גורם מדיני בכיר אמר כי "הנשיא והממשל שלו הם תומכים נלהבים של ישראל. הביקור הזה יהווה ביטוי ייחודי של היחסים האינטנסיביים והחזקים בין ישראל לארצות הברית. הוא מהווה הצהרה יוצאת דופן של תמיכה בישראל". ביום חמישי, כאמור, תתפרסם "הצהרת ירושלים", שלפי אותו גורם מדיני "הוא הצהרה היסטורית שכמוה לא הייתה שני עשורים".
באותה הצהרה יגידו השניים כי "בביקור ביידן ולפיד שבו ואישרו את הקשרים הבלתי שבירים בין שתי המדינות ואת מחויבותה המתמשכת של ארצות הברית לביטחונה של ישראל. המנהיגים הסכימו שהשותפות האסטרטגית בין ארה"ב לישראל מבוססת על יסוד ערכים ואינטרסים משותפים ועל ידידות אמת. המנהיגים הדגישו שחלק בלתי נפרד מההבטחה הזאת הוא המחויבות לא לאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני לעולם, ולנצל את כל מרכיבי הכוח הלאומי שלהם כדי להבטיח זאת".
בהמשך ההצהרה ייאמר כי "בהתאם ליחסים הביטחוניים ארוכי-השנים בין ארצות הברית לבין ישראל, והמחויבות הבלתי מעורערת של ארצות הברית לביטחונה של ישראל, ובמיוחד לשמירה על היתרון האיכותי שלה, הנשיא ביידן חזר על המחויבות האיתנה של ארצות הברית לשמור על ולחזק את יכולותיה של ישראל להרתיע את אויביה ולהגן על עצמה בעצמה מול כל איום או שילוב של איומים".
זהו ביקורו העשירי של ביידן בישראל, והראשון כנשיא. גורם מדיני בכיר אמר כי "הצהרת ירושלים" תתייחס לכמה נקודות. "בנוגע לאיראן נזדקק לעמדה אחידה וחזקה נגד תוכנית הגרעין, התוקפנות האזורית של ירושלים וההסכם הרע שישפיע על האזור כולו. ישראל וארצות הברית יצטרכו לרתום את כל כוחן הבינלאומי לטובת ההתגייסות למשימה הזו. הצהרת ירושלים מדברת על החשיבות של הסיוע האמריקני כעוגן של יציבות אזורית".
"בחודשים האחרונים שדרגנו את האינטראקציה בין ישראל לשותפותיה האזוריות בנוגע לסוגיה הזו ובנוגע לשורת סוגיות אזרחיות וביטחוניות נוספות", הוסיף. "ראינו את זה בפסגת הנגב ובאירועים נוספים. זה לא היה מושג ללא המעורבות האקטיבית של ארצות הברית, אין תחליף למנהיגותה. אנו מאמינים שהיום יש הזדמנות חסרת תקדים לשנות את הדינמיקה במזרח התיכון. ברור לכולנו שאנו שותפים לאיומים ולסכנות, אך גם להזדמנויות וצריך לעשות הכול כדי לתפוס אותן".
"אין עוד שתי מדינות בעולם שיש ביניהן יחסים ושיתוף פעולה כל כך אינטימי כמו ישראל וארצות הברית", הוסיף הבכיר המדיני. "הצהרת ירושלים על השותפות האסטרטגית בין ישראל לארצות הברית תהיה עדות חיה לאיכות, העומק, והאינטימיות של היחסים הללו".
"זה הביקור המשמעותי ביותר של כל מנהיג עולמי בישראל", אמר פקיד ישראלי רם דרג. "הסוגיה האיראנית היא בראש סדר העדיפויות של הביטחון הלאומי של ישראל. איראן משחקת עם הזמן, וכל עוד הם מאמינים שהזמן משחק לטובתם הם לא יוותרו. הגישה שלנו היא שהזמן אזל לגבי הסכם הגרעין, וקריטי להגביר את הלחץ על איראן. לחזור להסכם הגרעין זה פתרון לזמן קצר עם יתרונות מעטים ונסיגות אסטרטגיות וכלכליות".
אחרי תום ביקורו בישראל וברשות הפלסטינית, ימשיך ביידן לסעודיה. "אנחנו מברכים על נסיעתו של ביידן לסעודיה ועל ההתקרבות בין המדינות", הוסיף הפקיד הבכיר. "אנו לא יכולים לדמיין את המהפך הזה של המזרח התיכון בלי לנרמל את יחסיה של ישראל עם המדינות השכנות, כולל סעודיה. אנחנו הולכים בצעדים קטנים לעבר הכיוון הזה. היחסים עם סעודיה מאוד רגישים ושבירים".