שעות אחרי שהבוקר (יום שני) הוארך בארבעה ימים מעצרו של החשוד (19) בדריסת דסטאו ביסט (74) ברמלה בחודש מאי השנה, הבהירה המשטרה כי הסעיפים המיוחסים לו הם קשירת קשר לביצוע פשע ורצח. שופטת בית משפט השלום בראשון לציון טל ענר קיבלה את בקשת המשטרה להאריך את מעצרו לאחר שהוצגה בפניה ראיה פיזית מליל האירוע וקבעה כי קיים חשד סביר לביצוע העבירות. המקרה נחשף ב-ynet לאחר שהמשטרה הסתירה אותו ולא מסרה עליו פרטים לציבור.
בתחילת החודש נקלעה החקירה למבוי סתום, לאחר שהמשטרה לא הצליחה לקשר למעשה נער בן 16 תושב העיר שנחשד במעורבות בדריסה מכוונת של ביסט עם אופניים חשמליים סמוך לקניון מקומי. בתחילה ייחסה המשטרה לנער חשד לעבירות פגע וברח, אולם לאחר מכן החמירה את החשד נגדו עד כדי רצח. ואולם, בסופו של דבר החליטה המשטרה לשחרר את הנער בגלל חוסר ראיות ולהסיר מעליו את החשדות הכבדים.
במשפחתו של ביסט, עם זאת, סברו כל העת כי יקירם נרצח. בתגובה למעצר החשוד הנוכחי אמרו במשפחה כי "לאורך כל הדרך פעלנו בשום שכל תוך סיוע למשטרה לעשות את עבודתה כראוי. אנחנו תקווה שהפעם החשוד שנעצר ייחקר על ידי כל הגורמים וימצו איתו את החקירה והדין עד תום - אנחנו נהיה שם כדי לוודא שזה קורה".
ביסט, פנסיונר של חברת "קוקה קולה", היה בדרכו ללוות קרובי משפחה לתחנת האוטובוס ליד קניון רמלה, כשנפגע על ידי שני רוכבי אופניים חשמליים שהגיחו במהירות לכיוון התחנה, ונמלטו מהמקום. הוא נשאר דקות ארוכות על המדרכה עד שפונה לבית החולים אסף הרופא בצריפין, שם נשאר מורדם ומונשם עד שמת ב-16 ביוני.
במשך יותר משבוע אחרי התאונה, במשטרה לא ידעו להגיד למשפחה מי חוקר את האירוע, שהטיפול בו הועבר מהתחנה ברמלה לבוחני התנועה ואז בחזרה למשטרת רמלה. לאורך פרק הזמן הזה המשטרה גם לא בדקה את מצלמות האבטחה מהאזור. לאחר מכן, לפרק זמן קצר, עורב שב"כ בחקירה, בעקבות חשד שמדובר באירוע על רקע לאומני.
עו"ד חיים בלייכר מארגון "חוננו", המייצג את המשפחה, מסר כי "האירוע הינו רצח מכוון נגד יהודי והפקרת הקורבן להתבוסס בדמו. אנו מודים למשטרה על מעצר החשוד, אם כי באיחור רב, ומקווים שהפעם הצליחה המשטרה להניח ידה על מבצע הרצח והוא יועמד במהרה לדין".
עו"ד בלייכר מחה על הודעת המשטרה: "יש להצטער על הודעת דוברות המשטרה אשר השתמשה במינוח 'תאונת דרכים', למרות שהחשוד נעצר בחשד לרצח. אנו מבקשים מכל גורמי החוק להתייחס לאירוע הרצח במלוא חומרתו עם כל המשמעיות הנלוות ולחדול מכיבוס המילים. הגיע הזמן ללמוד ממחדלי ניהול החקירה בתחילת הדרך ולתת יחס נכון לאירועי האלימות המתרחשים נגד יהודים, מתוך הבנה שגם נושאי תעודות כחולות יכולים להיות טרוריסטים ולפעול יחד עם אויבנו בניסיון לפגע באזרחי ישראל היהודים".
חוקרי המשטרה לא הגיעו לאסוף את הסרטונים
ביסט שכב דקות ארוכות על המדרכה בטרם פונה לבית החולים. שוטרים שהגיעו למקום גבו עדויות ראשונות, אבל כאן פחות או יותר הסתיימה העבודה של המשטרה. בתו סיפרה לאחר היוודע המקרה שאותו בחרה המשטרה בשלב ראשון לא לפרסם כי "יום למחרת הגענו לעדות במשטרת רמלה, יחד עם עדי ראייה. חיכינו שעות עד שגבו מאיתנו את העדות. אחרי זה אמרו לנו שמעבירים את התיק לבוחני התנועה כי זאת תאונה. כשבדקנו אצל הבוחנים אמרו לנו שמחזירים לרמלה".
בעוד יקירם נלחם על חייו במחלקה לטיפול נמרץ, מצאו את עצמם בני המשפחה מנהלים חקירה עצמאית. הם הלכו ברחובות בחיפוש אחר מצלמות אפשריות, ובכיוון מסלול הבריחה של רוכבי האופניים. הם גילו כי בקניון ברמלה מכוונת מצלמה לתחנת האוטובוס, אבל נדהמו לשמוע שחוקרי המשטרה כלל לא הגיעו לאסוף את הסרטונים. במשפחה ביקשו מהנהלת הקניון לשמור את צילומי האבטחה.עו"ד בן מעוז, שמלווה את משפחת ביסט, אמר כי "חקירות ומעצרים לא מספקים ולא מרצים אותי. מצפה לראות תוצאות. עד שלא יובא האשם במותו של ביסט לדין באשמת רצח, מבחינתי המשטרה כשלה בתפקידה".