לוחמת הטאקוונדו אבישג סמברג הדהימה אתמול (שבת) את ישראל לאחר שזכתה במדליית ארד כבר ביום התחרויות הראשון באולימפיאדת טוקיו. כתב ynet בחליפת קרב יצא לשמוע את התחושות בקרב המתאמנים במועדון הטאקוונדו בירושלים השייך למורה של המורה שלה, וכדי להבין את חשיבות ההישג בענף.
סמברג, בת 19 בלבד, הפכה למדליסטית האולימפית הצעירה בתולדות המדינה. זוהי המדליה העשירית לישראל בתולדות המשחקים האולימפיים, והראשונה אי פעם בטאקוונדו.
אבי כדורי, הגראנד מאסטר שזכה בעשרות אליפויות ברחבי העולם והמאמן הראשי במועדון הטאקוונדו בירושלים, בירך את סמברג ואת מאמנה יחיעם שרעבי: "הישג עצום ומדהים. כל הכבוד לה, הייתה מדהימה, גם יחיעם. כל הכבוד, עבודה מדהימה. לא סתם הגיעו לאן שהגיעו".
כדורי, בעל הדרגה הגבוהה ביותר בארץ בטאקוונדו, הסביר על שיטת הניקוד הייחודית: "על אגרוף מקבלים נקודה, בעיטה לבטן שתי נקודות, בעיטה לראש שלוש נקודות, בעיטה אחורית או מעגל סיבוב ארבע נקודות, ובעיטה מסובבת לראש חמש נקודות".
שני רסובסקי בת ה-16, אלופת ישראל במשקל עד 44 ק"ג, סיפרה שצפתה בשידור אתמול ואמרה כי היא מקווה לראות עצמה מתחרה גם כן באולימפיאדה. על השאלה האם היא מוכנה לפספס בילויים של בני גילה, השיבה כי "כדי להגיע למטרה גדולה כמו האולימפיאדה, צריך להקריב כמה דברים, ואם זה להקריב כמה מסיבות, אני חושבת שאפשר לעשות את ההקרבה הזו". רסובסקי הביעה את שמחתה על הזכייה, ובמיוחד על כך ש"אנשים יפסיקו לקרוא לזה ג'ודו".
איתן גנזל, בן 16 גם כן ומקום שלישי בארץ למשקל עד 63 ק"ג, אמר שסמברג "פתחה עכשיו את כל הדלתות" וכי כל שנותר הוא לעבוד ולהשקיע. גנזל הסביר איך נותנים בעיטה טובה: "מרימים את הברך ישר ולמעלה, מסובבים את האגן והרגל מתיישרת לגמרי. בהתחלה סופגים מכות וזה כואב, אבל כשמתרגלים - קצת פחות".