דובר המשטרה, סגן-ניצב אריה דורון, אמר היום (שני) בריאיון ל-ynet כי בין מפכ"ל הארגון דני לוי לשר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר יש "שיתוף פעולה מדהים, עם אג'נדות משותפות שיובילו את המשטרה למקום נכון יותר", ותהה: "למה לחשוד בזה?". הוא טען כי למרות גל הפשיעה והאלימות במגזר הערבי, "יש שינוי משמעותי בעבודת המשטרה ובשירות שלה לאזרח", והתייחס גם לתקציב: "יש פגיעה במשטרה, אוכלוסיית ישראל גדלה - אבל התקציב לא".
סגן-ניצב אריה דורון, דובר משטרת ישראל בריאיון באולפן ynet
(צילום: מיקי שמידט)

דורון נשאל בין השאר על ההתנגשות בין מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דני לוי, ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. האחרונה, נזכיר, הודיעה כי ההחלטה להזיז מתפקידו את יועמ"ש המשטרה, תת-ניצב אלעזר כהנא, שיצא נגד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, מוקפאת - והמפכ"ל השיב שהוא למעשה לא מקבל את הנחייתה.
"למי שבחר לייצר כותרת מסבב מינויים במשטרה, ככל הנראה הייתה סיבה מספיק טובה לעשות את זה", אמר דורון. "מדובר בסבב מינויים רחב לדרגות תת-ניצב שהמפכ"ל הכריז עליו עם כניסתו לתפקיד". לדבריו, "המפכ"ל הודיע כי הוא רוצה לקדם את נושא הפשיעה בחברה הערבית, וביקש לידו קצין בכיר שיוביל את מערך התביעות. המפכ"ל למעשה ביקש להעביר את יועמ"ש המשטרה לתפקיד בכיר יותר כחלק מסבב המינויים".
דורון ציין כי לדעתו, "המפכ"ל הוכיח בגרות, רצינות ואחריות, בכך שבא ואמר מלכתחילה על מהלך שאמור לקרות בעוד שלושה חודשים, ואז עצר אותו ואמר שייפגש עם היועמ"שית. אני מניח שהם יפתרו את העניינים האלה ביניהם ושזה ייגמר בצורה הטובה ביותר. הפגישה ביניהם תיקבע השבוע, ונפרסם את מה שיסוכם בה. בסבב המינויים כלולים רוב רובם של תתי-הניצבים במשטרת ישראל, ביניהם גם היה היועמ"ש. התפקיד שאליו אמור לעבור כהנא הוא תפקיד בכיר יותר ליד המפכ"ל", אמר. הוא הוסיף כי למהלך להזזת כהנא מתפקידו אין קשר לחזית שנפתחה בינו לבין השר בן גביר: "החלטה נטו מקצועית, לא היה בזה שום שיקול זר".
2 צפייה בגלריה
איתמר בן גביר, עוזי לוי ודניאל לוי בזירת הפיגוע בתרקומיא
איתמר בן גביר, עוזי לוי ודניאל לוי בזירת הפיגוע בתרקומיא
בן גביר והמפכ"ל לוי. "למה לחשוד שהוא והמפכ"ל מסתדרים?
(צילום: דוברות המשטרה)
דורון נשאל גם על הקשר הצמוד בין השר בן גביר למפכ"ל, והשיב: "יש שיתוף פעולה מדהים בין שר לבין מפכ"ל, שמוביל את אזרחי מדינת ישראל למשטרה טובה יותר, להצלחות טובות יותר, פעילות משטרה ביחד עם המשרד לביטחון לאומי". הוא ציין כי השניים "הולכים ביחד עם אג'נדות משותפות לקדם את המשטרה למקום שנכון שהיא תהיה בו".
"למה לחשוד באנשים בשר ובמפכ"ל שמסתדרים בצורה כל כך טובה ומשתפים פעולה ביחד?", הוא תהה. "יש גם דברים שיש בהם מחלוקת, אבל הם לא מגיעים למקומות שהם שוברים את הכלים".
הוא טען כי למרות פרק הזמן הקצר של רב-ניצב לוי בתפקיד המפכ"ל, "השינוי במשטרה כבר נוכח ומורגש". לדבריו, "זו תקופה מאתגרת. מהיום שהמפכ"ל נכנס לתפקיד, אחת האג'נדות שלו הן מלחמה במשפחות הפשע, במיוחד בחברה הערבית", אמר, וטען כי "יש נתונים מדהימים, של תפיסת חשודים, נשקים ואמצעי חבלה שיכולים לפגוע באזרחים. יש שינוי משמעותי בעבודת המשטרה ובשירות שלה לאזרח, זה מה שהמפכ"ל מוביל. שומעים גם מאזרחים את התגובות האלה, מרגישים את זה בשטח".
2 צפייה בגלריה
דיון בעתירות נגד תיקון פקודת המשטרה, חוק "בן גביר"
דיון בעתירות נגד תיקון פקודת המשטרה, חוק "בן גביר"
יועמ"ש המשטרה כהנא. אין קשר לחזית עם השר לביטחון לאומי
(צילום: אלכס קולומויסקי)
דורון נשאל על מקרי האלימות הרבים במגזר הערבי, שרק השנה נרצחו בו 206 בני אדם, ועל אמירת המפכ"ל בזירת הפיגוע הרצחני בחדרה, שאמר כי "זה מה שנגזר עלינו". "האמירה הוצאה מהקשרה. מה שהמפכ"ל התכוון לומר הוא", השיב דורון, "שאנחנו מתמודדים עם הבעיה".
בנושא הפשיעה בחברה הערבית, אמר דורון כי "משפחות הפשע במגזר משליטות טרור. אנחנו נלחמנו בהן ונמשיך להילחם, ננצח ונכריע אותן. נגיע ונפרק אותן אחת-אחת". לדבריו, "המפכ"ל הכריז על יד קשה. הוא בא מהשטח, ועשה כמעט את כל התפקידים במשטרת ישראל. הוא יודע בדיוק מה צריך לעשות, והם מרגישים את זה".
ביום שישי האחרון, הצביע השר בן גביר נגד תקציב המדינה, לאחר שלטענתו גופי הביטחון, בהם המשטרה, לא תוקצבו כראוי. "זו סוג של פגיעה בתקציב המשטרה, אין ספק שפגיעה כזאת תפגע בשירות שהמשטרה מעניקה לאזרחי ישראל", אמר דורון. "אנחנו רוצים להביא שוטרים מצוינים נוספים לארגון כדי לקבל משטרה טובה יותר, שירותית יותר ואיכותית יותר. אנחנו נשמח לגייס עוד שוטרים". הוא הסביר כי חסרים במשטרה בין 3,000 ל-4,000 שוטרים. "אוכלוסיית ישראל גדלה, ומספר השוטרים לא גדל, וגם לא התקציב שלנו. המשוואה היא מאוד מאוד פשוטה".