריות, אפילו אם הם פועלים מחוץ לעזה. עוד ברשימת הסנקציות: מאהר עובייד – מנהיג פוליטי שהחזיק בעבר במשרות בכירות בחמאס. חאלד חומאן ורידא עלי חמיס – שהזרימו כספים לחמאס באמצעות מערכות החלפת המטבע שלהם בלבנון. איימן אחמד אל דווייק – איש כספים של חמאס שפועל מאלג'יריה, וסייע בהפעלת תיק ההשקעות הבינלאומי של הארגון.
שר החוץ הבריטי דיוויד קמרון מסר בהתייחסות לסנקציות החדשות: "לחמאס לא יהיה עתיד בעזה. הסנקציות שאנו מכריזים עליהן היום נגד חמאס והג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני ימשיכו לעצור את הגישה של הארגונים הללו למימון, ויתרמו להמשך הבידוד שלהם. נמשיך לעבוד עם השותפות שלנו להשגת פתרון ארוך טווח שיאפשר לישראלים ופלסטינים לחיות בשקט".
חברות והבעת תמיכה בחמאס הן פעולות לא חוקית בבריטניה, שנושאות עמן עונש של עד 14 שנות מאסר. האיחוד האירופי, בריטניה, ארה"ב ועשרות מדינות אחרות מגדירות את חמאס כארגון טרור.
ההכרזה על הטלת הסנקציות היום מתקיימת בהמשך להכרזת בריטניה בחודש שעבר, שהתמקדה במנהיג של חמאס בעזה, יחיא סינוואר, בנוסף לבכירים נוספים ולאנשי כספים בארגון. הסנקציות הן חלק ממהלך רחב של יותר צעדים שמטרתם לשבש את פעילות הטרור של הארגון, כולל כוח המשימה הבינלאומי שהוקם לאחרונה במטרה לאפשר לבריטניה ולשותפיה לחלוק מודיעין פיננסי.