קרוב לשבועיים אחרי שהחוק נפל בגלל חברת קואליציה, מליאת הכנסת אישרה הערב (ב') בקריאה ראשונה את חוק הגיוס של שר הביטחון בני גנץ. 51 חברי כנסת הצביעו בעד, ואילו 48 התנגדו.
הצעת החוק, כמו זאת שנפלה בפעם הקודמת, מציעה לבסס מתווה חדש לגיוסם של תלמידי ישיבות ובוגרי מוסדות חינוך חרדיים - תוך עדכון יעדי הגיוס והצבת יעד לעלייה שנתית במספר המתגייסים והגדרת השלכות כלכליות במקרה של אי-עמידה בו. כמו כן, מוצע להפחית את הגיל הנדרש לקבלת פטור משירות סדיר לאחר דחיית שירות. בנוסף, מוצע לאפשר שירות סדיר מקוצר לצד השתתפות בהכשרה תעסוקתית ו/או שירות לאומי-אזרחי במקום השירות הצבאי.
לפני כשבועיים נפל חוק הגיוס בהצבעה בקריאה ראשונה לאחר שבהצבעה השמית נרשם שוויון 54:54. שלושה מחברי רע"מ תמכו בחוק השנוי במחלוקת מבחינתם, ומי שסייעה להפלת החוק היא ח"כ ג'ידא רנאווי זועבי ממרצ שהצביעה נגד. הערב, זועבי תמכה בהצעה.
ח"כ זועבי הסבירה את החלטתה לתמוך הערב בחוק: "הגעתי להבנות עם הקואליציה בנוגע לבעיות של הבדואים בנגב בענייני הקרקעות, הדיור והיישובים הבלתי מוכרים ובניית תוכנית כוללת שמטרתה פיתוח מתקנים בכפרים הבדואים בנגב".
לפי זועבי, הממשלה "התחייבה שלא להשתמש בחוק גיוס החרדים לאשרור חוק דומה לבני החברה הערבית, וכל חוק בהקשר זה הנוגע לציבור הערבי".
חברי הכנסת החרדים מחו במליאה על העברת החוק וקראו: "תתביישו לכם. בושה. ממשלה שהולכת נגד לומדי התורה".
ח"כ אורי מקלב מיהדות התורה תקף את העברת החוק: "הפכתם את לומדי התורה לאזרחים פליליים. לומדי התורה נושאים בעול לא פחות מכל אחד אחר ואת המסורת הזו אתם הולכים להחריב. האמת ידועה, אין שום צורך בגיוס, כבר היום הצבא מחזיק אלפי חיילים שאין בהם צורך. האבסורד הגדול ביותר הוא כי מי שהחליט אם לומדי התורה יהיו עבריינים פליליים הם חברי הכנסת הערבים".
יו"ר ש"ס אריה דרעי תקף גם הוא את החוק: "מטרתו היחידה היא ניסיון לפגוע בבני הישיבות ולהוציא אברכים מלימודם. אבל זה לא יעזור להם, לומדי התורה לא יוכנסו ביעדים ומכסות".
ח"כ משה גפני תקף במליאה את החוק: "אחד מרגעי השפל של הפוליטיקה הישראלית. חוק עלוב, מבזה, משפיל, אנטי-יהודי, אנטי-תורה. בושה וחרפה. עכשיו מביאים עוד חוק - החוק של שירות לאומי, רוצים לשלב את החרדים בתוך מערכות המדינה. לא נשתלב, אנחנו רוצים להתרחק ממכם, אתם אנשים חסרי אידיאולוגיה".
מנגד, שר הביטחון גנץ בירך על העברת החוק ואמר כי זהו "צעד ראשון בדרך למתווה השירות הכולל שבכוונתי לקדם, שיענה על הצרכים הביטחוניים והחברתיים של מדינת ישראל עשורים קדימה. נמשיך לפעול למען שמירה על ביטחונה של ישראל וחוסנה".
ראש הממשלה נפתלי בנט בירך גם הוא על העברת החוק: "כניסתם של החרדים לשוק העבודה זה הרווח של כולנו. הורדת גיל הפטור משירות צבאי לחרדים לגיל 21 תאפשר לצעירים חרדים לצאת ללמוד מקצוע בגיל הגיוני, לעבור בעבודה איכותית לאורך חייהם ולפרנס את משפחותיהם בכבוד".
שר החוץ יאיר לפיד בירך על החוק: "זה לא חוק מושלם, אבל הוא יוביל לזה שיותר חרדים יתגייסו, יותר חרדים ילכו לשירות לאומי, והרבה יותר חרדים ייצאו לשוק העבודה ויהיו חלק מהכלכלה הישראלית".