טקס "שירים לזכרם" המסורתי נערך הערב (יום שלישי) בכנסת בהשתתפות נשיא המדינה, יו"ר הכנסת, ראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכ"ל ומפכ"ל המשטרה, לצד חברי כנסת, שרים ובכירים נוספים ומשפחות שכולות. האירוע התקיים השנה בסימן "מילים אחרונות". ynet העביר את הטקס בשידור ישיר.
באירוע השתתפו משפחות שכולות שסיפרו על יקיריהן. הזמר רמי קליינשטיין פתח את האירוע בשיר "צעיר לנצח" מרחבת הכניסה לכנסת, כשהוא מלווה בלהקה צבאית, מקהלת יד לבנים, נציגי המשטרה ומערכת הביטחון ועוד. האחות השכולה מוריה יהלומי בת ה-7 שרה את "זולגות הדמעות מעצמן".
בטקס הופיעו גם אלה לי ולהקת צבאית עם השיר "הן אפשר", וזהבה בן שהקדישה לבארי בן ה-6, ששכל את אמו אורלי לירון ז"ל, את השיר "גיבור של אמא". אמנים נוספים בטקס שגלי עטרי, מוקי, עילי בוטנר וילדי החוץ, שי אברהמסון, נתן גושן ואברהם טל.
יו"ר הכנסת מיקי לוי הזכיר בדבריו את אחיו הצעיר פנחס, שנהרג בקרב עם מחבל. "קראנו לו פיני", שיתף לוי בדמעות. "היינו חמישה אחים. אני הבכור, הוא – שנתיים אחריי. פיני היה צעיר ומוכשר מאוד. הוא לחם כצנחן במלחמת יום הכיפורים, ובתקופת ההתשה שאחריה. הוא היה רואה חשבון מצליח, וטיפס מהר בסולם תפקידי ההנהלה בבנק ירושלים. פיני נשא לאישה את שושנה, והיה בעל למופת, ואב לרועי ודורון. פיני היה אהוב על הבריות: פיו וליבו שווים תמיד, פעיל ותורם לאחרים, ממייסדי היישוב גבעון החדשה, שבו התגורר ואת התקציב שלו ניהל בהתנדבות.
"הוא יצא לשירות מילואים בבקעת הירדן. מחבל חדר למוצב. בקרב שהתנהל, נהרג אחי. הוא היה מלח הארץ. אחי, ששיחק איתי בשכונה, שהתייעץ עימי, ואחר כך יעץ לי בחוכמה ובאהבה. שחגג את בר-המצווה לרועי כמה שבועות לפני שנהרג. מילותיו האחרונות לשושנה בטלפון מהמוצב, היו: 'שמרו על המשפחה. שמרו על המדינה. שמרו על הבית, בכל מחיר'. אני שב ומבטיח לך, פיני אחי, שאני אישית, שאנחנו כולנו - שומרים על הבית בכל מאודנו, בכל כוחותינו. אבל, המחיר שמשלמים אימא שרה ואבא מצליח, עליו השלום, שושנה הרעיה, רועי ודורון, ואנחנו כולנו, מדינת ישראל, הוא מחיר כואב כל כך. אתה בליבי, לתמיד".
בטקס הוקרן סרט לזכרו של סגן אלוף איתי זיידן, מדריך הטיסה שנהרג בהתרסקות טיסת אימונים יחד עם פרח הטיס ליהוא בן בסה. אלמנתו של איתי, מיכל, סיפרה כי איתי היה האדם היחיד שבאמת הייתה יכולה להתרפק עליו. "הוא הביא אותי לעשות דברים שלא עשיתי אף פעם", אמרה. "הוא היה כל העולם שלי. אני מתגעגעת להכול. אני מתגעגעת לזה שהוא יחזור מסוף אימון, שישאל קודם כל איך עבר היום שלי. הוא ידע שהוא עושה משהו מסוכן. הוא לא השאיר מקום לספק לזה שאנחנו נמשיך לחיות, הוא נהרג מאושר. הוא נהרג בתקופה שהוא היה עם הילדים הרבה".
