מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה היום (רביעי) להצבעה על החלטה בנושא הפסקת אש ברצועת עזה, אך בזכות וטו של ארה"ב נבלמה ההחלטה הקוראת להפסקת אש מיידית - ללא התנייה בשחרור החטופים - בהם גם בעלי אזרחות אמריקנית. 14 מדינות תמכו בהצעה, וארה"ב הייתה למעשה היחידה שהתנגדה. הנציג האמריקני הדגיש כי שבעה חטופים אמריקנים עדיין בשבי החמאס, ואמר כי "חמאס, ולא ישראל, מונע עסקת שכוללת הפסקת אש זמנית".
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, צפוי לנאום בהמשך דיון, ויודה לשגרירה האמריקנית על העמידה על העקרון החשוב - לא תהיה הפסקת אש ללא שחרור החטופים: "נמנע היום ניסיון מביש להפקיר את החטופים והחטופות שלנו על ידי האו"ם. בזכות ארה"ב עמדנו על העקרון החשוב ביותר - שחרו החטופים. נמשיך במאבק עד שכולם יחזרו הביתה". דנון גם תקף את 14 חברות מועצת הביטחון שתמכו בהצעה: "הגעתם לשפל חדש. נכשלתם בעמידה על עקרונות הצדק והשלום ובמילוי האחריות הבסיסית שלכם לטובת אלו הזקוקים לכם. ההחלטה שהובאה בפני המועצה הזו הייתה החלטה שתומכת בטרור של חמאס".
הצעת ההחלטה הייתה יוזמה של אלג'יריה וגויאנה, שעומדת בחזית המאמצים להעביר החלטה נגד ישראל בשנה האחרונה. הטיוטות הראשונות להצעה הכילו התייחסות לפרק 7 של מגילת האו"ם, שטומן בחובו גם אפשרות לסנקציות, אך זו ירדה לנוכח ההבנה שהדבר ייתקל בווטו אוטומטי. מעבר לכך שהטיוטה כוללת התייחסות חיובית לפסקי הדין של בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג בנושא ישראל וכן לחשיבותה של אונר"א, הטיוטה לא כללה שום גינוי מפורש לחמאס ודרשה כאמור הפסקת אש "ללא תנאים" ונסיגה מלאה של ישראל מהרצועה. הנציג האלג'יראי הבטיח כי בקרוב יחזרו להעלות הצעה דומה על בסיס פרק 7 למגילת האו"ם.
התנגדותה העיקרית של ארה"ב הייתה סביב הדרישה להפסקת אש ללא תנאי, והעובדה שלא הייתה התניה בין שחרור חטופים לבין הפסקת האש. יפן גילתה בהתחלה הבנה לדרישה האמריקנית והבריטים הציעו נוסח שיהיה מקובל יותר, אך הדבר נדחה על ידי חברות המועצה שהובילו את היוזמה. נציג ארה"ב במועצה הזכיר את חמאס כגורם שחוסם את עסקת חטופים והאשים את החברות המובילות של היוזמה בחוסר רצון טוב לנהל משא ומתן סביב הנוסח הבריטי של הטיוטה, על מנת לנסות להציג את ארצות הברית באור שלילי.
הדיון וההצבעה במועצת הביטחון נערכו יום אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ ביקרו במסדרון נצרים ברצועת עזה. נתניהו אמר בביקורו כי "חמאס לא יהיה בעזה", ופנה לתושבי הרצועה שמחזיקים בחטופים: "מי שימצא לנו חטוף יקבל 5 מיליון דולר".
במהלך הביקור שבו השתתפו גם הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי וראש השב"כ רונן בר, קיבלו נתניהו וכ"ץ סקירה אזורית ממפקד אוגדה 99 תת-אלוף יואב ברונר וממפקד פיקוד הדרום אלוף ירון פינקלמן. "חמאס לא ישלוט בעזה, אנחנו מחסלים את היכולות הצבאיות שלו בצורה מרשימה מאוד. אנחנו עוברים ליכולות השלטוניות שלו, ועוד היד נטויה. חמאס לא יהיה בעזה", אמר נתניהו בנצרים.
יום אחרי שהביע תקווה בכנסת שעשרות חטופים יחזרו בקרוב, ציין אתמול נתניהו בביקורו בשטח הרצועה: "אנחנו גם עושים מאמץ מהמקום הזה ובכל מקום לאתר את חטופינו ולהשיב אותם. אנחנו לא מרפים מזה. אנחנו נמשיך לעשות את זה, עד שנשיג את כולם - החיים והחללים גם יחד".
נתניהו פנה שוב לעזתים שמחזיקים בחטופים, וכפי שפורסם בתחילת החודש ב-ynet - הציע להם כסף ויציאה בטוחה מהרצועה: "מי שיעז לפגוע בחטופינו - דמו בראשו. אנחנו נרדוף אתכם, ואנחנו נשיג אתכם. אני אומר גם לאלה שרוצים לצאת מהמבוך הזה - מי שיביא לנו חטוף ימצא דרך בטוחה, הוא ומשפחתו, לצאת החוצה. אנחנו ניתן גם תמורה של 5 מיליון דולר על כל חטוף. תבחרו, הבחירה בידכם, אבל התוצאה תהיה אותה תוצאה".