"שמעתי אתמול בצער את דברי הבלע שהשמעת מעל דוכן הכנסת כלפיי וכלפי חבריי השופטים ולא בפעם הראשונה", כתבה הנשיאה חיות. "רציתי לומר לך דוד אמסלם – במעברה שבה נולדתי ובשיכון הצפוף שבו גדלתי היו הרבה אמסלמים, מכלופים, ביטנים ועורקבים לצד מוסקוביצ'ים, הרשקוביצים ורביצים".
"כילדים, שיחקנו יחד בשכונה ולמדנו יחד בכיתה, והחברות שצמחה בינינו כילדים חיה ונושמת עד היום, כי בחרנו באהבת אדם ובכבוד לזולת", הוסיפה חיות. "ככה חינכה אותי סבתי המנוחה שגידלה אותי ואלה הערכים שהולכים איתי לאורך כל הדרך.
"התחלתי את דרכי כשופטת בבית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב לפני 32 שנים, וזהו תפקיד שבלעדי אותה אהבת אדם, כל אדם, לא ניתן למלא אותו באמונה. אז לא, אין דבר רחוק יותר מן האמת מלומר עליי שאני לא סובלת את האמסלמים והמכלופים, ואני תוהה מנין כל הרעל והשנאה שמביאים אותך לומר דברים קשים כל-כך על אנשים שאתה בכלל לא מכיר.
"וכן – אני בהחלט נהנית לשתות לפעמים כוסית של ערק טוב עם המשפחה והחברים, אבל אין לזה שום קשר לפסקי הדין שאני כותבת וכותבים חבריי. אלה נכתבים בדעה צלולה לחלוטין על פי הדין, וכמיטב היכולת והידע המשפטיים שלנו – רק זה.
"הגענו רחוק בחיים, אני ואתה – אני לבית המשפט העליון ואתה היית שר בישראל והיום חבר כנסת", סיכמה. "אני מאמינה שמהמקום שאליו זכינו להגיע יש לנו – לי וגם לך – חובה לעשות טוב, לתרום לאחדות בישראל ולא לזרוע פילוג והסתה".
אתמול, מעל בימת הכנסת, אמר אמסלם כי השופטת יעל וילנר שדחתה את עתירותיו "לא ראויה להיות שופטת אפילו בשלום. ילד בכיתה ו' לא יכתוב פסק דין הזוי כזה, את לא יודעת מה את כותבת. את התכנסת עם חיות וכל החבר'ה והחלטתם שאמסלם דוד לא נכנס למוסד הזה, לא משנה מה יקרה". הוא טען כי שופטי העליון הם קבוצה סגורה שמחליטה מי ראוי להיכנס לדיונים ומי לא: "זה המוסד של האבא שלכם, של האליטה שלכם, של התרבות והערכים שלכם ואנחנו לא שם. לא האמסלמים ולא הביטונים".
אז הוא פנה לחיות ותקף אותה ישירות, תוך שהוא רומז כי היא גזענית כלפי מזרחים: "אל תחשבי שאנחנו אהבלים, במקום לכתוב קשקושי שטויות שאת עצמך לא מבינה, תכתבי מר אמסלם אני לא סובלת אותך, לא סובלת את האמסלמים ולא המכלופים ולא אתן לכם סיוע למה זה שלנו'. כשאני אמרתי שהשופט 'שתה בקבוק ערק', תגידו לי אתם מה שתתה גברת חיות, מציע לכל אחד לבחור את המשקה".
היום, לאחר מכתבה של חיות, הגיב אמסלם ב"גלי ישראל": "פסק הדין שלה הדהים אותי, חשבתי שהיא תתקן את השטות הזאת, לכן פסק הדין שלה מבייש אותה. המכתב הזה רק מראה לטעמי שהיא הבינה שהיא שגתה, היא חשבה שזה יעבור ככה והיא לא הבינה שאותי לא משפילים. ואני איש הגון לא פחות מהם, לדעתי יותר, ואני לא חכם פחות מהם ואני קורא המון, בכל החומרים, בכל נושא. ולכן לא יכול להיות פסק דין כזה, יתהפך העולם גברת חיות, לא יכול להיות. שבי עם עצמך ותראי איפה טעית את".
בריאיון לאולפן ynet הגיב ח"כ ישראל כץ (הליכוד) לדברי אמסלם: "הוא מדבר מדם ליבו והוא מדבר עם הרבה שכל והיגיון והוא מתבל את זה בסגנון מיוחד. יש לו טענות קשות וענייניות כלפי מערכת המשפט והוא מבטא אותן. נושא המינויים הפוליטיים - הוא כאחראי על רשות החברות שמו לו וטו מוחלט ופתאום רואים את עמיר פרץ וממנים אותו. אומרים ליועמ"ש 'אבל יש כאן זיקה פוליטית, הוועדה פסלה', והוא אומר 'לא, זו הייתה המלצה'".
שר האוצר לשעבר סירב לבקר את אמסלם ואמר: "אני מרגיש שהייתה כאן כפילות בהתייחסות. מה שלא נתנו לנו, נותנים לממשלה הזו. למה פסלו אצלנו אנשים בגלל זיקה פוליטית ועכשיו שבאו וועדה פסלה, והיועמ"ש נתן להם. בישראל חושבים שבידי השופטים הצדק המוחלט, בארה"ב כולם שווים בפני החוק. אני מציע לקחת כמה מהדברים שם ולהכניס לכאן - שכולם ירגישו שיש שוויון כלפי החוק".
שר המשפטים גדעון סער, יו"ר תקווה חדשה, תקף את נתניהו על רקע דברי אמסלם: "הקול קול דודי והידיים ידי ביבי. התקפותיו חסרות המעצורים של אמסלם על בית המשפט העליון, שופטיו ונשיאתו הן חלק ממערכה שיטתית ומתוכננת לדה-לגיטימציה לכל מוסדות החוק במדינה שנובעת מאינטרס אישי על רקע משפט נתניהו. מטרת המתקפות להטיל מורא על שופטי ישראל, כמו גם על רשויות החקירה והתביעה. לא אתן להם להרוס את המדינה! לא במשמרת שלי".