אחרי היום הקשה שעבר אתמול (יום ו') על אשקלון, חלק מתושבי העיר ניצלו את ההפוגה הזמנית במטחי הרקטות כדי לטייל בחוף הים, בטיילת ובמרינה של העיר. השקט נקטע מעט אחרי השעה 10:00, כשבעיר שוב נשמעו אזעקות. בשלב זה טרם ידוע על נפגעים בירי שהיה הבוקר לאשקלון.
"אותי לא מטריד כרגע כלום", מספר אשר בן זינו, שיצא לרכוב הבוקר על אופניים בטיילת של אשקלון. "הדבר הכי חשוב זה שהממשלה תתחיל לתפקד, שיפנו יותר תושבים מאשקלון המופגזת. יצאתי לרכיבה כאן באופניים בטיילת, אני קשוב להוראות הבטחון. חשוב לבריאות הנפש לנוע קצת אחרי המטחים הכבדים שאנחנו סופגים כאן באשקלון. זה ייקח עוד זמן והמערכה הגדולה עדיין לפנינו , כאן באשקלון כולם מבינים שזו תהיה מלחמה מורכבת".
באזור הטיילת נמצא גם כוח מג"ב, שמאבטח את הגזרה הצפונית בחוף הים. כשכוחות הביטחון באזור מבקשים מאיתנו לעבור למקום ממוגן יותר, אנחנו מבחינים באדם שנכנס מחויך לטבילה במים בחוף בר כוכבא. "תמיד יש מתח פה בדרום", אומר ז'אק כהן, תושב אשקלון. "תמיד היינו במלחמות, אבל בשביל הנפש חייבים להגיע לים לטבילה קצרה בימים המתוחים האלה".
ליד בית הקפה "מקום בשמש" אנחנו פוגשים את דימה שיצא לנפוש מעט בים, ולנסות להירגע בין המטחים של החמאס. כשאנחנו פוגשים אותו, האזעקות שוב נשמעות בעיר. "מבקשים ממני להיכנס למקום ממוגן, יש שוב ירי טילים ופצמ"רים של החמאס, אבל אנחנו לא נישבר. לא ירתיעו אותנו, אנחנו חזקים. ייקח כמה זמן שזה ייקח, אנחנו ננצח".
אלברט גבעתי יושב בבית הקפה ואומר: "מדברים אולי על פעילות מבצעית מורכבת וכניסה קרקעית, אבל אין ממה לדאוג. הצבא שלנו חזק ובסוף אנחנו ננצח. רק שידאגו לתושבי העיר כאן באשקלון. יש לי תחושה שהממשלה שלנו כלל לא מתפקדת בימי הלחימה הזו בכל מה שקשור לתושבי העיר שלי".
מוטי, גם הוא תושב אשקלון, מוסיף: "היה כאן כשל מודיעני גדול. עתה יש מסדרון הומניטרי לתושבי עזה. מי חשב על זה שיהיה טבח ביישובי העוטף? כולנו עדיין לא מעכלים את האסון הגדול שקרה בישובי העוטף. ראיתי את האסון בכפר עזה ובקיבוץ בארי, זה מטורף. פשוט מטורף. יצאנו קצת לשאוף אוויר והנה, עוד מטחים כבדים". בזמן דבריו נשמעת אזעקה, והוא קורא לנו לתפוס מחסה.
ראש העיר אשקלון תומר גלאם עדכן בחמישי בערב שרבע מתושבי העיר כבר התפנו ממנה. לדברי גלאם, כ-40 אלף מתושבי העיר נמצאים בסיכון בשל עשרות אלפי בתים נעדרי מיגון. "צריך להודות על האמת הכואבת - תושבי השכונות הוותיקות באשקלון חיים כמו ברווזים במטווח", הוא אמר.
שני מרכזים קהילתיים שפועלים באשקלון, בית ווסק ונווה אילן, הפכו בימים האחרונים לחמ"ל של ממש עם פתיחת מערך חלוקת חבילות מזון של העירייה לתושבים ותיקים ולאוכלוסיות מוחלשות. החבילות ממוינות ונארזות על ידי עובדי החברה העירונית, חיילי יחידת ההכנה לצה"ל, תנועות הנוער ומתנדבים רבים.
עשרות מתנדבים פועלים מדי יום, מהבוקר עד הערב, כדי למיין ולארוז אלפי חבילות מזון שנתרמו עבור התושבים. הפעילות היא בשיתוף החברה העירונית והאגף לתרבות, נוער וספורט במנהל חינוך.