לאחר שגורמים מדיניים, משפטיים וביטחוניים אמרו כי ההחלטה לסגור את משרדי אל-ג'זירה בישראל, שאותה קידם שר התקשורת שלמה קרעי, ירדה מהפרק, קרעי הגיב היום (רביעי) לדברים, ואמר: "אנחנו נחושים להמשיך בתהליך עד להשלמתו, והדבר נמצא לפתחו של שר הביטחון. לאחר הסכמתו שאותה טרם קיבלנו, תובא הבקשה לאישור הקבינט". שר הביטחון הכחיש את הדברים, ומסר כי "בניגוד לנטען, שר הביטחון תומך בהגבלת שידורי ופעילות תחנת אל-ג'זירה מישראל באופן מיידי".
את הדברים אמר קרעי בדיון במליאת הכנסת בהצעה דחופה לסדר היום בנושא "חובת הממשלה לסגור מיידית את ערוץ אל-ג'זירה המסית נגד מדינת ישראל ותומך בחמאס תוך שהוא משדר משטח ישראל". בסיום הדיון, הוחלט להעביר את הנושא לדיון המשך בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת.
בדברי ההסבר להצעה, אותה הגישו חברי הכנסת עודד פורר, זאב אלקין, משה פסל, שמחה רוטמן, ארז מלול ומשה רוט, נכתב: "למרות שהממשלה העבירה כבר תקנות ואישרה תהליך שיאפשר את סגירת הערוץ, ראש הממשלה נמנע מלהביא את הנושא לדיון והחלטה בועדת השרים לענייני ביטחון. בינתיים, הערוץ שמשמש כשופר של תנועת חמאס, משדר מתוך שטח ישראל, תוך שהוא מעביר מידע לאויבים שלנו, מסית כנגד מדינת ישראל ומביע תמיכה בחמאס".
עוד נכתב כי "כל דקה שהערוץ ממשיך לשדר ממדינת ישראל פוגעת בביטחון המדינה, מסכנת את אזרחינו וחיילינו ואף מהווה הפגנת חולשה ורפיסות מול הטרור שמוצא לו תומכים באל-ג'זירה". שר התקשורת השיב להצעה מטעם הממשלה, והסכים עם רוח הדברים: "שר התקשורת שלמה קרעי השיב להצעה ואמר: "הערוץ הזה שפועל מישראל מזה שנים רבות ומשמש כזרוע התעמולה של תנועת החמאס, אפשר בשידוריו בין היתר שידור הודעות צבאיות של תנועת החמאס, סילוף עובדות באופן שהביא להסתת ההמונים להתפרעויות, עידוד לחימה לצד מחבלי החמאס והוא מצלם ומפרסם את מקום כוחותינו ועוד".
לדברי קרעי, "אי אפשר לסבול שכלי תקשורת עם תעודות עיתונאי של לשכת העיתונות הממשלתית, עם משרדים וכתבים בישראל, יפגע בביטחון המדינה, בוודאי בשעת מלחמה". הוא הבהיר כי מבחינת משרדו "הצווים מוכנים להסרה מ-Hot ומ-Yes, לסגירת משרדים, להחרמת ציוד שידור מכתבים, לשלילת תעודות עיתונאי למניעת שירותי תקשורת ואינטרנט ע"י חברות ישראליות, הכול מוכן. לצורך הגבלת שידורי הערוץ נדרש לעמוד בתנאים המפורטים בתקנות לשעת חירום, בהם הסכמת שר הביטחון, על בסיס עמדות גורמי הביטחון, כי שידורי אל-ג'זירה אכן פוגעים באופן ממשי בביטחון המדינה".
יו"ר סיעת ישראל ביתנו ח"כ עודד פורר קרא לסגור את ערוץ אל- ג'זירה באופן מיידי, "בשל העובדה שמדובר בערוץ תקשורת שיושב בישראל ובשל היותו ערוץ עיתונאי, מסתובב בחופשיות בשטחי ישראל ומעביר מידע רגיש לרחבי העולם". לדברי פורר, "שידורי הערוץ והמסרים המסיתים נעשים בשפה הערבית ובשפה האנגלית. בכך, הוא גם מעורר ומעודד אנטישמיות ברחבי העולם, שלצערי את תוצאותיה ראינו כבר בסימון דלתות של משפחות יהודיות בצרפת".
אף על פי שההחלטה לסגור את משרדי הרשת בישראל התקבלה עקרונית בממשלה והייתה אמורה להגיע לאישור בקבינט הביטחוני המורחב, הוחלט כאמור להוריד את המהלך מהפרק. הסיבה להשארת רשת הטלוויזיה קשורה לתפקיד החשוב שממלאת קטאר במגעים לשחרור החטופים שנמצאים בשבי חמאס בעזה. קטאר רואה באל-ג'זירה כבבת עינה, ובישראל חשבו שסגירת הרשת תפגע במגעים האלה.
בנוסף, גורמים משפטיים בכירים ציינו כי לא הייתה הצדקה לסגירה וכי הצנזורה הבהירה שבניגוד לטענות - הרשת לא חושפת מיקומים של כוחות הביטחון, ובכל פעם שנעשתה פנייה לרשת היא הסירה פרסומים שמסכנים אותם.
גורם מדיני בכיר אמר כי לאחר החלטת הממשלה על סגירת הרשת, התעוררה מחלוקת בין גופי הביטחון האם אכן שידורי אל-ג'זירה מישראל מסכנים את כוחות הביטחון - ולא הייתה תמימות דעים בנושא. שר הביטחון יואב גלנט, שלפי ההחלטה היה אמור להביא המלצה לקבינט אם לסגור או לא, בחר שלא לעשות זאת.