נשיאות הכנסת אישרה היום (שני) את ההצעה הדחופה לסדר היום של ארבעה חברי כנסת מארבע סיעות שונות בקואליציה, לקיים דיון במליאת הכנסת נגד היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. את הבקשה לדיון הגישו ח"כ אביחי בוארון (הליכוד), ח"כ אוהד טל (הציונות הדתית), ח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית) וח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה).
הדיון, שצפוי להתקיים כבר ביום רביעי הקרוב, תחת הכותרת "חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה ליועצת המשפטית לממשלה, שמונעים שיתוף פעולה יעיל". לפני פחות משבוע אישר שר התקשורת שלמה קרעי אישר כי הוא "עובד באופן פעיל" לקידום הדחתה, וכי "שרים כבר חתמו על מכתב לקיים דיון בממשלה ולהתחיל בתהליך". לדבריו, בהרב-מיארה "פועלת באופן פוליטי ופוגעת ביכולת הממשלה לממש את מדיניותה".
1 צפייה בגלריה
גלי בהרב מיארה ובנימין נתניהו
גלי בהרב מיארה ובנימין נתניהו
"לא שולל את פיטוריה". היועמ"שית ונתניהו.
(צילום: יואב דודקביץ', אלעד גרשגורן )
לפני כשבועיים בכיר בממשלה אמר ל-ynet כי ראש הממשלה בנימין נתניהו "קיבל ביטחון וכבר לא שולל את פיטורי היועמ"שית". עד כה, נרשמו לא מעט עימותים בין השרים לבין בהרב-מיארה, והקולות לפטרה נשמעים מאז הקמת הממשלה, בעיקר מהאגף הניצי בליכוד ובמפלגות עוצמה יהודית והציונות הדתית.
גורם בכיר נוסף אישר כי "משהו אצל נתניהו השתנה", וכי הוא שוקל ברצינות את פיטוריה. לטענת גורמים המעורים במתרחש, "נתניהו מרגיש חזק יותר גם בשל ההישגים שנרשמו במערכה הצבאית, אבל בעיקר בזכות חילופי הממשל בארצות הברית ובזכות העובדה שפיטורי שר הביטחון יואב גלנט עברו בשקט יחסי".
בתוך הקריאות לפטרה מצד השרים, גורמים בסביבת נתניהו אמרו כי סיבות נוספות לקידום המהלך הוא עמדתה של בהרב-מיארה בנושא חוק ההשתמטות מגיוס של החרדים, שמעורר הרבה מתחים בתוך הממשלה. מרכיב נוסף לדבריהם הוא עמדתה המשפטית בנושא כהונתו של איתמר בן גביר בתפקיד השר לביטחון לאומי, על כך שהוא מפר את צו בג"ץ האוסר עליו להתערב במנויים והחלטות מבצעיות.