קצין המשטרה בדרגת רב-פקד, החשוד בעבירות שוחד בצוותא במסגרת פרשת מקורבי בן גביר, יוכל לחזור לשירות במשטרה באופן מיידי. ל-ynet נודע כי המחלקה לחקירות שוטרים קיבלה את ההחלטה, אך אסרה עליו לחזור לתפקידו בימ"ר שי. במקביל, מח"ש חזרה בה מהבקשה לפרסם את שמו.
1 צפייה בגלריה
אבישי מועלם, איתמר בן גביר
אבישי מועלם, איתמר בן גביר
מפקד ימ"ר שי אבישי מועלם והשר בן גביר
(צילום: שלו שלום, שב״ס)
במח"ש נימקו את הבקשה לפרסם את שמו של הקצין בכך שמדובר ב"שקיפות וזכות הציבור לדעת", אך קיבלו לפתע את עמדת סנגורו שביקש להותיר את איסור הפרסום על שמו בתוקף.
עו”ד ארז בר צבי, סנגורו של הקצין, מסר בתגובה: "עוד מראשית הדרך הבהרתי באופן חד משמעי כי למרשי אין כל קשר לפרשה המדוברת. מרשי פעל, וימשיך לפעול, בהתאם לחוק בלבד. אני מברך על החלטת מח"ש להותיר את צו איסור הפרסום על זהותו בתוקף".
עו״ד בר צביעו״ד בר צבי
בפרשה, נזכיר, חשודים גם מפקד ימ"ר ש"י ניצב-משנה אבישי מועלם ונציב שב"ס רב-גונדר קובי יעקובי. מועלם נעצר לראשונה לחקירה לפני כשבועיים, בחשד לניצול מעמדו ומתן שוחד, תוך אי-ביצוע פעולות בנוגע לטרור היהודי על מנת לרצות את השר הממונה וזאת בתמורה לקידומו. במשך יותר מחודשיים ניהלו במח"ש חקירה סמויה בנושא, עד שהיא הפכה לגלויה עם מעצרם לחקירה של מועלם ונציב שב"ס יעקובי, שנחקר בחשד שעדכן את מועלם על החקירה הסמויה שניהלה מח"ש.
החקירה שמנהלת מח"ש נגד מקורבי בן גביר מהווה טלטלה משמעותית במשטרה. "השלכות הפרשה חורגות מעבר לחשודים המרכזיים ויוצרות זעזועים במערכת כולה", אמר גורם בכיר בארגון.
במסגרת החקירה נאספו עדויות רבות, לרבות תוצרים של האזנות סתר. חוקרי מח"ש עדיין בוחנים את כיווני החקירה, בניסיון לקבוע אם תתמקד בשלושת המעורבים המרכזיים, נציב שב"ס, רפ"ק ממחוז ש"י ומפקד ימ"ר ש"י, או שמא החומרים שנאספו יובילו לחשדות נוספים נגד קצינים בכירים יותר, ואולי אף נגד השר בן גביר עצמו.