אוריה זיידן, בנו של איתי, סיפר כי "בכל מקום זה געגוע. כשאני רואה חיילים זה ממש מזכיר לי אותו. הוא פשוט יצא למשימה והוא אמור לחזור. אני לא יודע איפה הוא".
אמו של השוטר אמיר חורי, שנפל בפיגוע בבני ברק, אמרה: "אני מודה לכל עם ישראל שהגיע להלוויה. אמיר, אהוב ליבי, כולם מכנים אותך גיבור, כי אתה גיבור ואמיץ. כל מה שחשבת עליו זה להציל נפשות. כל לילה אני חושבת שזה אתה עולה במדרגות הביתה. אמיר רכש חברים מכל העדות, הוא היה איש צנוע שאהב את החיים ואת בת זוגו, וכולם אהבו אותו. אמיר, אנחנו אוהבים אותך בכל ליבנו ונזכור אותך לנצח".
בסרטון נוסף שהוקרן בטקס בכנסת סופר על האחים אברהם ויעקב כהן ששירתו יחד בקורס חובלים של חיל הים. שני האחים, ששירתו בספינה בים, נספו לפני 55 במתקפת טילים. "תגיד להורים שהכול יהיה בסדר, שלא ידאגו", אמר יעקב לאחיו דוד - אך הוא נפטר מפצעיו. "השתוללתי, לא בכיתי. אבא לא דיבר. לא ראיתי שום חיוך על פניו", אמר. מירי, הבת של אברהם, לא זכתה כלל להכיר את אביה. "אומרים לי שאני מאוד דומה לו", אמרה. "יש לי מזל שלא גדלתי כיתומה, בגלל החברים של אבא שלי מהקורס". בתה של מירי, נכדתו של אברהם רוני, אף היא משרתת בחיל הים כיום. "איך שהתגייסתי ישר, סיפרתי את הסיפור של סבא שלי ואח שלו", אמרה.
שר הביטחון בני גנץ הקריא בטקס את השיר "כמה שרחוק" של עידן רייכל ויונתן אברהם, אחיו של אלהן אברהם, חלל צה"ל. לדבריו, "המשפט העוצמתי 'כל יום למות איתך, כל יום איתך לחיות' מהדהד בראשי ובליבי הערב. הוא מהדהד בי בכל רגע בו אני נזכר בחברים, רעים לנשק, במפקדים ובפקודים שאיבדתי בכל שנות שירותי הביטחוני. ובעיקר, אני חושב עליכם, בני המשפחות השכולות: ההורים, האלמנות והיתומים, האחיות והאחים. אנחנו מחבקים את כולכם היום כמו בכל יום במהלך השנה.
"לפני שבוע נפגשתי עם עידן רייכל ויונתן אברהם. התרגשתי לשמוע אותם מבצעים את השיר, ולשיר איתם את הכאב של כל מי שאיבד קרוב. אני רוצה בערב הזה להקדיש אותו למשפחות, למפקדים, לחברים ולחברות מכל חלקי החברה הישראלית. להקדיש אותו לנו, שנשארים עם הזיכרונות, נשארים יחד כחברה חזקה ומלוכדת, ומשלמים יחד ובכאב את מחיר התקומה וביטחון ישראל".
בנאומיהם בטקסים השנה התמקדו הנשיא יצחק הרצוג וראש הממשלה נפתלי בנט בצורך בשמירה על אחדות. הרצוג סיפר על שלושה לוחמים בשם אהוד, שנקרא על שם אהוד שחר שנפל בקרב ב-1955, ובהמשך נהרגו גם הם. לדברי הרצוג, בבתי העלמין הוויכוחים הפוליטיים שוקטים. בנט סיפר על הנופלים שהכיר, ואמר כי לא ראה בהם "מתנחל", "תימני" או "אשכנזי" - אלא לוחמים ואחים. לוי, אגב, הדגיש בנאום אחר בצהריים כי המחבלים "לא מבחינים בהבדלים בינינו".