שר הביטחון לשעבר יואב גלנט ימריא ביום ראשון הקרוב לביקור בוושינגטון לשיחות עם בכירים בבית הלבן ובמחלקת המדינה של ארה"ב. מדובר בנסיעה הראשונה של גלנט מאז שבית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג הוציא נגדו צו מעצר - ולאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו אסר עליו לבקר בארה"ב לפני פיטוריו.
בתחילת אוקטובר היה אמור גלנט להמריא לביקור בזק בוושינגטון, שמטרתו העיקרית הייתה להדק את התיאום בין ישראל לארה"ב, בצל ההיערכות לתגובה ישראלית על מתקפת הטילים הבליסטיים מאיראן. נתניהו הציב אז שני תנאים לטיסתו של גלנט, לפני אישור שלה. אחד מהם הוא שיחה שיקיים נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן עם רה"מ. בפנטגון הודיעו לאחר מכן כי ישראל עדכנה אותם על דחיית הגעתו של גלנט. "אנחנו מצפים שיגיע במועד מאוחר יותר", אמרו.
כחודש לאחר מכן הודיע נתניהו לגלנט על סיום כהונתו. ישראל כ"ץ החליף אותו בתפקידו כשר הביטחון, וגלנט כתב בתגובה לפיטוריו - בפעם השנייה - כי "ביטחון מדינת ישראל היה - ותמיד יישאר - משימת חיי". בארה"ב התייחסו גם לפיטורי גלנט, ודובר הפנטגון פטריק ריידר כינה אותו "שותף מהימן". דובר מטעם המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן, הוסיף כי "השר גלנט היה שותף חשוב בכל הקשור להגנת ישראל".
באשר לצו המעצר נגדו, נזכיר, בבית הלבן הבהירו כי ארה"ב "דוחה את ההחלטה מן היסוד". דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן ג'ון קירבי הוסיף כי ארצות הברית "עדיין מודאגת מאוד מהמהירות של התובע לבקש צווי מעצר, ומהטעויות המטרידות בתהליך שהובילו להחלטה זו". לדבריו, "לארצות הברית היה ברור של-ICC אין סמכות שיפוט בעניין זה. בתיאום עם שותפים, כולל ישראל, אנו דנים על הצעדים הבאים".
נציין בנוסף כי ארה"ב אינה חברה בבית הדין ולא חתומה על אמנת רומא, שעל פי פועל בית הדין, כך שלארה"ב לגלנט אין בעיה לטוס. עם זאת, יתכנו קשיים בנוגע לנתיב הטיסה לשם.