רמ"ט גולני, אל"מ במיל' יואב ירום, הודיע למפקד החטיבה אל"מ עדי גנון כי הוא מבקש לסיים את תפקידו בעקבות האירוע שבו נפל חוקר ארץ ישראל זאב (ז'אבו) ארליך וסמל גור קהתי. התחקיר טרם הושלם, אך הוא כתב כי "לאור הערכים עליהם חונכתי ולהם הטפתי, בהיותי 'נאה דורש נאה מקיים', אני מאמין שעליי לקחת אחריות פיקודית על האירוע".
"בעקבות האירוע הקשה, אני מבקש לסיים את התפקיד שביצעתי בשליחות ובאמונה כראש מטה חטיבת גולני", כתב אל"מ ירום. "זה 33 שנים אני משרת כלוחם וכמפקד בסדיר, בקבע ובמילואים, במהלכם נפצעתי ארבע פעמים בפעילות מבצעית. חינכתי תמיד את פקודיי לדבקות במשימה, לחתירה למגע וללקיחת אחריות פיקודית.
מאז 7 באוקטובר, ובמשך 416 ימים, אני משרת בשירות מילואים רציף, קשה ותובעני, כראש מטה חטיבת גולני. במהלך תקופה זו לחמתי בעזה ובלבנון ועשיתי כל שביכולתי כלוחם וכמפקד למען עמידתה של חטיבת גולני במשימות מערכת חרבות ברזל ומגן הצפון".
אל"מ ירום הדגיש: "תחקיר ובדיקת האירוע לא הסתיימו. בציבור מצטיירת תמונה רחוקה מהאופן בו התנהל האירוע בחזית. אני כמובן אשתף פעולה באופן מלא עם בדיקת ותחקיר האירוע. לאור הערכים עליהם חונכתי ולהם הטפתי, בהיותי 'נאה דורש נאה מקיים', אני מאמין שעליי לקחת אחריות פיקודית על האירוע. לפיכך, אני מבקש לסיים את תפקידי כראש מטה החטיבה".
ביום חמישי, כיממה אחרי התקרית, הסביר אל"מ במיל' ירום בתצהיר שהגיש לאכ"א, את הסיבה שהובילה, לדבריו, להכנסת החוקר לשטח הלחימה בגזרה המרכזית של דרום לבנון. מהתצהיר עלה כי לפני כשבוע, סברו בגולני כי שטח המסגד והמבצר העתיק שצמוד לו טוהר ממחבלים, לאחר קרב קשה אחר באותו מקום, שבמהלכו נהרג בתחילת השבוע סמל אורי ניסנוביץ' ז"ל. עם זאת, בעקבות השלמות תחקור ותשאולים נוספים, בדומה לקרבות דומים שהיו בשנה האחרונה, עלה ספק בחטיבה בנוגע לכך.
בנוסף, צה"ל לא הפציץ בתום הקרב בסוף השבוע שעבר וגם לא הרס את המסגד ובעיקר לא את המבצר העתיק שצמוד לו. הסיבה: המעמד הרגיש של המסגד, ובעיקר של המבצר, שלפי גורמים בצה"ל הוכר כאתר לשימור ע"י האו"ם. לכן, לא התקבל אישור להרוס אותו כפי שצה"ל משמיד מבנים בהם הסתתרו מחבלים.
מאחר והמבצר היה בעל מספר קומות, מפלסים, חדרים והסתעפויות, אל"מ ירום יצר קשר עם ארליך, שאותו הכיר היטב מאחד מתפקידיו הקודמים כמח"ט שומרון. ארליך, ממקימי היישוב עפרה, נחשב לא רק למומחה להיסטוריית ארץ ישראל ואתריה העתיקים, אלא גם כאדם שתרם את ידיעתו לצה"ל במבצעים שונים שבהם הצטרף לכוחות, כמו בחיפושים אחר שלושת הנערים שנחטפו ונרצחו בגוש עציון ע"י מחבלי חמאס לפני כעשור.
"הזמנתי אותו לסייע להבין את המבצר הזה, משיקולים מבצעיים, כדי לוודא שאין שם מחבלים כפי שחשדנו", הסביר ירום בשבוע שעבר. "הוא אמר לי שמיפוי המבצר בשטח עצמו יאפשר זאת. הוא הגיע לנקודה קדמית ליד הגבול ולקחתי אותו בשיירה מאובטחת לתוך לבנון. כשהגיע אליי הוא היה עם מדי צבא, נעליים צבאיות אדומות, קסדה, שכפ"ץ קרמי צבאי ונשק אישי צבאי, ולכן סברתי שהוא כבר חויל בדרכו הנה".
סבו של סמל גור קהתי ז"ל, תת-אלוף במילואים אסף אגמון, שנשא הספד קשה בהלוויית נכדו ומתח ביקורת חריפה על הפיקוד הבכיר בצה"ל והדרג המדיני, סיפר ל-ynet ביום שישי כי גור מאוד מאוד העריך ואהב את המ"פ שלו, שנפצע באורח קשה בתקרית שבה נהרג. "כל המשפחה מאחלים ומייחלים להחלמה מלאה שלו. גור מאוד אהב אותו, ואנחנו מקווים שזה יגיע אליו ולמשפחה שלו כשיתאושש, אנחנו מחזקים אותם", אמר.
לדבריו, "ברגע שהודיעו לנו באמצע הלילה שגור נפל, לא עניין אותי ולא רציתי לדעת איך הוא נהרג, אם זו היתקלות מימין או משמאל. כי זה לא משנה כבר. אבל במדינת ישראל, כשאתה לא רוצה לדעת, זה לא אומר שלא תדע. מיד החלו להגיע כל מיני ידיעות. אנחנו יודעים על מה קרה מהתקשורת, ואתמול הגיע נציג החטיבה, סמג"ד במילואים. הוא לא היה שם, אבל מסר את מה שאמרו לו. התיאור שלו של התקרית הוא שהכוח שלהם היה במקום הכי מרוחק והכי קדמי בפעילות של צה"ל בלבנון. במסגרת זו עשו פעילות מבצעית במבצר של אתר ארכיאולוגי. בפעולת הטיהור הייתה היתקלות עם שני מחבלים. המ"פ מיד נפצע, וגור שהיה החובש של המחלקה רץ לטפל בו ונפגע".