ראש המוסד דדי ברנע ייפגש היום (שישי) עם ראש ה-CIA ויליאם ברנס וראש ממשלת קטאר מוחמד א-ת'אני בפריז, כחלק מההתנעה המחודשת של המשא ומתן לשחרור חטופים. ככל הנראה לא יהיה נציג מצרי בפגישה.
הפגישה תיערך על-רקע הודעת דובר צה"ל על אודות המידע שהותר הבוקר לפרסם, ולפיו כוח משותף של צה"ל ושב"כ איתר במבצע לילי את גופותיהם של החטופים חנן יבלונקה, מישל ניסנבאום ואוריון הרננדס. בעקבות השבת גופות השלושה, מספר החטופים שנמצאים כעת בשבי חמאס עומד על 125.
מטה משפחות החטופים מסר: "חזרתם העצובה של מישל, חנן ואוריון היא שברון לב נוסף ל-125 משפחות החטופים, שחולקות את הכאב, הצער והדאגה הבלתי נגמרת. חזרתם לקבורה, מהווה סגירת מעגל חשובה לבני המשפחה, ויש לפעול להשבתם של כל החללים לישראל".
עוד אמרו במטה: "חילוץ גופותיהם הוא תזכורת אילמת אך נחרצת, שמדינת ישראל מחויבת להוציא כבר היום את צוותי המשא ומתן בדרישה ברורה להבאת עסקה שתחזיר את כל החטופים הביתה במהרה: החיים לשיקום והנרצחים לקבורה".
קבינט ניהול המלחמה החליט אמש להרחיב את המנדט של צוות המשא ומתן לעסקת חטופים. בחדר הייתה כמעט תמימות דעים. הדרג הצבאי שכלל את הרמטכ"ל ואנשיו, שר הביטחון יואב גלנט, השרים בני גנץ, גדי איזנקוט ורון דרמר ויו"ר ש"ס אריה דרעי – כולם סברו שיש "לשחרר את החבל" לצוות ניהול המשא ומתן, כדי שינסה להביא לפריצת דרך.
גורמים שמעורים בפרטי הדיון אמרו שצוות המשא ומתן קיבל את ארגז הכלים שאותו הם צריכים, וניתן להם מרחב פעולה - אבל בכל מקרה המנדט שניתן לצוות לא הורחב כפי שהצוות ביקש. ההצעה של ניצן אלון הייתה שצריך להתכתב עם הדרישות של החמאס, שאיתו אמורים לנהל משא ומתן.
הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, אמר בדיון בקבינט המלחמה כי עסקת חטופים בעת הזאת היא לא רק הדבר הנכון מבחינה צבאית, מוסרית וערכית – אלא זה גם הדבר הנכון מבחינה אסטרטגית. לפי הרמטכ"ל, לטווח הקצר עסקה מארגנת את הזירות לטובתנו – ולכן יש צורך דחוף לנסות להגיע אליה. הכוונה היא שהפוגה בעזה תביא לרגיעה מיידית גם בצפון, ולאפשרות להגעה להסדרה עם חיזבאללה.
לדברי גורמים שמעורים בפרטי הדיון, ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לחדר עם עמדה נחושה ולפיה אין להרחיב את המנדט - אך משראה שמולו כמעט תמימות דעים מקצה לקצה, הוא "נגרר לשם". הגורמים טוענים כי שידור סרטון חטיפת התצפיתניות גרם לריכוך בהתנגדות של נתניהו לחידוש המגעים לעסקה.
מה שעומד מאחורי הצעת ניצן אלון הוא הצורך להכניס את האנשים לחדר ולקיים שיחות קירבה שלא התקיימו באמת זה כמה שבועות. נקודה נוספת שעלתה היא הצורך לשוב ולדבר עם הקטארים ולא רק עם המצרים – מתוך ההבנה שצריכים כאן את שתי המתווכות, ועל רקע הדיווח ב-CNN על ההצעה השונה שהמצרים העבירו לחמאס, מה שהוביל לפיצוץ השיחות בסבב האחרון.