נשיא דרום קוריאה יון סוק-יאול הכריז על שבוע אבל בארצו, בעקבות האסון בחגיגות ליל כל הקדושים בסיאול. 153 בני אדם נמחצו למוות בתוך ההמון ועוד עשרות נפצעו, חלקם באורח קשה. יון הביע את תנחומיו בפני משפחות ההרוגים – רובם בני נוער או צעירים בשנות ה-20 לחייהם. "מדובר בטרגדיה ובאסון שלא היה צריך לקרות אמש, בלב סיאול".
חגיגות ההאלווין בדרום קוריאה – שיותר מרבע מאזרחיה הם נוצרים – היו הראשונות מאז 2020 שנערכו כמעט ללא הגבלות קורונה. לרובע איטוון בסיאול – שגדוש במקומות בילוי לצעירים – הגיעו אתמול עשרות אלפי אנשים.
המשטרה העריכה שמספר המבלים שחגגו ברחובות איטוון, באזור שבו יש סמטאות ורחובות צרים, הגיע ל-100,000. שר הפנים, לי סאנג-מין, אמר כי המשטרה לא ציפתה שמספר החוגגים יהיה גדול כל כך. המשטרה תכננה לשלוח לאזור רק כ-200 שוטרים, בשעה שכוחות נוספים נשלחו להפגנה באזור אחר בעיר.
באזור השעה 22:20, מסיבה לא ברורה, נהרו ההמונים לסמטה תלולה באיטוון. גורמים קוריאנים ציינו כי ייתכן שהסיבה לנהירה לסמטה היא שמועה שהתפשטה בקהל על ידוען קוריאני שנמצא בפאב סמוך.
מון ג'ו-יאנג, בן 21, סיפר שהיו סימנים לכאוס בסמטה עוד לפני האסון. להערכתו מספר האנשים שהצטופפו בסמטה היה גבוה פי 10 מהרגיל. כבאים ועדי ראייה סיפרו שהקהל המשיך להגיע לסמטה התלולה למרות שהיא כבר הייתה מלאה מפה לפה. הקהל שהיה מקדימה החל ליפול על האנשים שהיו מאחוריו.
לאור תנאי השטח והצפיפות האדירה, פעולות חילוץ הלכודים שנרמסו היו ממשוכות. אישה קוריאנית סיפרה שבתה חולצה אחרי יותר משעה שבה הייתה לכודה בתוך ההמון. שלושה חיילים אמריקנים שמשרתים בדרום קוריאה סיפרו ל-AFP כי הם היו בתוך ההמון, הצליחו לשרוד וסייעו לחלץ את הנפגעים. "כולם נפלו אחד על השני כמו דומינו", אמר אחד מהם. "כשעזבנו ראינו גופות בכל מקום".
המשפחות והחברים של הצעירים שבילו באזור, וטרם יצרו קשר, הגיעו למרכזים קהילתיים שאחרי האסון הפכו למרכזי סיוע לנעדרים וליקיריהם. משרד הפנים הקוריאני אמר כי עד כה זוהו לפחות 90% מהקורבנות. צ'וי סונג-באום, ראש תחנת הכיבוי המקומית, אמר כי בין ההרוגים יש 22 אזרחים זרים. לדבריו מספר הפצועים עומד על 82, בהם 19 פצועים קשה. הוא אמר כי רוב ההרוגים נמחצו בסמוך למועדון לילה, וכי בין ההרוגים הזרים יש אזרחים מסין, איראן, נורבגיה ואוזבקיסטן.
מנהיגים מרחבי העולם שלחו אמש הודעות תנחומים לדרום קוריאה. מדובר באסון הקטלני ביותר שידעה המדינה מאז אסון המעבורת ב-2014, אז נהרגו 304 בני אדם – רבים מהם תלמידי תיכון. טביעת המעבורת – והביקורת על התנהלות המדינה באסון – עוררו זעזוע בדרום קוריאה, וגרמו לרשויות לערוך בדק בית בנוגע לנהלי הבטיחות. כך צפוי לקרות גם הפעם. הנשיא יון אמר שממשלתו תחקור בצורה יסודית את האסון ותבצע את הצעדים הנדרשים כדי להבטיח שטרגדיה כזאת לא תחזור על עצמה בעתיד.