המשטרה מסרה אמש (ראשון) כי עיכבה בהרצליה שני מפגינים לחקירה במהלך הפגנה נגד הממשלה שהתקיימה בעיר. הראשון שעוכב הוא נהג בן 65 שנקלע לחסימת כביש במקום, ולא עצר את רכבו בזמן התקדם לאט לעבר המפגינים, והשני הוא המפגין יואל אלון (71) שנכח במקום.
לכאורה מדובר היה בעוד הודעה סטנדרטית לעיתונות של דוברות המשטרה בימים אלו. אלא שלאלון, תושב הרצליה, יש גרסה אחרת ומאוד מטרידה לסיפור. לדבריו, הוא אכן נכח במקום, אך כהרגלו עמד יחסית רחוק ובעיקר צילם את המתרחש. כשאירוע ניסיון הדריסה קרה, הנהג ברח מהשוטרים שביקשו ממנו לעצור בצד, ואלון ראה את התסכול על פניו של אחד השוטרים.
(צילום: יואל אלון )

1 צפייה בגלריה
הפגנה למען שחרור החטופים בהרצליה
הפגנה למען שחרור החטופים בהרצליה
הפגנה בהרצליה, בשבוע שעבר
(צילום: זהר בר-יהודה)
״שאלתי את השוטר אם הוא רוצה את הסרטון, והוא אמר שהוא רוצה רק את מספר הרכב״, שחזר אלון בשיחה עם ynet. ״הראיתי לו אותו והוא רצה לצלם את הסרטון במכשיר שלו, ואני מנגד הצעתי לקחת ממנו את מספר הטלפון שלו ולשלוח לו אותו באמצעות וואטסאפ, וכך היה״.
לאחר שההפגנה הסתיימה אלון הלך לביתו, אך כמה שעות לאחר מכן קיבל שיחה מאותו שוטר - שביקש ממנו להגיע לתחנת גלילות. "כשהגעתי לתחנה, השוטר הודיע לי שאני נחקר באזהרה בחשד להפרת הסדר הציבורי״, סיפר אלון ההמום. הוא מיד התקשר לעו״ד רן תגר, ממערך עוטף העצורים של המחאה, שהנחה אותו מה לומר בחקירתו.
אלון התבקש להישאר בתחנה לאחר החקירה, ובזמן ההמתנה אף ראה את הנהג החשוד בניסיון דריסה מובל פנימה לאחר שנתפס. כשהוא נכנס שוב לחדר החקירות ניצבה מולו חוקרת. ״היא אמרה לי שאני נחקר על חסימת כביש והפרעה לתנועה. אמרתי לה שאלו שהאשמות שונות ממה שנאמר לי בחקירה הראשונה ועליי להיוועץ שוב עם עורך דין", סיפר. עו״ד תגר הנחה את אלון לספר לחוקרת את כל שאירע ושבסך הכול ניסה לעזור. לבסוף הוא שוחרר עם קנס של 250 ש״ח על חסימת כביש.
"זה מתסכל מאוד שנחקרתי, ניסיתי לעזור", אמר אלון. "אני מתנדב גם במיזם שומרי הדרך של הרלב״ד ותורם למערכת כפי שניסיתי לעשות פה, ובסוף מזמנים אותי לחקירה ונותנים לי דוח? ברור שיש כאן הכוונה מלמעלה, המשטרה ניסתה ליצור סימטריה בין הדורס למפגינים וזה מתסכל״.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "במהלך הפגנה בלתי חוקית חסמו קומץ מפגינים את הכביש ברמזור במעבר חצייה. הנהג המעורב נחקר והציג סרטון ממצלמת הרכב שלו, ממנו התברר כי לא נעברה עבירה על ידו כפי שנטען. כמו כן, מהסרטון עלו ראיות נוספות לכך שהמפגינים חסמו את הכביש והפרו את הסדר הציבורי במקום ועל כן קיבל אחד המשתתפים דוח.
"משטרת ישראל רואה בזכות המחאה כאבן יסוד במדינה דמוקרטית ומאפשרת מחאות כל עוד הן מתקיימות במסגרת החוק. יחד עם זאת, המשטרה לא תאפשר הפרות סדר מכל סוג וכל התנהגות העלולה לסכן את שלומו של הציבור".