אחרי שבילתה לילה במעצר, יזמית הנדל"ן ענבל אור הגיעה היום (רביעי) לבית משפט השלום בתל אביב לדיון נוסף בעניינה. במהלך הדיון אור התפרעה פעם נוספת, סירבה לייצוג על-ידי עורך דין, ותקפה את השופטת בכינוי "גברת עמלק". "את לא מחליטה - אני מחליטה", הצהירה.
אור נעצרה אתמול לאחר ש"נעלמה" ולא הגיע לדיון בבית המשפט. היא אותרה על-ידי המשטרה כמה שעות לאחר מכן והובאה לדיון, שם הצהירה כי "השם שלי הוא ישראל אור טהורי, אני שכינה קדושה שהגיעה להוציא את עם ישראל לגאולה". במהלך הדיון אור התפרצה לדברים בצעקות, והשופטת המליצה לה לעבור תסקיר ובדיקה פסיכיאטרית ראשונית. אור השיבה כי "אני השפויה היחידה, אני השכינה", אך ציינה כי הוא מוכנה לייצוג על-ידי סנגור וכן לעבור תסקיר מבחן.
בפתח הדיון היום היא מלמלה ש"לא קוראים לי ענבל". במקביל, חברים ותומכים של אור שהגיעו לבית המשפט הפריעו לדיון וניסו להעביר לה מסרים. ״תבדקו מה התאגידים עושים לנו האנשים הקטנים. בואו לבית שלנו, נראה אתכם", אמרו. לדיון הגיע בא כוחה של אור מהסנגוריה הציבורית, עורך הדין יוסי סקה, אך למרות דבריה אתמול, היא המשיכה להתעקש על סירובה לייצוג על-ידי עורך דין, ואמרה: ״אני לא מיוצגת, אני מייצגת את עצמי ואין מה להמתין לדברי הסנגור. אני הסנגורית. אתם גם ככה מתכתבים ביניכם השופטת והפרקליטות, אז מה זה משנה״.
עורך הדין סקה אמר לשופטת כי ״אני לא יכול לכפות עליה ייצוג. היא מסרבת לשיתוף פעולה. אני מבקש לשמוע את הנאשמת, או לקבל החלטה בנידון״. השופטת, דנה אמיר, ביקשה מאור ש"תשקול שוב את עניין עורך הדין. אתן לך את זכות הדיבור, אך זה לא יהיה במקום הדברים המשפטיים של עו"ד סקה״. בשלב זה השופטת הנחתה להפסיק את הדיון ל-5 דקות, על מנת שעורך הדין ישכנע את אור שתסכים לייצוג, אך היא עמדה בסירובה גם לאחר מכן.
אור אמרה: ״אני אעשה הכל לשם שמיים, לייחוד השם יתברך. שמע ישראל אדוני אלוהינו אדוני אחד. יש פה ניסיון תחבולה של עמלקים ואני מבקשת מעורך הדין שלי לקום וללכת". היא הורתה לעו"ד סקה: "תעזוב את האולם עכשיו מיד. אני מדברת בשם הקדוש ברוך הוא", ואמרה לשופטת: "את לא מחליטה, אני מחליטה״.
אור הוצאה מהדיון לאחר שהמשיכה להתפרע. השופטת אמרה כי ״אני מקבלת את זה שענבל אור מבקשת לייצג את עצמה. בשים לב לכך שחובת הייצוג מבוססת על עקרונות של צדק והגנה על זכויות יסוד העצור, ובהינתן לנסיבות במקרה זה, אינני מוצאת לשחרר את הסנגוריה הציבורית לעת הזאת. אני מפצירה בנאשמת לשתף פעולה עם הסנגור שמונה לה, ותינתן לה הזדמנות להוסיף על דבריו״. השופטת אמיר התייחסה לבקשת הפרקליטות לעצור אותה עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה, ואמרה כי הדבר יהווה "פגיעה בחירותה, לצד השלכות קשות שיכולות לנבוע בעקבות זה".
בפרקליטות אמרו כי ״לאורך ניהול ההליך התנהלות הנאשמת לא הייתה עקבית. היא לא התייצבה לדיונים, אבל בחלקם לפעמים התייצבה ושיתפה פעולה. בית המשפט בחן כל מקרה לגופו, והיא לעיתים הובאה בצווי הבאה לדיונים חשובים. במשך כמה שנים הדברים נשקלו בכל נקודת זמן והתקבלה החלטה שמאזנת בין זכויותיה לבין תכלית ניהול המשפט באופן תקין".
עם זאת, הודגש כי "עתה חזקת החפות לא עומדת לה, בגלל הכרעת הדין. בעת מתן הכרעת הדין הנאשמת ביקשה להמשיך ולנהל את הכרעת הדין בהעדרה. התנהלות הנאשמת מאז הכרעת הדין חיזקה את החשש של הימלטות כבר למועד הכרעת הדין, אחרי שאת הזימון שנמסר לה על-ידי חוקר היא השליכה לרצפה. לכן אנחנו מבקשים לעצור אותה עד תום ההליכים, כי אנחנו ערוכים לכל התהליכים הבאים והטיעונים לעונש״.
השופטת אמרה כי ״אתמול עלתה כאפשרות מטעם הסנגורים בקשר לבדיקה פסיכיאטרית. הנאשמת הביעה התנגדות. לשם הזהירות בלבד, בהינתן שאנחנו בהליך של מעצר ובנסיבות שנוצרו, אני בהחלט שוקלת לשלוח אותה לבדיקה ראשונית, שיחה עם פסיכיאטר כדי לקבל חוות דעת ראשונית ומכאן נדע לאן ממשיכים. זו תהיה בדיקת כשירות דיונית להיום. לאור העובדה שאתם מבקשים לעצור אותה עד תום ההליכים והעתירה שאתם מתכוונים להגיש, לשם הזהירות, בנסיבות שנוצרו לא יקרה שום דבר אם תערך בדיקה ראשונית״.
אור תקפה בתגובה: "אני לא אלך לבדיקה. הכנסת לי כבר חומר לגוף כדי לנסות להרוג אותי, אבל אני לא אמות לעולם כי אני המלכה. את גברת עמלק״. השופטת הוציאה את אור מהדיון פעם נוספת, הורתה על בדיקה פסיכיאטרית ראשונית שתבחן את כשירותה הדיונית, וקבע דיון נוסף שיתקיים מחר.
כתב האישום נגד אור הוגש ב-2019, ולפיו היא מואשמת בהעלמות של עשרות מיליוני שקלים, וכן בגין ביצוע עבירות על חוק המע"מ, פקודת מס הכנסה, עבירות מרמה בנסיבות מחמירות כלפי לקוחות וכלפי מנהל סניף בנק, וכן עבירות על חוק הגנת הצרכן. על-פי האישום, הסכום שהועלם ירד מ-150 מיליון שקלים ל-81 מיליון שקלים לאחר השימוע. גזר דינה צפוי להיות בין שמונה ל-12 שנים בכלא.