ראש העיר פתח תקווה רמי גרינברג הוא החשוד שנעצר הבוקר בלשכתו (יום ד') בחשד לשוחד ועבירות שחיתות נוספות. כך הותר לפרסום עם הארכת מעצרו בשישה ימים בבית משפט השלום בראשון לציון.
יחד עם גרינברג נעצרו גם מנכ"ל העירייה יניב בניטה ואנשי העסקים משה סעדון ורון עומייסי. הארבעה נעצרו על ידי חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433. הם חשודים בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, הלבנת הון ועבירות על פי פקודת מס הכנסה וחוק מס ערך מוסף.
חקירת המשטרה החלה בעקבות חשד כי במהלך מערכת הבחירות לרשויות המקומיות בשנת 2018, בעלי עניין העבירו כספים בסך מאות אלפי שקלים לקמפיין הבחירות של גרינברג, שהיה אז מועמד לראשות העיר - ובתמורה לכך, הבטיח להם האחרון שיפעל לקידום ענייניהם הכלכליים לאחר היבחרו.
החקירה התנהלה בשיתוף יחידת יהלום של רשות המסים ומלווה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. "מדובר בחקירה סמויה שהחלה לפני מספר רב של חודשים ועברה לשלב הגלוי", אמר נציג המשטרה בדיון והוסיף כי חומר החקירה מבס תשתית ראייתית שמקימה חשד סביר לקיומן של העבירות המיוחסות לחשודים.
במשטרה ציינו כי גרינברג נעצר בגלל אינדיקציות לשיבוש חקירה, וככל הנראה החוקרים מחזיקים בהקלטות של שתי שיחות טלפון שבהן הוא עשה זאת לכאורה. סנגורו של ראש העיר, עו"ד עופר ברטל, מחה על המעצר ביום הפריימריז במפלגתו של גרינברג, הליכוד, ואמר כי "מדובר באדם שהיה קצין משטרה ותובע, לוחם בצה"ל. הדבר האחרון שהוא יעשה זה לשבש חקירה".
השופט גיל גבאי אמר כי המעצר נעשה עם צו מבית המשפט, לאחר ששופט בחן את חומר החקירה ואת חומרי החקירה הקודמת והורה לעצור את ראש העיר. על התלונה בעניין המועד של המעצר אמר השופט כי "המעצר אמור היה להתרחש לפני כמה ימים, ובשל המצב הביטחוני זה נדחה להיום".
השופט ציין כי "קיימת עילת מעצר בשל חשש משיבוש החקירה, ויש 79 פעולות חקירה שהמשטרה מבקשת לבצע. איני מתעלם מהרקע של החשוד אך אין מנוס מהארכת מעצרו".
הסנגור ברטל מסר לאחר מכן כי "מסע הבחירות של ראש העירייה התנהל על פי חוק. דוח מפורט הוגש על כל הוצאה והכנסה למבקר המדינה ואושר על ידו. ראש העירייה עושה לילות כימים ומנסה להיות שליח ציבור נאמן לתושבי פתח תקווה. קשה מאד להיות שליח ציבור בארץ הקודש וקשה ומסוכן שבעתיים להיות שליח כזה שמקפיד בקלה כחמורה. ראש העירייה עונה לכל השאלות שנשאל וימשיך לשתף פעולה עם המשטרה עד לתום החקירה. הוא מבקש מכל תושבי העיר שלא למהר לשפוט אותו ולהמתין בסבלנות לתום החקירה".
הסנגור אבי עמירם, שייצג את איש העסקים סעדון, טען בבית המשפט כי הקשר בין הלקוח שלו לבין גרינברג ראש העיר היה "חוקי למהדרין", גובש בכתב על ידי עו"ד ואף הועבר למבקר המדינה. "מעבר לך כל שאר החשדות הם להד"ם", אמר.
עורך הדין ניר דוד, שמיצג את עומייסי, הוסיף כי "ההוכחה הניצחת שאין כנגד מרשי כל ראיה היא העובדה שבמשך שלוש שעות ניסו החוקרים לגייס אותו כעד מדינה. בכל מקרה, אני מתחייב כי בדיון הבא מרשי ישוחרר לביתו בלא כל הגבלה".
גרינברג נחקר לפני כחודש במשרדי יאח"ה במסגרת פרשה אחרת, בחשד לעבירות של מרמה והפרת אמונים, סחיטה באיומים, שימוש לרעה בכוח המשרה, מתן שוחד וקשירת קשר לביצוע פשע. בנוסף, נחקרו שלושה ממקורביו. החקירה כללה גם עימותים בין החשודים. בתום חקירתו הורחק גרינברג ליומיים מהעירייה, ונאסר על המעורבים להיפגש זה עם זה.
החקירה נפתחה לפני כשנה, בעקבות תלונה ולפיה ראש העיר דרש לפטר או להרחיק ממקומות עבודה שפועלים מול העירייה את מתנגדיו או את בני משפחתם. לפי החשד, הוא איים על המוסדות שקיבלו תקציב מהעירייה כי ישלול את התקציב אם לא יפטרו את מתנגדיו - ואף הציב זאת כתנאי להעברת תקציבים למוסדות שמעסיקים אותם ומתוקצבים על ידי הרשות שבראשה הוא עומד.