השגרירים שמינה ראש הממשלה יאיר לפיד בדרך לחזור לארץ? לאחר המהפך בבחירות, אחת השאלות הפתוחות היא מה יהיה גורל המינויים הפוליטיים של לפיד תחת ממשלת הימין החדשה שתקום, ואם נראה את אותם שגרירים מתפטרים וחוזרים לארץ.
לראש הממשלה לפיד יש שמונה מינויים פוליטיים בשירות החוץ: מייק הרצוג, שמשמש כשגריר ישראל בארה"ב מאז אוקטובר 2021, ולמעשה מונה על ידי נפתלי בנט בהסכמת לפיד. אמיר חייק, שמכהן כשגריר ישראל באבו דאבי, החל את תפקידו באוקטובר 2021. שרת הבריאות לשעבר מטעם יש עתיד, יעל גרמן, משמשת כשגרירת ישראל בצרפת מאז אוקטובר 2021. שגריר ישראל באו"ם לשעבר רון פרושאור משמש כשגריר ישראל בגרמניה מאז אוגוסט 2022.
חבר הכנסת לשעבר מ"הליכוד" ו"כחול לבן" אללי אדמסו משמש מאז ינואר 2021 כשגריר ישראל באתיופיה. חבר הכנסת לשעבר שמעון סולומון מ"יש עתיד" משמש מאז ינואר 2022 כשגריר ישראל באנגולה. אסף זמיר, שר לשעבר מ"כחול לבן" ואחד מגדולי מבקריו של נתניהו, משמש כקונסול הכללי של ישראל בניו יורק מאז אוקטובר 2021, ורונן הופמן, חבר כנסת לשעבר מ"יש עתיד" מכהן כיום כשגריר ישראל בקנדה מאז אוקטובר 2021.
לכל אחד מהמינויים הפוליטיים יש חוזה לשנתיים, אך בדרך כלל כהונתם נמשכת שלוש שנים. לפי הערכות במערכת הפוליטית, זמיר וגרמן ישובו לארץ לאחר הקמת ממשלת הימין. השניים עצמם טרם הגיבו.
זמיר, שהחוזה שלו הוא לשלוש שנים, עשוי לבקש לחזור לארץ גם כדי להיערך לקרב על ראשות עיריית תל אביב בבחירות שייערכו ב-31 באוקטובר 2023. ככלל, שיחות עם שגרירים פוליטיים העלו כי הם ממתינים לראות להיכן הולכים הדברים: מה יהיה הרכב הממשלה, מי יהיה שר החוץ ומה תהיה מדיניות הממשלה.
לפי הערכות, נתניהו לא יחזיר לארץ את השגריר בוושינגטון הרצוג, משני טעמים: הוא מעריך אותו מאוד, והוא גם לא ירצה להרגיז את אחיו - נשיא המדינה יצחק הרצוג. נתניהו כנראה גם לא יבקש להחזיר את רון פרושאור, שנחשב לדיפלומט מקצועי ומוערך, וגם ל"איש הנכון בזמן הנכון" בגרמניה, שכן אין עוד דיפלומטים יודעי גרמנית ברמה שלו.
עם זאת, בדרך כלל ממשלות חדשות אינן ממהרות להדיח שגרירים פוליטיים של ממשלות קודמות, כך שהם לא חייבים להתפטר ויכולים להישאר עד גמר החוזה שלהם. בנט ולפיד לא החזירו לארץ את שגרירת ישראל בבריטניה ציפי חוטובלי, ואת שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן – שניהם ח"כים לשעבר מהליכוד ומינויים פוליטיים של נתניהו.
חוטובלי החלה את תפקידה בספטמבר 2020 ואמורה לסיים בספטמבר 2023, בעוד שארדן החל את תפקידו באוגוסט 2020 ואמור לסיים גם הוא בקיץ 2023 - אך לפי ההערכות נתניהו יאריך את הכהונה של שניהם. ארדן נחשב שגריר מצליח שרק לאחרונה מונה לסגן נשיא העצרת הכללית. לממשלה החדשה צפויים אתגרים קשים באו"ם ויש להעריך שנתניהו ירצה שגריר לוחמני ומנוסה שם.