הכניסה לפסטיבל הברנינג מן במדבר נבאדה שבארצות הברית נסגרה אמש (שבת) בעקבות שיטפונות כבדים באזור שהובילו להצפות באתר הפסטיבל. החוגגים נקראו "לתפוס מחסה ולשמור את המזון, המים והדלק שברשותם". הכניסה תישאר סגורה עד תום האירוע, שהחל ב-27 באוגוסט ואמור להסתיים מחר. הבוקר הודיעו הרשויות בנבאדה כי הן חוקרות מקרה מוות שאירע במהלך מה שהן כינו "אירוע הגשם", אבל נסיבות המקרה הזה ופרטיו של האיש שמת לא נמסרו עד כה.
בפסטיבל משתתפים כ-70 אלף בני אדם, בהם גם ישראלים רבים, ונכון לרגע זה לא ידוע כמה מהם נתקעו באזור בשל תנאי מזג האוויר. ממשרד החוץ נמסר כי יש מספר פניות שהגיעו למרכז המצב בנוגע למנותקי קשר מהפסטיבל.
- נמצאים בפסטיבל הברנינג מן או מכירים מישהו שנמצא שם? דווחו לנו במייל האדום
יותר מ-150 מ"מ גשם ירדו ביום שישי האחרון באתר הפסטיבל, הממוקם 177 קילומטרים צפונית לרינו שבנבאדה. בימים הקרובים צפויה לרדת באזור עוד כמות נכבדה של משקעים, והיום מעריכים כי יירדו בסביבות 60 מ"מ גשם. "אל תגיעו לבלק רוק סיטי. הגישה לעיר סגורה עד סוף האירוע", נמסר בהודעה מטעם המארגנים.
הלשכה האמריקנית לניהול קרקעות אמרה כי "הגשם ביממה האחרונה הוביל למצב שדרש לעצור באופן מוחלט את תנועת הרכבים בפלאייה. במהלך הימים הקרובים צפוי לרדת גשם נוסף והתנאים לא ישתפרו, לכן לא ניתן לאפשר כניסת כלי רכב למקום".
פול רדר, שמשתתף בפסטיבל כבר 22 שנה, סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס כי השיטפונות פגעו באדמה וגרמו לכך שהשטח התמלא כולו בבוץ. הוא מעריך שיידרשו לפחות יומיים עד שהבוץ יתייבש ויתאפשר מעבר של כלי רכב. "למרבה המזל אנחנו במחנה די גדול עם הרבה אספקה. כקהילה, כולם משתפים אחד את השני", אמר רדר. הוא הוסיף כי חלק מהאנשים במקום החלו לצעוד לעבר כביש מהיר סמוך, במטרה להימלט מהאזור.
הפסטיבל, שהתחיל בסן פרנסיסקו בשנת 1986 וב-1990 עבר למדבר בלק רוק בנבאדה, בוטל ב-2020 וב-2021 עקב מגפת הקורונה. הוא מתקיים מדי שנה בין 25 באוגוסט ל-2 בספטמבר בהשתתפות עשרות אלפי בני אדם. רגע השיא של פסטיבל האמנות והמוזיקה הוא הצתת דמות העץ של "האיש הבוער" - המסמלת לידה מחדש.
בפסטיבל השנתי במדבר נבאדה מוקמת למשך שבוע עיר שבה חיים עשרות אלפי אנשים. העיר הזמנית מוקמת בשטח שמכונה "פלאייה" – אגם שהתייבש והשאיר אחריו מישור חולי. בזמן הפסטיבל נבנים מיצגי אמנות, כולם יוזמה של המשתתפים באירוע. אותם מיצגים יצירתיים מפורקים בתום הפסטיבל, כשרגע השיא כאמור הוא שריפת איש העץ שעל שמו שמו נקרא האירוע.