"קורבן האמת, נושאת הגרסה הפלסטינית": כך ספדו ברשתות החברתיות לכתבת אל-ג'זירה שירין אבו עאקלה (51), שנהרגה אתמול (רביעי) בג'נין, לאחר שנפגעה בראשה מקליע במהלך חילופי אש בין כוח צה"ל לבין חמושים פלסטינים. שעות ספורות לאחר שהגיעו הידיעות הראשונות על מותה, בערים הפלסטיניות התקיימו צעדות שבמהלכן נשמעו גינויים על "חיסולה", כדבריהם, בידי כוחות צה"ל, וברשתות הערביות כבר החלו העניקו לאבו עאקלה מקום של כבוד, כסמל של מאבק פלסטיני.
גם אמש, הכתבות על מותה של אבו עאקלה מופיעות בכותרות הראשיות של רוב אתרי החדשות המובילים בעולם הערבי - שבדרך כלל לא מצטיין בשמירה על ערכים כמו עיתונות חופשית.
בכותרת הראשית של רשת אל-ג'זירה נכתב כי "בכדור קטלני וישירות לראש, ישראל רצחה את שירין אבו עאקלה ולאחר מכן פרצה לביתה". בנוסף, בערוץ נערכו לאורך כל היום שידורים מיוחדים שעסקו בתקרית, שסבבו כולם סביב הטענה כי ישראל אחראית למותה של העיתונאית - טענה שלפי שעה גם הפתולוג הפלסטיני שניתח את גופתה קבע שלא ניתן לאשר או להפריך.
הידיעות על מותה של אבו עאקלה הובלטו גם בכלי תקשורת קטאריים נוספים, שעסקו גם הם בהאשמת ישראל, ומשרד החוץ הקטארי גינה בחריפות את התקרית וקרא להעמיד לדין את האשמים. מלבד הפלסטינים והקטארים, גינויים נשמעו גם בשאר העולם הערבי, בצורת הודעות רשמיות של משרדי החוץ השונים ומפי אנשי תקשורת בולטים. גם מלכת ירדן, ראניה, הספידה את אבו עאקלה בציון בחשבון הטוויטר. בנוסף, תמונתה של אבו עאקלה הוקרנה על מגדלי לוסייל בדוחה שבקטאר, לצד הדגל הפלסטיני.
גורמים פלסטיניים ניצלו את התקרית באופן ציני, ולאורך היממה האחרונה הפיצו מסרים רבים גם בשפה האנגלית במטרה להביך את ישראל בדעת הקהל העולמית. בין היתר השוו בין התקרית לבין פרשת מוחמד א-דורה, הילד בן ה-12 שנטען כי נהרג מאש צה"ל במהלך האינתיפאדה השנייה. הפרשה הפכה לאחד מסמליה של האינתיפאדה, ורדפה את ישראל לאורך שנים במאבק ההסברתי - כשירושלים מציגה שוב ושוב ראיות התומכות בכך שא-דורה נהרג דווקא מאש חמושים פלסטינים.
כמה תינוקות שנולדו במהלך היממה האחרונה כבר זכו להיקרא "שירין" על שמה של העיתונאית המנוחה, וברשתות הערביות פורסמו קריקטורות רבות שמאדירות את פועלה וכן מביעות מחאה וביקורת על מה שנתפס בקרב העולם הערבי כחיסול בדם קר שביצעה ישראל. היבט נוסף שהופיע בקריקטורות השונות הוא הניסיון לכאורה להשתיק את קול המחאה הפלסטיני, ובכך להסתיר את "פשעי הכיבוש". ברצועת עזה הספידו את אבו עאקלה בכתובת חול על חוף הים.
באחת הקריקטורות ניתן לראות רובה צה"לי יורה לעבר אבו עאקלה, שמחבקת מיקרופון שממנו יוצא הכיתוב "הייתה עמכם וגם תישאר, שירין אבו עאקלה", כפרפרזה לנוסח הסיום של כתבותיה באל-ג׳זירה. בקריקטורה אחרת נראה גם מיקרופון של אל-ג׳זירה מוטל על הקרקע ומדמם, ובאחת נוספת נראים מיקרופון וקסדה מדממים בעקבות ירי של רובה עם מגן דוד.
אבו עאקלה הצטרפה לאל-ג'זירה בשנת 1997, כשנה לאחר תחילת שידוריו, ובעקבות יותר מ-20 שנות פעילות הפכה לאחת הדמויות הוותיקות ביותר בערוץ, ופניה מוכרים בכמעט בכל בית בעולם הערבי.
פורסם לראשונה: 22:20, 11.05.22